Skopové maso

552
10.6.15 14:05

skopove maso

Ahoj mam jen maly dotaz, jak si myslite ze je u nas v zemi oblibene skopove maso.;-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1017
10.6.15 14:06

@helbell Myslím, že moc ne, díky svému charakteristickému zápachu :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3806
10.6.15 14:14

Já myslím, že moc ne, ale postupně se to mění. Lidé začínají mít zájem o kvalitní jídlo a přichází na to, že existuje i jiné maso než kuřecí prsa, nebo vepřová krkovice. Takže určitý okruh lidí určitě zájem má.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1807
10.6.15 14:15

Myslím, že Češi na skopové nejsou zvyklí. Jsou lidi, kteří ho sní, ale fakt neznám nikoho, kdo by řekl, že je jeho oblíbené. Umím dobře udělat jehněčí na šalvěji, ale já osobně ho nejím vůbec. Mám takové své vlastní dělení na zvířata „jedlá“ a „nejedlá“.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2997
10.6.15 14:15

@helbell soudě podle nabídky našeho řezníka - není. přemýšlím, zda jsem skopové vůbec někdy jedla :think:
btw proč se ptáš?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3667
10.6.15 14:16

Nevím jak v celé zemi, ale v naší rodině oblíbené je. :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8921
10.6.15 14:22
@berusa.m píše:
Nevím jak v celé zemi, ale v naší rodině oblíbené je. :palec:

U nás také :pankac:. Celorepublikově to bude horší. Spoustě lidem nevoní a nechutná, jiní ho z principu ani neochutnají. U skopového to jakž takž chápu, ale takové jehněčí nebo kůzlečí je delikatesa :jazyk:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
50142
10.6.15 14:22

V naší zemi asi moc ne lidi nejsou zvykli, vymlouvaji se, ze to neumí připravit. Vyplouvají se na pach toho masa.
Rodiče uz par let ovce chovají, takže jsme se s toho naučili vařit vše od vývaru po mleté maso, pečeme, grilujeme, dusime, do klobas.
Skopove je výborné ;).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16559
10.6.15 14:27

Když jsme byli malý, tak ho máma dělala na česneku se špenátem a br. knedlíkem a moc mi to chutnalo i když maso mělo svou charakteristickou vůni. Doma jsem ho ještě nikdy nedělala, jen jehněčí

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
60048
10.6.15 14:32

@helbell velmi málo, aji proto, že se nedá téměř sehnat.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
873
10.6.15 14:37

Abych pravdu řekla, tak ani nevím, kde bych skopové sehnala… :nevim: Takže asi moc není :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
50142
10.6.15 14:45

Skopove se da sehnat na farm. trzich.
A existuji i farmy.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9090
10.6.15 15:13

No, my ovce chováme a musím říct, že v okolí se na skopové pořád někdo ptá, takže tady zájem docela je. Ale tak celkově bych řekla, že jsou lidi na takové maso opatrní, ono ani není jednoduché ho sehnat, je dražší a ne každý si dokáže zvyknout na tu vůni. Já osobně skopové maso samo o sobě moc nemusím, třeba do klobásů je super a tam mi nevadí ale jinak ho u nás jí hlavně chlapi, mě to prostě nevoní a tak nějak je mi to i proti srsti :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
552
10.6.15 15:17

Tak ja jsem skopovim zasobena ze to nespotrebujeme a stale mam nabidky na cerstve tak menapadlo me ze bych nabidla ve svem okoli, proto se ptam abych nebyla za trubku co nabizi neco co vedsina lidi neji.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9179
10.6.15 15:52
@helbell píše:
Ahoj mam jen maly dotaz, jak si myslite ze je u nas v zemi oblibene skopove maso.;-)

Asi ne. Ale jehněčí kupuji pro dítě, občas si dám také. Ale jednou se mi stalo, že mi od něj odrazovala prodavačka masa, jak to můžu kupovat, když to smrdí 8o :mrgreen: (myšleno tu specifickou vůni, ne že by bylo zkažené)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama