Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeji pěkný den
S přítelem se budeme po novém roce stěhovat do Ostravy a hledáme vhodnou lokalitu.. Momentálně jsme bezdětní, ale v blízké budoucnosti děti plánuje a tedy hledáme lokalitu, kde se budu dobře cítit během mateřské dovolené. Z toho důvodu hledáme pěknou lokalitu.. Mám domluvenou prohlídku bytu na Mánesově ulici v části Moravská Ostrava.. Četla jsem toho o této časti města dost a nejsem si jistá, zda je to vhodná lokalita, kde je bych se cítila bezpečně.. Budu ráda za názor místních, zda by toto místo doporučili. Děkuji
![]()
Zrovna do této lokality bych se asi nehrnula. Ale třeba tam může být fajn bydlení.
To je kousek od Přívozu, ne? typicky romská lokalita, krádeže, pouliční bordel…
Ostrava je velmi lidnatá, ale má i pár slušných čtvrtí (kde jsou ovšem nemovitosti dražší), nemyslím, že zrovna Mánesova je dobrá adresa..
@Mkilus píše:
Zrovna do této lokality bych se asi nehrnula. Ale třeba tam může být fajn bydlení.
Vidim to podobne, za me je to moc blizko Privozu. Mne se libi v Hrabuvce a Zabrehu. Poruba je taky fajn.
@Silverine247 píše:
Vidim to podobne, za me je to moc blizko Privozu. Mne se libi v Hrabuvce a Zabrehu. Poruba je taky fajn.
Přesně tak, také jsem že Zábřehu. Každopádně každá lokalita má svou část, která nese své úskalí našich spoluobčanů a ubytoven. Ale jsou v nich i klidné části.
@Mkilus píše:
Přesně tak, také jsem že Zábřehu. Každopádně každá lokalita má svou část, která nese své úskalí našich spoluobčanů a ubytoven. Ale jsou v nich i klidné části.
Presne tak. Ja jsem se podivala na Googlu jak to v te Manesove ulici vypada a je to takova podle vseho klidna panelakova ulice, podobna jako jsou treba v tom Zabrehu, ale proste na muj vkus blizko Privozu. Na druhou stranu v Zabrehu je zase Metalurg, ktery ma podobny problem jako Privoz (viz co psala Lucy75), ale presto se tam citim bezpecne. ![]()
Manesova, Sokolska trida, Maroldova… tam bych se moc nehrnula. My bydlime smerem na Marianky, ale jeste spadame pod Moravskou a jsme tady spokojeni.
@Silverine247 píše:
Hrabuvka jeste jde, i Vyskovice jsou fajn, ale treba v Zabrehu a na Dubine, tam se necitim moc dobre.
@Karac píše:
Přeji pěkný denS přítelem se budeme po novém roce stěhovat do Ostravy a hledáme vhodnou lokalitu.. Momentálně jsme bezdětní, ale v blízké budoucnosti děti plánuje a tedy hledáme lokalitu, kde se budu dobře cítit během mateřské dovolené. Z toho důvodu hledáme pěknou lokalitu.. Mám domluvenou prohlídku bytu na Mánesově ulici v části Moravská Ostrava.. Četla jsem toho o této časti města dost a nejsem si jistá, zda je to vhodná lokalita, kde je bych se cítila bezpečně.. Budu ráda za názor místních, zda by toto místo doporučili. Děkuji
![]()
Tam bych se nebála.
V Ostravě mám rodinu, práci a v blízkosti této ulice jsem dnes a denně. V blízkosti je zastávka příměstské dopravy ![]()
Ano, jsou tam cigáni, ale v této části spíše procházejí než by se trvale zdržovali.
Oni jsou spíše co se týče Moravské Ostravy - směr na Hrušov, okolí hlavní nádraží, Marianskohorská zastávka Jirska osada, a směr s přívoza ven zastávka Důl Odra
Já třeba vůbec neznala lesík a hezká zákoutí v Porubě, byla jsem velmi mile překvapená procházkama…
obecně města nesnáším, ale tam bych si to v nějaké menší bytovce /ne u hlavních tahů/ - kdybych už musela řešit případně Ostravu - dokázala představit…
zas je tam veškeré zázemí, kultura, školy, nákupáky.. holt vše má svá plus a mínus…
ale teda lidí jak sra-ček, to my z maloměsta s tendencemi utíkat na chalupy do lesa, moc nedáváme… ![]()
@Karac píše:
Přeji pěkný denS přítelem se budeme po novém roce stěhovat do Ostravy a hledáme vhodnou lokalitu.. Momentálně jsme bezdětní, ale v blízké budoucnosti děti plánuje a tedy hledáme lokalitu, kde se budu dobře cítit během mateřské dovolené. Z toho důvodu hledáme pěknou lokalitu.. Mám domluvenou prohlídku bytu na Mánesově ulici v části Moravská Ostrava.. Četla jsem toho o této časti města dost a nejsem si jistá, zda je to vhodná lokalita, kde je bych se cítila bezpečně.. Budu ráda za názor místních, zda by toto místo doporučili. Děkuji
![]()
Doporučuji spíše Porubu, ta je obecně fajn, a na kraji i zeleň. Nebo pokud netrváte vyloženě na Ostravě, tak třeba Šenov, Havířov.
@Anička-S píše:
Doporučuji spíše Porubu, ta je obecně fajn, a na kraji i zeleň. Nebo pokud netrváte vyloženě na Ostravě, tak třeba Šenov, Havířov.
Pokud budou mít práci v Ostravě, je to zbytečné dojíždění. Ztráta peněz a času, příjezdy do Havířova a z Havířova ve špičce je fakt bomba. Navíc Havířov jde pomalu do kopru, likdvidují se obchody, všude hromada feťáků, bezďáků.
@Anička-S píše:
Havířov
to už mohou jít rovnou bydlet do Přívozu na Palackého ulici.
Vyjde to na stejno a budou v Ostravě
Všem moc děkuji za rady, s přítelem se na to podívám a nejspíše budeme volit jiné místo
Pěkný den všem.