Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vrtat pomalu a bez příklepů. Někdo radí vrtat ve spáře, ale ze zkušenosti je lepší vrtat klidně do dlaždice, ve spáře to spíš praskne. Příklep použít až po provrtání dlaždice. No a nebát se toho.
Vrtat buď do spáry (což je nejsnazší místo, pokud máš nějaké silnější dlaždičky) nebo naopak doprostřed dlaždice (ne 1cm od okraje, tam je nebezpečí prasknutí největší). A mít kvalitní vrták je základ ![]()
Přilepit skříňku jen na dlaždičky bych neriskoval, pokud jste si ty dlaždičky nelepili sami a nevzali je nejlépe na Mamuta
Provrtat v ploše dlaždičky a samotné dlaždičky nejlépe projet vrtákem na keramiku a sklo (bez příklepu!), potom až vyměnit za klasický vidiák a dovrtat díru do zdi, klidně už s příklepem. Minimalizuje se tím šance, že dlaždice při vrtání praskne.
Prilepovat skříňku opravdu není dobrý napad😅 já teda mám ve sprchaci samolepici policky, ale musela jsem sehnat lepidlo, které je udrží, to jejich, co k tomu dodávají, bylo k nicemu ![]()
Ahojte,
vybavujeme si nový byt a chtěla bych v koupelně zavěsit skříňku nad pračku, ale všichni mě straší, ze vrtanim můžeme kachlicky rozbit… jake mate zkušenosti? Je lepší skříňku nalepit nějakým pevným lepidlem na to určeným?
Moc diky za info