Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den. Už jsem tady zase. Moje otázka. Malému pořád ale vážně pořád škručí v bříšku. Když papá i když nepapa. Když kaká i když prdí. Vážně mi přijde že mu tam škručí pořád. Nicméně myslím si že by mu v bříšku nemělo škručet 24/7
jsme na um od kendamilu. Nemůže to být že mu nesedí mlíčko? Vidím na něm že ho to bolí a trápí ho to.
Když papá vždycky se zarazí když mu začne škručet v tom bříšku.
když tlačí (bobek, prdík) tak se kolikrát i rozpláče. Po jídle mi taky často pláče ale hlad nemá dávám mu jak si řekne ale denní dávku dodržujeme (více méně) asi jednou chtěl více.
když spinká tak ho taky dost často budí bříško vždycky zvedne nožičky a hlavičku (jako by měl křeč v bříšku) a už neusne.
Tak ho uspavam i 30× denně.
dejte vědět co si o tom myslíte. Jo a malý má dnes 5 týdnů. ![]()
@Prvorodička 603 Normální, některé děti na koliky a prdíky prostě trpí a přejde to většinou až v době, kdy se začnou hýbat
Zkusila bych místo espumisanu balonix a nebo symethicone baby…u obou dětí mi zabíraly lépe než espumisan.. taky můžeš zkusit podráždit konečník špičkou teploměru aby se lépe vyprd.el/vykadil, nebo přímo koupit rektální rourku pro miminka…nahřívat bříško (u nás se nejlépe osvědčil pytlík s třešňovými peckama), cvičit nozickama, nosit na tygrika nebo v klubíčku…ale jsou to spíše pomocné techniky no..třeba u dcery to bylo vpohode jen s kapkami a nahrivanim bříška..u syna pomohlo pořádně až když začal hezky držet na břiše a víc se hýbat..cca na přelomu 3 a 4m…samozřejmě je třeba sledovat stolici a kdyby tam byl hlen nebo krvavé nitky tak hned řešit s lékařem…tam by se mohlo jednat o ABKM třeba…ještě taky Vigantol může vyrobit slušne bolení břicha…u dcery nevadil, syn ho nemohl mít..tam jsem dávala chvíli Terezii ale taky se to moc nezlepšilo tak pak jsem zkusila jamiesona a ten byl vpohode