Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, ja se asi ptam moc brzy, ale kdyz vidim, ze tema skolky se stava opet aktualnim, tak jsem lehce nervozni a chci se ujistit, ze uvazuju spravne -
syn se narodil 4.kvetna 2009. Nejsou mu tudiz jeste ani 2 roky, presto se ptam - zapis se nas ted jeste netyka, ze ? Jdeme k zapisu az pristi rok, kdyz bude do skolky tedy nastupovat od zari 2012 ?
Predem se omlouvam, ze tady plašim
, ale kdyz vidim, jak to dneska chodi … ![]()
diky
Pokud ho dáš do školky až v září 2012 a ne v tom květnu, kdy mu budou tři (ale to je asi blbost dávat začínat se školkou v květnu
), tak stačí na zápis příští rok.
Já mám březnového 2009 a chtěla bych dát do školky určo od března 2012, možná už dříve na zvykačku těch 5 dní v měsíci, takže na zápis musíme už letos. Taky mu nebudou ještě ani dva roky ![]()
nakukovatelka píše:
Ahoj, ja se asi ptam moc brzy, ale kdyz vidim, ze tema skolky se stava opet aktualnim, tak jsem lehce nervozni a chci se ujistit, ze uvazuju spravne -
syn se narodil 4.kvetna 2009. Nejsou mu tudiz jeste ani 2 roky, presto se ptam - zapis se nas ted jeste netyka, ze ? Jdeme k zapisu az pristi rok, kdyz bude do skolky tedy nastupovat od zari 2012 ?
Predem se omlouvam, ze tady plašim, ale kdyz vidim, jak to dneska chodi …
diky
nevím odkud jsi ani jak spěcháš na umístění syna, ale z toho co vím. Zápis se vás teď netýká určitě a pokud v jeho třech letech budeš nastupovat do práce, mohla by jsi zkusit se poptat ve školce začátkem příštího roku, zda by Ti ho vzali od narozenin. Případně se klidně poptat už teď v době zápisů ve vybrané školce, za to nic nedáš. Vím, že někde to třeba šlo od toho května s tím, že ale už teď ud záři byste museli platit nějaké školkovné jakoby zato, že vám tam drží místo. To ale všechno záleží na tom jak je vaše školka plná.
Jinak podle toho jak se to dnes většinou dělá, by opravdu šel až od září 2012 ![]()
Jestli chceš, aby šel do školky od září 2012, jdete k zápisu opravdu za rok. Jestli ale budeš muset od května 2012, tj. přesně v jeho třech letech, nastoupit do práce, budeš potřebovat školku od května 2012. V tom případě jdeš k zápisu teď. To, že ti syna stejně od toho května do školky nevezmou, protože je málo míst a pořadí se zpravidla dělá podle věku (kromě dalších kritérií - ty ale splní i mnoho starších dětí), je věc jiná…
Příspěvek upraven 19.01.11 v 13:22
Ahoj. To záleží na školce. Tři roky mu budou v květnu 2012, takže zkusit to můžeš už ve školním roce 2011/2012, tj na zápis jít můžeš. Ovšem počítej s tím, že přednost budou mít děti, kterým budou tři roky už na začátku září. POkud ale máte v okolí školku, kde jsou volná místa, tak ti dítě vzít můžou, třeba s tím, že budeš od září 2011 platit školkovné, ale dítě bude doma a do školky nastoupí až v tom květnu, nebo jak budeš potřebovat. Další věc je samozřejmě, jestli budeš zaměstnaná, to je taky jedno z hlavních kritérií, teda aspoň u nás.
Karolínka je taky v květnu 2009 a v dubnu jdeme k zápisu do školky - to jí nebudou ani 2 roky
![]()
Do školky bude nastupovat v květnu 2012 kdy jí budou 3 roky a já jdu do práce.
Funguje to tak, že pokud ti dítko příjmou tak od září 2011 si platíš školkovné (je to něco jako za držení místa ve školce) a od května kdy dítko nastoupí tak už platíš školkovné + stravu ![]()
A kolik to školkovné dělá měsíčně? Vím že v každé školce je to jinak, jen pro ilustraci. Nemám vůbec představu.
Je to různé - co jsem viděla tak školkvoné se pohybuje cca od 300,– Kč do 800,– Kč měsíčně! Rozpočítává se to podle počtu dětí ve školce a podle získaných dotací od státu jestli se nepletu
a každý rok může být školkovné jiné!
Jezis marja
jeste ze jsem se zeptala ! Holky diky moc. Vzdyt vlastne to je pravda … ja bych ho klidne v tom kvetnu dala, i na tech par tydnu do prazdnin, jenze mam dojem, ze to dnes moc nefrci, ze se chodi v zari a basta. To abych si to taky zjistila v praci, boze ja jsem hrozna. Kdyz ja mam porad pocit, ze mam takovy mrne, tak na co nekde ted plasit. A koukam, ze uz abych zacala. Tak to mam co delat, v nejblizsich dnech. Obchazet skolky, no nazdar.
Holky ale kdyz jsou zapisy dejme tomu v breznu/dubnu, to jako nestaci tam prijit v breznu/dubnu pristi rok, kdyz se blizi ty 3.narozeniny ? ![]()
taky jsme konec května 2009 a k zápisu jdeme už letos. Ještě nevím jestli bude druhé nebo půjdu do práce. Ale zjišťovala jsem si kapacitu a prý by to mohlo vyjít takže to máme rozhodně zkusit. Pokud půjdu do práce tak bych jí chtěla dát o nějaký ten měsíc dřív na zvyknutí. Pokud by měla nastoupit skutečně až koncem května tak na měsíc to asi nemá smysl a půjde až od září.Přes léto tu školky fungují ale střídají se a to už by byl pro ní asi velký nápor. Nic méně za podání přihlášky tolik nedám. ![]()
No to jsem z toho jelen, pochopila bych to u zimnich deti, ze se musi prihlasit jakoby o rok dopredu, aby od svych 3.narozenin napr.v unoru mohly chodit, a ne cekat na nejaky zapis na jare. Ale kdyz je narozene „po zapise“ …
Jsme z Prahy 2.
Já bych to tipla tak, že prostě na jaře potřebují vědět, kolik dětí jim nastoupí od nového školního roku, kvůli dotacím a dalším úředním věcem. Švagrové ale vzali do vesnické školky dítko uprostřed roku bez zápisu, tak kdo ví, jak to je ![]()
Dítka jsou květnová tak musíš jít k zápisu už letos v březnu/dubnu pokud ji budeš dávat od května 2012 (je to školní rok 2012/2013, který začíná v září 2012), protože mimo začátek školního roku děti většinou neberou - je to jen vyjímečně, pokud se jim dítko odhlásí a mají náhodou volné místo!
Pokud by jsi malého dala až od toho dalšího září tak stačí jít k zápisu příští rok ![]()
U nás jsou školky „nedostatkové zboží“ takže jsem velice ráda, že už ji mám díky staršímu v podstatě vyřešenou! ![]()
Snad to tak bude i v reálu ![]()
Nás letos čekají 2 zápisy ![]()
V pátek jdeme k zápisu do 1.třídy a v dubnu jdeme s Karoli k zápisu do školky ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.