Skoro půldenní výlet do Prahy

Tattiana
15.5.09 08:16

Skoro půldenní výlet do Prahy

ahojky holky, zítra jedeme do Phy, od cca 14h do půl 8 večer budeme mít rozchod, tak chceme s manžou pochodit po centru.
Doporučíte mi trasy a přibližně kde se co platí???

Děkuji moc předem Ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10848
15.5.09 11:10

chcete jen tak courat, pripadne nakouknout od nejake hezke pamatky či kostela a nebo primo jit dovnitr na nejakou výstavu či tak? a víš přibližně kde vám daj rozchod, abchom to vymysleli z toho místa?

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
15.5.09 11:18

:D :D harpyje děkuji Ti předem:

tak tedy jedem na Odborářskou demonstraci, která je tuším na Hradčanském nám., tudíž po ní bude zmíněný rozchod cca ve 14h, manža v Pze nikdy nebyl, tak takové ty turistické atrakce, jako Karlův most, Hradčana, Staromák, Václavak, Židovské město atd.

Zkrátka to nejznámější a co nám vyjde v tom čase, protože v cca 19.30h odjíždíme do O2arény na muzikál Mamma Mia! …

Takže snad Ti to tak stačí v kostce, kdyby něco, tak do 13h tu budu, pak odcházím do práce a pak až zase v noci kolem 22.30h bych mohla komunikovat …

Děkuji předem i za přibližné ceny vstupného nebo kde poblíž je KFC na jídlo apod. Nějakou kavárničku atd.
Ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
10848
15.5.09 12:56

sorry všimla jsem si te az ted, tak zkusim neco navrhnout. a prečteš si to večer. připadne mi hod do SZ mail nebo mobil, chcešli .
jdu popřemýšlet. treba se jeste nekdo přidá. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
15.5.09 13:05

:D :D no pokud možno v tom čase co je vhodné navštívit, určitě Staromák, Václavák a Karlův most, Židovský hřbitov a na Pražském hradě Zlatou uličku a CHrám Sv.Víta, to jsou priority…

Tak nevím, můžu Ti písnout na SZ mobil … v práci se dá odběhnout…

Asi nic nic dalšího nestihneme, co myslíš… Ahojky a díky předem I.

• Citovat
  • Upravit
20656
15.5.09 15:22
ivik21 píše: :D :D no pokud možno v tom čase co je vhodné navštívit, určitě Staromák, Václavák a Karlův most, Židovský hřbitov a na Pražském hradě Zlatou uličku a CHrám Sv.Víta, to jsou priority…

Tak nevím, můžu Ti písnout na SZ mobil … v práci se dá odběhnout…

Asi nic nic dalšího nestihneme, co myslíš… Ahojky a díky předem I.

Zlatou uličku nedoporučuju - přes den je to drahý jak prase (pardon), vyjde 250Kč na osobu (zadarmo až od 18h) a narvaný turistama. Na hradě je ještě Muzeum hraček (ale to spíš až budete v Praze i s dětmi)

Z Hradčanskýho nám. doporučuju návštěvu Chrámu sv.Víta, projít hradem a po starých zámeckých schodech sejít dolů, nebo sejít Nerudovou ulicí a pak přes řeku po Karlově mostě. Pak např. Starý židovský hřbitov (cenu vstupu nevím, bývá tam hodně lidí, ale stojí to zato, ta atmosféra je nezapomenutelná), případně i starou synagogu, na Staromáku kouknout na Orloj, na Starom.radnici bývají často zajímavý výstavy. No a pak projít uličkama na Václavák a pak do Národního Muzea, nebo do Betlémský kaple, pak k Národnímu divadlu. Kousek od tud je rotunda, nebo třeba Tančící dům - pokud jste směřovaný na architekturu) ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
15.5.09 15:37

a napadlo mě - odkud pak jedete do O2areny? protože abyste se stihli vrátit na místo srazu?

Jinak McD je u Malostranskýho nám. a pak na Václaváku. KFC v ulici Kaprova (od Starom.nám. směrem k Vltavě), na Václaváku, nebo na Národní třídě (od Václaváku směrem k Nár.divadlu).
Hospůdky a kavárničky:
Na Malý Straně bych doporučila jednu hospůdku kousek od Pr.Hradu. ""U osla v kolébce"":http://www.uoslavkolebce.cz/ adresa je pod Jánskými schody, co vedou z Nerudovky,
nebo kavárnu U zavěšenýho kafe kousek od Hradč.nám., na Radnických schodech
nebo nekuřáckou kavárnu vedle Karlova mostu v ul. Míšeňská (myslím že č.p.8 )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
15.5.09 20:21

ivik tak jsem ti vlastne chtela poradit stejnou trasu jako sandrik, jen tedy nevim nakolik znáš Prahu, a jestli by nebylo lépe ti to popsat podrobněji ???

ais radši jo, případne se to muže hodit nekomu jinemu.

Z Hradčanského náměstí půjdete branou s hradní stráží dvnitř do areálu hradu. na nádvoří kde je Chrám svatého Víta, Vojtěcha a Václava. na stejnem nádvoří po vaší pravé ruce je info centrum (vedle nej je pošta, ta je nápadnější) - v něm si příapdně mužete vyzvednout mapku - prodávaj se tam, ale střed mesta jde obvykle dostat zadarmo na nejakem letačku - klidne se zeptej obsluhy, v kterém letačku je mapa.) V info centru se taky prodávají lístky na všechno v areálu Hradu.

V katedrále se myslím neplatí - tedy normálně do lodí kdyz jdes dolu do hrobek tak tam jo- ale stoprocentne jista si nejsem. na webu nemohu najit.

Zlatá ulička. no taky ti ji nedoporučuju, je to čistá komerce, jen ty pitoreskní baráčky narvaný suvenýrama- ale moje návštěvy jsou obvykle nadšené, takže zkuste kdyz tak dojit az k ni a zeptat se zda nemaji extra vstupenky jen do Uličky - na webovkách je nemužu najít, ale loni tam taky nebyly, a s návštěvou jsem tam byla a platila jsem neco kolem stovky- normálně oficiálně . proste vstupenka jen do Uličky - koupila jsem ji v tech malých informacích těsně vedle vstupu do Zlaté uličky.

tu je plánek Hradu kdybyste chteli nachvili do Královských zahrad, jsou pekne. jde se tam tím výstupem č. 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
15.5.09 20:37

Vratte se na hradčanské náměstí, od brány hradu jdete doleva - u zídky se určite zastavte- je tam krásnný výhled na Prahu, pořád tam nekdo stojí

a pak BUD jdete doleva dolu po schodech (doprava muzete vykukovat a pozorovat Prahu, asi tak v pulce je primo udelana vyhlidka, je tam i dalekohled na mince - hezký výhled.

NEbo jdete doprava - ulicí dolu - ulice se po stometrech otočí doleva téměř o 180 stupnů (Nerudova ulice)- tudíž tak jako tak se obema zpusoby dostanete na Malostranské náměstí . Nerudovka je zase romantická, jsou v ní krásný domy , jak sestupuješ z toho kopce, tak pod sebou vidíš náměstí, taky pekný.

na Malostranském náměstí - jestli chcete zajít na kafe, já mám ráda kafírnu v ulice Tržiště http://www.lokola.cz/…ateho-Omara/ tj na náměstí hned doprava - a je tam pruchozí dum přímo do ulice Tržiště.

Dále touto ulicí dolu zpět na Malostranské náměstí, když pujdeš po jeho pravé stěně dojdeš (kolem Mc Donalda :-) ) na Karluv Most.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
15.5.09 22:07

na karlově mostě nezapomen na kříž sv. jana Nepomuckeho - je zabudovaný v kamenném zábradlí, po levé straně, v první půlce- z toho místa svrhli do řeky jana Nepomuckého - kříž je uplne ohlazenej od turistů :-)

Taky nezapomen na aspon tyto dve sochy:

vpravo Pieta

http://cs.wikipedia.org/…ge_Pieta.jpg

vlevo kalvárie - přečtete si nápis pod sochou

http://cs.wikipedia.org/…AD%C5%BE.jpg

na konci Mostu , až skoro na ulici je socha Karla IV. otce Vlasti - v ruce drží listinu ve velmi výmluvné poloze ;-) přejdete ulici a koukněte se na ni zpátky od dveří kostela svatého Salvátora

Pokračujte rovně karlovou ulicí , a pak vlevo na Staroměstské náměstí - u orloje je jeste výhled z radniční věže - vstup stojí myslím 100kč.

ze Staromáku na Václavák - když stojíš u orloje zády k němu pred tebou lehce vlevo je ulička, tak tou do Ulice Rytířská - vlevo vidíš Stavovské divadlo. přímo pred tebou restaurace Au Gourmand - neni drahá, dá se tam najíst

nebo rovnou na Václavák - tj, doprava, a hned tja kto pujde tak doleva a jste dole na Václaváku
tam ti krome toho co je videt zvenku doporučuju pasáže- miluju hned tu první vlevo- mezi první a druhým domem na Václaváku je tam třba pizzerie Collosseum - rovněž doporučuju, nebo Bontonland -proste vlezte do té pasáže a odívejte se vzhůru - takovou nádheru neuvidíš jinde ani za prachy :-)

nebo pasáž Lucerna http://www.lucerna.cz/pasaz.php

a kdyz vám zbyde čas. tak si sednete do Františkánské zahrady - pruchozí z více smeru - například z Jungmannova náměstí , kam se dostaneš treba tak, ze vlezes vpravo dole na Václaváku do Bati a projdeš ho a vyjdeš z nej na druhé straně. na Jungmannově náměstí je vlevo františkánský kostel Panny Marie Sněžné - nádvoří je klidné a krásné, kostel má jednu z nejvyšších věží v Praze. a hned u vchodu do nádvoří je vstup do Františkánských zahrad .

howgh :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
15.5.09 22:52

:D :D děkuju moc, holky, je to perfektní a jsem až dojatá, jak na mě myslíte !!!!!!!!

Opravdu díky a pak písnu co a jak …

Tak Dobrou I.

• Citovat
  • Upravit
20656
17.5.09 10:23

Harpyje - obdivuju, jak krásně a podrobně jsi to dovedla popsat :-)

ivik - jak dopadl výlet???
včera dopoledne jsem z tram viděla skupiny různých odborářů, jak jdou přes směr hrad, tak jsem si na tebe hned vzpomněla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
18.5.09 19:17

:D :D ahojky holky, jéééé bylo to fakt úúúúžasnééééé, akorát Karlův most se rekonstruuje, takže jsem nějak všechny ty sochy nenašla :oops: a všude byla mračna lidí a cizinců a měli jsme málo času na rozchod, protože jsme už v 18h vyjíždělí z Můstku na Českomoravskou do Vysočan k O2aréně, trasou B …
Pojedli jsme ve Vejvodově ulici ve Vejvodově hospodě nahoře a celkem dobře, akorát ta obsluha byla nicmoc :lol:

ALe krásně jsme si to užili a muzikál byl skvělýýýýýýýý

Díky za podrobný popis cesty, budu doporučovat a někdy beztak použiju!!!!! až bude více času

Ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
10848
22.5.09 11:34

jsem ráda, že se vám výlet povedl. kdekoli jsem tak nikdy nestihnu videt to co jsem chtěla. ale příště to doženete. :)

ten muj itinerář by koukám nutně potřeboval mapku se zakreslenou trasou, ale neumím to nakreslit :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
22.5.09 14:08

Taky jsem ráda, že se výlet vydařil a příště si obejte zbytek, co jste nestihli teď ;-)

harpyje píše:
jsem ráda, že se vám výlet povedl. kdekoli jsem tak nikdy nestihnu videt to co jsem chtěla. ale příště to doženete. :)ten muj itinerář by koukám nutně potřeboval mapku se zakreslenou trasou, ale neumím to nakreslit :evil:

Kdyby byl čas, vytvořila bych to, ale čas momentálně prostě není :-( každopádně já tyhle mapky vytvářím tak, že z mapy.cz si zvolený kus mapy dám „k vytištění“, pak uložím jako obrázek, otevřu si to v klasickým kreslení a zakreslím, co potřebuju, i se tam dá vepsat text

tady je odkaz, jak pak taková mapka může vypadat :D (jsem radila vedle na BC):
 http://www.baby-cafe.cz/…CAMNSPWP.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.