Skoro půldenní výlet do Prahy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
chcete jen tak courat, pripadne nakouknout od nejake hezke pamatky či kostela a nebo primo jit dovnitr na nejakou výstavu či tak? a víš přibližně kde vám daj rozchod, abchom to vymysleli z toho místa?
har.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
harpyje děkuji Ti předem:
tak tedy jedem na Odborářskou demonstraci, která je tuším na Hradčanském nám., tudíž po ní bude zmíněný rozchod cca ve 14h, manža v Pze nikdy nebyl, tak takové ty turistické atrakce, jako Karlův most, Hradčana, Staromák, Václavak, Židovské město atd.
Zkrátka to nejznámější a co nám vyjde v tom čase, protože v cca 19.30h odjíždíme do O2arény na muzikál Mamma Mia! …
Takže snad Ti to tak stačí v kostce, kdyby něco, tak do 13h tu budu, pak odcházím do práce a pak až zase v noci kolem 22.30h bych mohla komunikovat …
Děkuji předem i za přibližné ceny vstupného nebo kde poblíž je KFC na jídlo apod. Nějakou kavárničku atd.
Ahojky I.
- Citovat
- Upravit
sorry všimla jsem si te az ted, tak zkusim neco navrhnout. a prečteš si to večer. připadne mi hod do SZ mail nebo mobil, chcešli .
jdu popřemýšlet. treba se jeste nekdo přidá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no pokud možno v tom čase co je vhodné navštívit, určitě Staromák, Václavák a Karlův most, Židovský hřbitov a na Pražském hradě Zlatou uličku a CHrám Sv.Víta, to jsou priority…
Tak nevím, můžu Ti písnout na SZ mobil … v práci se dá odběhnout…
Asi nic nic dalšího nestihneme, co myslíš… Ahojky a díky předem I.
- Citovat
- Upravit
ivik21 píše:![]()
no pokud možno v tom čase co je vhodné navštívit, určitě Staromák, Václavák a Karlův most, Židovský hřbitov a na Pražském hradě Zlatou uličku a CHrám Sv.Víta, to jsou priority…
Tak nevím, můžu Ti písnout na SZ mobil … v práci se dá odběhnout…
Asi nic nic dalšího nestihneme, co myslíš… Ahojky a díky předem I.
Zlatou uličku nedoporučuju - přes den je to drahý jak prase (pardon), vyjde 250Kč na osobu (zadarmo až od 18h) a narvaný turistama. Na hradě je ještě Muzeum hraček (ale to spíš až budete v Praze i s dětmi)
Z Hradčanskýho nám. doporučuju návštěvu Chrámu sv.Víta, projít hradem a po starých zámeckých schodech sejít dolů, nebo sejít Nerudovou ulicí a pak přes řeku po Karlově mostě. Pak např. Starý židovský hřbitov (cenu vstupu nevím, bývá tam hodně lidí, ale stojí to zato, ta atmosféra je nezapomenutelná), případně i starou synagogu, na Staromáku kouknout na Orloj, na Starom.radnici bývají často zajímavý výstavy. No a pak projít uličkama na Václavák a pak do Národního Muzea, nebo do Betlémský kaple, pak k Národnímu divadlu. Kousek od tud je rotunda, nebo třeba Tančící dům - pokud jste směřovaný na architekturu) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a napadlo mě - odkud pak jedete do O2areny? protože abyste se stihli vrátit na místo srazu?
Jinak McD je u Malostranskýho nám. a pak na Václaváku. KFC v ulici Kaprova (od Starom.nám. směrem k Vltavě), na Václaváku, nebo na Národní třídě (od Václaváku směrem k Nár.divadlu).
Hospůdky a kavárničky:
Na Malý Straně bych doporučila jednu hospůdku kousek od Pr.Hradu. ""U osla v kolébce"":http://www.uoslavkolebce.cz/ adresa je pod Jánskými schody, co vedou z Nerudovky,
nebo kavárnu U zavěšenýho kafe kousek od Hradč.nám., na Radnických schodech
nebo nekuřáckou kavárnu vedle Karlova mostu v ul. Míšeňská (myslím že č.p.8 )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ivik tak jsem ti vlastne chtela poradit stejnou trasu jako sandrik, jen tedy nevim nakolik znáš Prahu, a jestli by nebylo lépe ti to popsat podrobněji ???
ais radši jo, případne se to muže hodit nekomu jinemu.
Z Hradčanského náměstí půjdete branou s hradní stráží dvnitř do areálu hradu. na nádvoří kde je Chrám svatého Víta, Vojtěcha a Václava. na stejnem nádvoří po vaší pravé ruce je info centrum (vedle nej je pošta, ta je nápadnější) - v něm si příapdně mužete vyzvednout mapku - prodávaj se tam, ale střed mesta jde obvykle dostat zadarmo na nejakem letačku - klidne se zeptej obsluhy, v kterém letačku je mapa.) V info centru se taky prodávají lístky na všechno v areálu Hradu.
V katedrále se myslím neplatí - tedy normálně do lodí kdyz jdes dolu do hrobek tak tam jo- ale stoprocentne jista si nejsem. na webu nemohu najit.
Zlatá ulička. no taky ti ji nedoporučuju, je to čistá komerce, jen ty pitoreskní baráčky narvaný suvenýrama- ale moje návštěvy jsou obvykle nadšené, takže zkuste kdyz tak dojit az k ni a zeptat se zda nemaji extra vstupenky jen do Uličky - na webovkách je nemužu najít, ale loni tam taky nebyly, a s návštěvou jsem tam byla a platila jsem neco kolem stovky- normálně oficiálně . proste vstupenka jen do Uličky - koupila jsem ji v tech malých informacích těsně vedle vstupu do Zlaté uličky.
tu je plánek Hradu kdybyste chteli nachvili do Královských zahrad, jsou pekne. jde se tam tím výstupem č. 2
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vratte se na hradčanské náměstí, od brány hradu jdete doleva - u zídky se určite zastavte- je tam krásnný výhled na Prahu, pořád tam nekdo stojí
a pak BUD jdete doleva dolu po schodech (doprava muzete vykukovat a pozorovat Prahu, asi tak v pulce je primo udelana vyhlidka, je tam i dalekohled na mince - hezký výhled.
NEbo jdete doprava - ulicí dolu - ulice se po stometrech otočí doleva téměř o 180 stupnů (Nerudova ulice)- tudíž tak jako tak se obema zpusoby dostanete na Malostranské náměstí . Nerudovka je zase romantická, jsou v ní krásný domy , jak sestupuješ z toho kopce, tak pod sebou vidíš náměstí, taky pekný.
na Malostranském náměstí - jestli chcete zajít na kafe, já mám ráda kafírnu v ulice Tržiště http://www.lokola.cz/…ateho-Omara/ tj na náměstí hned doprava - a je tam pruchozí dum přímo do ulice Tržiště.
Dále touto ulicí dolu zpět na Malostranské náměstí, když pujdeš po jeho pravé stěně dojdeš (kolem Mc Donalda
) na Karluv Most.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na karlově mostě nezapomen na kříž sv. jana Nepomuckeho - je zabudovaný v kamenném zábradlí, po levé straně, v první půlce- z toho místa svrhli do řeky jana Nepomuckého - kříž je uplne ohlazenej od turistů ![]()
Taky nezapomen na aspon tyto dve sochy:
vpravo Pieta
http://cs.wikipedia.org/…ge_Pieta.jpg
vlevo kalvárie - přečtete si nápis pod sochou
http://cs.wikipedia.org/…AD%C5%BE.jpg
na konci Mostu , až skoro na ulici je socha Karla IV. otce Vlasti - v ruce drží listinu ve velmi výmluvné poloze
přejdete ulici a koukněte se na ni zpátky od dveří kostela svatého Salvátora
Pokračujte rovně karlovou ulicí , a pak vlevo na Staroměstské náměstí - u orloje je jeste výhled z radniční věže - vstup stojí myslím 100kč.
ze Staromáku na Václavák - když stojíš u orloje zády k němu pred tebou lehce vlevo je ulička, tak tou do Ulice Rytířská - vlevo vidíš Stavovské divadlo. přímo pred tebou restaurace Au Gourmand - neni drahá, dá se tam najíst
nebo rovnou na Václavák - tj, doprava, a hned tja kto pujde tak doleva a jste dole na Václaváku
tam ti krome toho co je videt zvenku doporučuju pasáže- miluju hned tu první vlevo- mezi první a druhým domem na Václaváku je tam třba pizzerie Collosseum - rovněž doporučuju, nebo Bontonland -proste vlezte do té pasáže a odívejte se vzhůru - takovou nádheru neuvidíš jinde ani za prachy ![]()
nebo pasáž Lucerna http://www.lucerna.cz/pasaz.php
a kdyz vám zbyde čas. tak si sednete do Františkánské zahrady - pruchozí z více smeru - například z Jungmannova náměstí , kam se dostaneš treba tak, ze vlezes vpravo dole na Václaváku do Bati a projdeš ho a vyjdeš z nej na druhé straně. na Jungmannově náměstí je vlevo františkánský kostel Panny Marie Sněžné - nádvoří je klidné a krásné, kostel má jednu z nejvyšších věží v Praze. a hned u vchodu do nádvoří je vstup do Františkánských zahrad .
howgh ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děkuju moc, holky, je to perfektní a jsem až dojatá, jak na mě myslíte !!!!!!!!
Opravdu díky a pak písnu co a jak …
Tak Dobrou I.
- Citovat
- Upravit
Harpyje - obdivuju, jak krásně a podrobně jsi to dovedla popsat ![]()
ivik - jak dopadl výlet???
včera dopoledne jsem z tram viděla skupiny různých odborářů, jak jdou přes směr hrad, tak jsem si na tebe hned vzpomněla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky holky, jéééé bylo to fakt úúúúžasnééééé, akorát Karlův most se rekonstruuje, takže jsem nějak všechny ty sochy nenašla
a všude byla mračna lidí a cizinců a měli jsme málo času na rozchod, protože jsme už v 18h vyjíždělí z Můstku na Českomoravskou do Vysočan k O2aréně, trasou B …
Pojedli jsme ve Vejvodově ulici ve Vejvodově hospodě nahoře a celkem dobře, akorát ta obsluha byla nicmoc ![]()
ALe krásně jsme si to užili a muzikál byl skvělýýýýýýýý
Díky za podrobný popis cesty, budu doporučovat a někdy beztak použiju!!!!! až bude více času
Ahojky I.
- Citovat
- Upravit
jsem ráda, že se vám výlet povedl. kdekoli jsem tak nikdy nestihnu videt to co jsem chtěla. ale příště to doženete. ![]()
ten muj itinerář by koukám nutně potřeboval mapku se zakreslenou trasou, ale neumím to nakreslit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem ráda, že se výlet vydařil a příště si obejte zbytek, co jste nestihli teď ![]()
harpyje píše:
jsem ráda, že se vám výlet povedl. kdekoli jsem tak nikdy nestihnu videt to co jsem chtěla. ale příště to doženete.ten muj itinerář by koukám nutně potřeboval mapku se zakreslenou trasou, ale neumím to nakreslit
Kdyby byl čas, vytvořila bych to, ale čas momentálně prostě není
každopádně já tyhle mapky vytvářím tak, že z mapy.cz si zvolený kus mapy dám „k vytištění“, pak uložím jako obrázek, otevřu si to v klasickým kreslení a zakreslím, co potřebuju, i se tam dá vepsat text
tady je odkaz, jak pak taková mapka může vypadat
(jsem radila vedle na BC):
http://www.baby-cafe.cz/…CAMNSPWP.jpg
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
ahojky holky, zítra jedeme do Phy, od cca 14h do půl 8 večer budeme mít rozchod, tak chceme s manžou pochodit po centru.
Doporučíte mi trasy a přibližně kde se co platí???
Děkuji moc předem Ahojky I.