Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dýchá u toho normálně? Nezadržuje dech? Fixuje oči na jedno místo? Častěji mrká?
Pokud by to vypadalo takhle, tak je to moorův reflex, postupně vymizí
@jenny.fields Jo vypadá to úplně stejně, akorát teda náš malý sebou škubne trochu víc. Takže se nemusím ničeho obávat a vymizí to?
Okolo těch tří měsíců jsme měli něco podobného, pak to zmizelo, zhruba za měsíc nebo šest neděl. Ani bych si na to nevzpomněla, kdybys nenapsala svůj příspěvek. Myslím, že se synek opravdu lekal. Byl v té době hrozně lekavý, stačilo nečekaně promluvit třeba na manžela a škubnul sebou. Někdy se takhle lekl, aniž bychom věděli čeho. Jen si už zpětně nejsem jistá, jestli to vypadalo, že ho něco zabolelo. Myslím, že jsem si to tak nevykládala.
Něco si o tom najdi, postupně to vymizí. Na youtubu jsou videa.
@ferret je to normální, moje děti to dělaly, když jsem je třeba položila na přebalovák. Leknutí.
Synek se lekal, ale nevypadalo to tak šíleně jako na tom videu, to bych se fakt bála, že mu něco je. Tak jsem zas chytřejší ![]()
@jenny.fields Moc děkuju
U první dcery jsem to nezažila, tak mě to trošku vylekalo.
Moje dítě tohle mělo taky a bylo to zvýšeným svalovým napětím, byla tzv. dráždivé dítě
Uff..maly mi to zacal delat tento tyden…sem tam se lekl ale ted uz to bylo castejsi…ma za 8 dni 3 mesice..tak jsem rada ze v tom nejsem sama…
Děti to občas dělaly, prý to byl reflex - jméno už si nepamatuji, ale tenkrát jsem se ptala dr ![]()
Dobrý den maminky. Mám na Vás dotaz.
Máme 3 měsíčního syna. Zpozorovali jsme u něj, že se někdy z ničeho nic jako by poleká, strašně sebou škubne a začne šíleně plakat. Někdy až tak, že jde horko těžko uklidnit. Pláč zní jako by bolestivě. První jsme mysleli, že to má k vůli oušku, které se mu při ležení převrátí. Měl to tam zarudlé a zmokvané, ale tím to asi nebude protože už to má zahojené. Vždycky škubne tělem a hned začne plakat ( jako by ho něco zabolelo ). Na prdíky už netrpí, tak tím to asi taky nebude. Nebývá to každý den, spíš ob den a jen jednou za ten den. Setkala jste se s tím některá?