Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, vím, že už tu jsou skupiny s tématem skorodvojčat. Ale ráda bych rozjela skupinu nebo alespoň zatím diskuzi na téma děti do dvou let od sebe v roce 2013. Většina skupin na toto téma už jsou uzavřené a chápu to, že už i žijí svým životem. Děti už tam jsou také trošku starší. Tak bych byla ráda, kdyby se ozvaly maminky, které mají čertsvá skorodvojčátka a nebo je letos čekají či plánují:-) ![]()
Nás čeká za pár týdnů a je to taková směsice těšení i obav. Ráda si o tom popovídám. Tak se těším, že se někdo přidá:-)
Ahojky
doma mam 18ti mesicni princeznu a skoro dvoutydenniho klucika ![]()
@Barushe No vítej
A první dojmy, jak zvládáš? Co holčička, jak přijala brášku? ![]()
Ahoj, já mám doma skoro 19 měsíčního kluka a za necelých 7 týdnů přibude mimčo.
@Susanna
tak to jsme na tom skoro stejně ![]()
Já se musím přiznat, že teď nejvíc řeším kočárek. Pořád jsem s říkala, že o zvládnme bez sourozeneckého. Ale jak se to blíží, přemýšlíme o koupi. Malý se rád vozí a hlavně je zvyklý v kočárku spát.
Jak máte vy?
@materinka U nás je téma kočárku pořád otevřené. Zpočátku jsem myslela, že bude nutností, protože se malý rozchodil až v 15 měsících. Ale teď chodí obstojně, v kočáru už od léta nespal, takže se přikláním k variantě stupínku. Ale možná pak zjistím, že to nejde a budeme sourozenecký kočár pořizovat.
Ahojte maminky, ráda bych se kvám přidala-mám termín koncem května-začátkem června a holky budou od sebe 20M. Trochu se bojim jak to budem zvládat-malá je taky vozící, ale dvojkočárek se nám nevleze na chodbu. Přemýšlela jsem o buggypodu, ale nepasuje na náš kočárek tak nakonec počkáme až jak to bude klapat.
@baaruunkaa vítej
U nás rozdíl 21 měsíců a termín 2. půlka května ![]()
S kočárkem to také necháváme otevřené, stejně jako @Susanna .
Je pravda, že na těch batolátkách je vidět každý týden a také už snad lepší počasí na ťapání.
Ale teno týden jsem byla ve městě autem a nechtělo se mi nakládat kočár, měla jsem jen pár obíhání, vše skoro na jednom místě. Ale řeknu vám, že jsem myslela, že vypustím duši. Malý nechtěl jít za ručičku, bála jsem se, že mi vběhne do silnice.
No pot mi tekl po zádech a byla jsem úplně vyřízená.
Tak mě ta myšlenka dvojkočáru pěkně chytla. No a internetu jsou dodací podmínky do tří nů, tak to asi budu taky řešit až poporu.
@materinka píše:
@Barushe No vítejA první dojmy, jak zvládáš? Co holčička, jak přijala brášku?
Kupodivu na malyho nezarli
chovam je oba zaroven, kdyz kojim, tak si kolem nas hraje nebo ji ctu. Sama mi ho nekdy nuti k prsu
malej je zlatej, ale ted ho zacalo trapit brisko
a dcera je zas nemocna, ze nemuzem ven a lezou ji zuby, tak je protivna. Vcera jsme byli poprvy samy doma, celkem to slo, ale navecer jsem uz pocitala minuty, kdy pujde mala spat
![]()
Souroz kocar jsme nakonec koupili a nelitujem
da se z toho udelat i mono
Babyjogger city select ![]()
@Barushe Viděla jsem fotky tvých dětí v albu- jsou krásný, malá má nádherné vlásky.
Já pevně doufám, že našemu ty zuby do porodu vylezou, prakticky od podzima mu nějaký leze, teď špičáky.
Jak hodně máš doma manžela? Já z toho mám trochu obavy, ten můj přes týden jezdí pozdě, někdy má služebky přes více dní.
Já mám spíš obavy z takových provozních věcí- večerní koupání a krmení obou najednou a tak. Ale předpokládám, že se to nějak vyvrbí. A bojím se nocí. Prcek teď začal vstávat dost brzy (před 6.hod), takže mě děsí představa, že do toho ještě budu v noci kojit. Ale bude se to muset zvládnout.
Budete mít starší děti v pokojíčku nebo budete všichni v ložnici?
Mě u malé přijde, že je líná chodit-když jdem s kočárem tak se za chvilku chce vozit, když jdem se psem tak si vezme vodítko a celkem pěkně ťapká. Ještě si říkám, že jak se oteplí tak se bude i líp chodit
.
Už jste přesunovali do velké postele nebo budete mět dvě postýlky? My máme malou měsíc v posteli a je tem spokojená.
@Susanna dekuju ![]()
Starsi spi uz od roku sama v pokojicku a vzbudi se jednou za noc. Tak to jde ![]()
Manzel bude pracovat z domu, ale to ja nechci-jsem pak nervni
a jinak jezdi za zakaznikama a to se vrati jak kdy-nekdy v 17, nekdy i ve 20
ted tu mam na tyden mamku ![]()
My tedy budeme mít 2 postýlky v ložnici. Ale snad jen do léta. Mám doma ještě puberťáka, kterému budujeme pokoj v patře. Pak by šlo batolátko do dolního pokoje( ložnici máme taky dole) Já jsem před pár týdny odstavila a ještě te´d se po mně malý občas sápe, tak jsem zvědavá na kojení, jetli nebude žárlit kvůli prsu.
My máme malý byt tak budeme všichni v ložnici, když mimčo bude moc budit malou tak já s mimčem budeme v obýváku než se to trochu zlepší. materinka Já odstavila před otěhotněním, malá mi natírává břicho a teď jsem byla bez podprsenky a v půlce natírání se přicucla tak jsem byla vyjevená
, že si to pamatuje a mám z toho obavy jestli nebude žárlit ![]()
@materinka mám doma 14 měsíčního kluka a v říjnu k němu přibude další kousek. budou od sebe 21 měsíců
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.