Ekzém u nosíku?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
331
27.11.15 20:03

Ekzem u nosiku?

Ahojky maminky poradite? Dnes rano si me syn (4 a pul roku chodi do skolky) stezoval ze ho boli nosik jako v dirce. Zezacatku to vypadalo jako by se skrabl do nosu primo do dirky tak jsme to nejak neresily ale tedka vecer na to koukam a ono se to zacina zvetsovat ma to podel cele dirky a uz i tecku mezi nosnimi dirkami. Nevite nahodou co by to mohlo byt jestli nejaky ekzem? Prikladam jeste fotku syna. Moc dekuji za jakoukoli odpoved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.11.15 20:07

No, něco podobného se mi teď udělalo ze zubní pasty… Pravděpodobně periorální dermatitida (nevím jestli Tvůj malý má to samé). Pěkné svinstvo, vůbec to nechce mizet a hlavně se to musí spíš vysušovat než mazat… Jakou používá pastu?

• Citovat
  • Upravit
331
27.11.15 20:11

Tak to slysim poprve takze spis pudr treba na to dat. Celou dobu pouzivame stejnou tu z lidlu dentalux se jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.15 20:15

Tak to nevím, já měla Elmex a hned se to objevilo a pak jsem se dočetla, že ten je právě nejhorší… Nebo to může mít z nějaké nové kosmetiky, většinou se to ukáže u nosu. Já jsem teď z toho tak špatná, že snad bych Ti poradila radši hned jít na kožní, než se to rozjede třeba… Ale hlavně nemazat nějakou kortikoidovou mastí.

• Citovat
  • Upravit
331
27.11.15 21:12

Dekuju za radu alespon neco vim :) na kozni urcite zajdu ale vikend pred nami musim pockat no. Kosmetiku zadnou novou nemame. Pokud mu nedali neco ve skolce tak doma urcite ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
27.11.15 22:04

@sona20 A nemůže to být impetigo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6697
27.11.15 22:37
@ivašot. píše:
@sona20 A nemůže to být impetigo?

Souhlasím, také se mi zdá, že je to ono. Pozor, je to hodně infekční a léčí se antibiotiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.11.15 22:46

Mě to na impetigo nepřipadá. Dcerka ho měla už několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
28.11.15 07:51

@ivašot. A muze se zeptat co to je to slysim uplne poprve? A nevite z ceho by to dostal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
28.11.15 07:52

@tiffany aha tedy to vypada uplne jinak nez to co mame my. A hlavne ma to opravdu jen kolem nosu nikde jinde ale dost rychle se to zvetsuje no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.11.15 09:40
@sona20 píše:
@tiffany aha tedy to vypada uplne jinak nez to co mame my. A hlavne ma to opravdu jen kolem nosu nikde jinde ale dost rychle se to zvetsuje no.

Nám se to takhle vyselo během pár dní. Dcerka má exém, tak je vždy těžké rozeznat, jestli se jí zhoršuje exém, nebo to je infekce. Byli jsme u dr. a ta mě pochválila, jak brzy jsme přišly. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
28.11.15 10:16

@tiffany tak tedka vubec nevim manzela sem poslala s malym na pohotovost a tam mu rekly ze je to jen skrabenec do ktereho dostal zanet. Coz me se teda vubec nezda. Protoze pres dopoledne se nam ten „skrabanec“ rozlezl uz i do druhe dirky. Tak ted sem fakt zmatena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
28.11.15 10:48

@sona20 A co na to malému dali na té pohotovosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.11.15 11:34
@sona20 píše:
@tiffany tak tedka vubec nevim manzela sem poslala s malym na pohotovost a tam mu rekly ze je to jen skrabenec do ktereho dostal zanet. Coz me se teda vubec nezda. Protoze pres dopoledne se nam ten „skrabanec“ rozlezl uz i do druhe dirky. Tak ted sem fakt zmatena

Na pohotovosti je ten problém, že tam je pediatr a není tam kožař, tedy aspoň v Motole to tak je. Jednou dcerce diagnostikovali neštovice na pohotovosti a pak jsme museli na kožní, byl to herpes v exému. Dcerka na tyhle infekce v exému děsně trpí. :? Ono je to hned, když je venku, na vše sahá a pak se podrbe. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.11.15 11:35
@sona20 píše:

Pokud je to zánět ve škrábanci, podle nich, tak by vám stejně měli dát lokální ATB a ty působí i na impetigo, ale pozor na herpes nepůsobí, protože to je virové a je potřeba nasadit antivirotika, takže je důležité to správně diagnostikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí