Bydlení v Moravské Ostravě (Mánesova ulice)

3
16.10.23 12:57

Bydlení v Moravské Ostravě (Mánesova ulice)

Přeji pěkný den :) S přítelem se budeme po novém roce stěhovat do Ostravy a hledáme vhodnou lokalitu.. Momentálně jsme bezdětní, ale v blízké budoucnosti děti plánuje a tedy hledáme lokalitu, kde se budu dobře cítit během mateřské dovolené. Z toho důvodu hledáme pěknou lokalitu.. Mám domluvenou prohlídku bytu na Mánesově ulici v části Moravská Ostrava.. Četla jsem toho o této časti města dost a nejsem si jistá, zda je to vhodná lokalita, kde je bych se cítila bezpečně.. Budu ráda za názor místních, zda by toto místo doporučili. Děkuji :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
769
16.10.23 13:11

Zrovna do této lokality bych se asi nehrnula. Ale třeba tam může být fajn bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
16.10.23 13:26

To je kousek od Přívozu, ne? typicky romská lokalita, krádeže, pouliční bordel…
Ostrava je velmi lidnatá, ale má i pár slušných čtvrtí (kde jsou ovšem nemovitosti dražší), nemyslím, že zrovna Mánesova je dobrá adresa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
16.10.23 13:30
@Mkilus píše:
Zrovna do této lokality bych se asi nehrnula. Ale třeba tam může být fajn bydlení.

Vidim to podobne, za me je to moc blizko Privozu. Mne se libi v Hrabuvce a Zabrehu. Poruba je taky fajn.

• Citovat
  • Upravit
769
16.10.23 13:46
@Silverine247 píše:
Vidim to podobne, za me je to moc blizko Privozu. Mne se libi v Hrabuvce a Zabrehu. Poruba je taky fajn.

Přesně tak, také jsem že Zábřehu. Každopádně každá lokalita má svou část, která nese své úskalí našich spoluobčanů a ubytoven. Ale jsou v nich i klidné části.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
16.10.23 13:57
@Mkilus píše:
Přesně tak, také jsem že Zábřehu. Každopádně každá lokalita má svou část, která nese své úskalí našich spoluobčanů a ubytoven. Ale jsou v nich i klidné části.

Presne tak. Ja jsem se podivala na Googlu jak to v te Manesove ulici vypada a je to takova podle vseho klidna panelakova ulice, podobna jako jsou treba v tom Zabrehu, ale proste na muj vkus blizko Privozu. Na druhou stranu v Zabrehu je zase Metalurg, ktery ma podobny problem jako Privoz (viz co psala Lucy75), ale presto se tam citim bezpecne. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5661
16.10.23 14:02

Manesova, Sokolska trida, Maroldova… tam bych se moc nehrnula. My bydlime smerem na Marianky, ale jeste spadame pod Moravskou a jsme tady spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5661
16.10.23 14:06
@Silverine247 píše:
Vidim to podobne, za me je to moc blizko Privozu. Mne se libi v Hrabuvce a Zabrehu. Poruba je taky fajn.

Hrabuvka jeste jde, i Vyskovice jsou fajn, ale treba v Zabrehu a na Dubine, tam se necitim moc dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.10.23 14:06
@Karac píše:
Přeji pěkný den :) S přítelem se budeme po novém roce stěhovat do Ostravy a hledáme vhodnou lokalitu.. Momentálně jsme bezdětní, ale v blízké budoucnosti děti plánuje a tedy hledáme lokalitu, kde se budu dobře cítit během mateřské dovolené. Z toho důvodu hledáme pěknou lokalitu.. Mám domluvenou prohlídku bytu na Mánesově ulici v části Moravská Ostrava.. Četla jsem toho o této časti města dost a nejsem si jistá, zda je to vhodná lokalita, kde je bych se cítila bezpečně.. Budu ráda za názor místních, zda by toto místo doporučili. Děkuji :srdce: :)

Tam bych se nebála.
V Ostravě mám rodinu, práci a v blízkosti této ulice jsem dnes a denně. V blízkosti je zastávka příměstské dopravy :mrgreen:
Ano, jsou tam cigáni, ale v této části spíše procházejí než by se trvale zdržovali.
Oni jsou spíše co se týče Moravské Ostravy - směr na Hrušov, okolí hlavní nádraží, Marianskohorská zastávka Jirska osada, a směr s přívoza ven zastávka Důl Odra

• Citovat
  • Upravit
25004
16.10.23 14:10

Já třeba vůbec neznala lesík a hezká zákoutí v Porubě, byla jsem velmi mile překvapená procházkama…
obecně města nesnáším, ale tam bych si to v nějaké menší bytovce /ne u hlavních tahů/ - kdybych už musela řešit případně Ostravu - dokázala představit…
zas je tam veškeré zázemí, kultura, školy, nákupáky.. holt vše má svá plus a mínus…
ale teda lidí jak sra-ček, to my z maloměsta s tendencemi utíkat na chalupy do lesa, moc nedáváme… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
16.10.23 16:39
@Karac píše:
Přeji pěkný den :) S přítelem se budeme po novém roce stěhovat do Ostravy a hledáme vhodnou lokalitu.. Momentálně jsme bezdětní, ale v blízké budoucnosti děti plánuje a tedy hledáme lokalitu, kde se budu dobře cítit během mateřské dovolené. Z toho důvodu hledáme pěknou lokalitu.. Mám domluvenou prohlídku bytu na Mánesově ulici v části Moravská Ostrava.. Četla jsem toho o této časti města dost a nejsem si jistá, zda je to vhodná lokalita, kde je bych se cítila bezpečně.. Budu ráda za názor místních, zda by toto místo doporučili. Děkuji :srdce: :)

Doporučuji spíše Porubu, ta je obecně fajn, a na kraji i zeleň. Nebo pokud netrváte vyloženě na Ostravě, tak třeba Šenov, Havířov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.23 18:03
@Anička-S píše:
Doporučuji spíše Porubu, ta je obecně fajn, a na kraji i zeleň. Nebo pokud netrváte vyloženě na Ostravě, tak třeba Šenov, Havířov.

Pokud budou mít práci v Ostravě, je to zbytečné dojíždění. Ztráta peněz a času, příjezdy do Havířova a z Havířova ve špičce je fakt bomba. Navíc Havířov jde pomalu do kopru, likdvidují se obchody, všude hromada feťáků, bezďáků.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
16.10.23 18:08
@Anička-S píše:

Havířov :mrgreen: to už mohou jít rovnou bydlet do Přívozu na Palackého ulici.
Vyjde to na stejno a budou v Ostravě

• Citovat
  • Upravit
3
17.10.23 08:20

Všem moc děkuji za rady, s přítelem se na to podívám a nejspíše budeme volit jiné místo :) Pěkný den všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí