Skryté vady a přepis bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.11.22 13:08

Nahlásíte na město, že ten byt chcete na někoho přepsat a musí to schválit městská rada.

• Citovat
  • Upravit
65032
25.11.22 13:10
@Anonymní píše:
Nahlásíte na město, že ten byt chcete na někoho přepsat a musí to schválit městská rada.

To by ne zajima, v jakem městě to tak funguje. To fakt slysim poprve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65032
25.11.22 13:11

Jsi anonymni, tak hod mesto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
25.11.22 13:19
@Anonymní píše:
To bylo odstupné za přenechání nájmu městského bytu. Problém je v tom, že i ta smlouva je postavena jako uznání dluhu. Jde mi o ten princip, že jsem s tou částkou souhlasila s tím, že byt je v pořádku. Když mi měnili třeba nedávno kuchyňskou desku, tak pod ní byla také plíseň. Já to nazývám technikem, je to pan od města, který přišel a poukazoval na to, že ze stropu atd padá zeď a že se musí zjistit, kde až ta plíseň je, protože je tam nejspíše roky a Původní nájemce tohoto bytu to neřešil a nehlasil, protože byt na černo ( podle nových sousedů) pronajimal. Byt bych nejraději vrátila, ale jak jsem psala, dala jsem pánovi 20000 a mám s ním splátkový kalendář. Takže nevím, co dělat, protože teď s malým nemáme kam jít a dokud se nezjistí, kde až plíseň je, není prý bezpečné pro malé dítě byt obývat. Zároveň se cítím tímto způsobem podvedena, protože budu platit nájem a mezitím si nejspíše budu muset najít dočasné bydlení jinde a ještě platit splátky člověku, který mě na žádný z těchto problémů neupozornil. Odhadce mi řekl, že částka 60 000 Kč za byt 1+1 je také nesmyslná.

Hele jako normálně se tam nastehujte, kup nějaký odvlhcovac do té koupelny, něco proti plisnim, a uvidíš. Hodně větrej, co můžeš, vydesinfikuj klidně několikrát nebo rovnou vyhod a bude to dobrý. Na prádlo susicku ideálně, ať se ti to stále nezavlhcuje dokola. Jestli v koupelně padá ze stropu omítka, jestli jsem správně pochopila, res to s tím městem (majitelem), ať to opraví. Totéž tu elektriku ať si nechají zkontrolovat, jistě na to musí byt nějaká revize. Jinak bys to chtěla řešit jak? Kdo by měl zjistit, kam až plíseň sahá? A jak? A kdy? A když to zjisti, co s tím budou dělat? A kdo a proč by s tím měl vůbec něco dělat, když ne ty? :think: Já mám pocit, ze ti ale vlastně vůbec nerozumím :nevim: citis v byte nebo v koupelně pach plísně, proste takovou nějakou zatuchlinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21256
25.11.22 13:42
@Anonymní píše:
Nahlásíte na město, že ten byt chcete na někoho přepsat a musí to schválit městská rada.

Nejdriv ukaz nejakemu pravnikovi smlouvu s byvalym najemnikem, jestli opravdu musis neco splacet a on muze neco vymahat.
Vady neres s nim, ale s mestem. Mas nejake zapisy od toho „technika“? Res s nima, ze byt je neobyvatelny a pozadujes bud napravu nebo nahradu. Musi to resit mesto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
25.11.22 15:50
@Anonymní píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65032
25.11.22 15:52
@malákráličice píše:
Nejdriv ukaz nejakemu pravnikovi smlouvu s byvalym najemnikem, jestli opravdu musis neco splacet a on muze neco vymahat.
Vady neres s nim, ale s mestem. Mas nejake zapisy od toho „technika“? Res s nima, ze byt je neobyvatelny a pozadujes bud napravu nebo nahradu. Musi to resit mesto.

jak může mít platnou smlouvu s bývalým nájemníkem, když ten byt není jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.11.22 16:09
@vokishka píše:
jak může mít platnou smlouvu s bývalým nájemníkem, když ten byt není jeho

Smlouvu o splátkách za převod práv k bytu ne smlouvu o nájmu

• Citovat
  • Upravit
65032
25.11.22 16:21
@Janli píše:
Smlouvu o splátkách za převod práv k bytu ne smlouvu o nájmu

ale on jí přece nemůže převést práva k bytu, který patří městu, ne? Spíš si to tak mezi sebou dohodli a dali to na papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
25.11.22 16:29
@vokishka píše:
ale on jí přece nemůže převést práva k bytu, který patří městu, ne? Spíš si to tak mezi sebou dohodli a dali to na papír.

Asi to nejakym postupem jde, zakl. ho sem psat nebude, ani o jake jde mesto.
Pro samotnou ženskou je to celé velky financni průšvih. V plesnivem byte nemůže s ditetem bydlet.
Jak psano výše, smlouvu o dluhu by mel videt pravnik, jestli se s tim neda neco dělat.
Pak asi nějaký posudek z hygieny ci odkud, ze byt je neobyvatelny A mesto byt musi bud urychle dat do poradku, anebo poskytnout náhradní byt - pokud ma zakl platnou naj. smlouvu s mestem.
Jine reseni me nenapada.

Příspěvek upraven 25.11.22 v 16:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.11.22 16:32
@vokishka píše:
ale on jí přece nemůže převést práva k bytu, který patří městu, ne? Spíš si to tak mezi sebou dohodli a dali to na papír.

Některá města to umožňují a pokud to příslušný odbor odsouhlasí, tak je to zcela legální.

• Citovat
  • Upravit
199
25.11.22 20:27

Města mají na přidělování bytů nějaký jasně daný systém a o samotném přidělení pak hlasuje zastupitelstvo. Samozřejmě se mohou dít a dějí nekalosti, viz třeba teď Brno, ale zcela jistě to nefunguje tak, že si nějaký původní nájemník někoho dotáhne na odbor a řekne, že chce byt převést na jinou osobu a odbor mu v nadšeném jásotu vyhoví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
25.11.22 21:10
@Janli píše:
Některá města to umožňují a pokud to příslušný odbor odsouhlasí, tak je to zcela legální.

Takže pořadníky jsou jen naoko. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21256
25.11.22 21:30

@lucad77 u nas uz poradniky nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
25.11.22 21:37
@malákráličice píše:
@lucad77 u nas uz poradniky nejsou.

Takže, kdo zažádá, byt dostane? Nebo se městské byty vůbec nepřidělují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný