Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj prosím vás, už si nevím rady, na ORL jsem byl, dělali mi výtěry z krku i krev.. Dostal jsem ATB, i když jsem měl crp jen 7..a stále mě trápí škrábání v krku, zajímavé je že jen ráno a večer, přes den o tom nevím. Podle ORL tam nemám nic nezvyklého, ale mám pořád jakoby sucho v krku a dráždí mě to, už to mám měsíc. Jinak žádné horečky, kašel nic. děkuju za radu
@vokishka to myslím že ne, na to beru každý ráno helicid, a nemám problém s pálením žáhy.. spíš mě napadá že by alergie? to jsem nikdy neřešil, ale poslední dobou mám total zalepené oči a pořád rýmu
@Lukyd89
Ano, bude to pravděpodobně reakce na alergeny
Mam sezónní alergii + lehkou kříženou ( ovoce) a 14 dní v kuse mě pálí sliznice a „v krku“,nic nezvyklého. Objednej se na podzimní testování na alergologii
@Anonymní píše: Více
No, jako podle mě je to klidně možné. A pomůže třeba nějaký prášek na alergií? třeba zodac?
@Lukyd89 píše: Více
Tak to zkus. Mně pomáha Xyzal. Něco si kup a vyzkoušej.
K tomu krku - zvlášť před spaním zkus kloktat slanou vodu, nejlépe mořskou. A můžeš i několikrát denně.
Můžeš.
Na alergologii mi doporučili si proplachovat pravidelně i nos mořskou vodou.. i jako preventivně.
@Anonymní píše: Více
Oki, zkusím. nikdy jsem totiž alergie neřešil, vždycky jsem jako měl zalepené oči, ale teď jezdím na moto a to je ještě mnohem horší
Také mám v tomto období alergické problémy, letos mi to připadá horší.
I potomstvo si letos stěžuje více.
Krk, rýma, oči.
@Evkad píše: Více
Mě nikdy nenapadlo, že v krku mě může bolet právě od alergie
Jojo, může.
Již je to hodně let, kdy jsem na jaro trpěla na angíny, dle doktorky v krku hrůza a dle výtěru nic. Byl to rok, kdy mi na jaro došly léky na alergii. Že je to z alergie mi došlo až hodně pozdě. Alergolog to následně potvrdil. Od té doby jsem vlastně nebyla skoro nemocná a na všechny bolesti v krku mi pokaždé zabrala antihistaminika.
@Evkad píše: Více
Tyo aha to je zajímavé, to mě trošku uklidňuje