Skvrna nechce pustit

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Miuska1
15.8.24 22:20

Skvrna nechce pustit

Ahoj,
dneska jsem spadla na bok pro nastupování do autobusu. Mám tričko, světle růžové, na boku je skvrna, která mi po vyprání v pračce nepustila. Od toho pádu…ležela jsem na zemi v autobuse.
Nevíte někdo prosím, co s tím? Jsem na to teď nasypala prášek, ať to vyžere, za 10 minut to půjdu sundat.
Co třeba žlučové mýdlo, pomohlo by? Děkuji za jakýkoliv tip.🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Miuska1
15.8.24 22:31

Takhle to vypadá, ta skvrna je hnusná😥

• Citovat
  • Upravit
76025
15.8.24 22:38
@Miuska1 píše: Více

buď ráda, že ses nepolámala a kup si nové tričko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miuska1
15.8.24 22:40

Mě ještě v nejhorším napadla jiná věc - ty boky jakoby vystřihnout do trojúhelníku, jsou taková trička.😁

• Citovat
  • Upravit
68882
15.8.24 22:47

To bude něco hnusnýho mastnýho z toho busu. Zkusila bych nějakou drasťárnu na skvrny, ale na druhou stranu, pokud to není téměř nové hodně značkové a hodně drahé tričko, tak bych se na nějaké velké patlání s tím a investice do spešl prostředků vykašlala, natož do toho stříhat a vymýšlet koniny, maximálně tak zkusit našít nějakou aplikaci nebo na to něco namalovat :nevim: Osobně mám takové kousky na nošení do kempu, k ohni, do lesa nebo ateliéru, kde dělám s barvami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miuska1
15.8.24 22:49

Nějaký de**lní sajrajt.😁
Budu muset chodit asi celá v černém, tam není nic vidět.😁
Ještě zkusím to žlučové mýdlo.😁

• Citovat
  • Upravit
76025
15.8.24 22:58

to tričko stálo kolik? tak 3 a půl tisíce nejmíň, podle toho, jak se to snažíš vylepšit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miuska1
15.8.24 22:59

Nosí se právě pohodlně. Není upnuté, je vzdušné, prostě o něj nechci přijít no.😁

• Citovat
  • Upravit
76025
15.8.24 23:02

ta skvrna ti beztak nepustí, to je stejné jako když si něco ušpiníš, když jedeš na kole, od šmíru - nevypereš to ničím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Duoriginal
15.8.24 23:05

Přinejhorším obarvit celé do odstínu fleku nebo zkusit zabatikovat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15665
15.8.24 23:22

Mně se bohužel nedávno stalo něco podobného…
Při nástupu do busu, řidič nečekal až si sednu a prudce se rozjel. :cert:
Takže, jsem se nestihla ani pořádně chytit a najednou jsem ležela taky na zemi. Říkala jsem si, co je to za vola…
Protože, kdyby byl na mém místě nějaký starší člověk nebo malé dítě, tak už by to nemuselo dopadnout tak, jako třeba u mě. :nevim:
Naštěstí se mi nic nestalo a sama jsem se zase dokázala postavit na nohy.
Takže, nějaký tričko bych v tu chvíli vůbec neřešila, ač by mě to určitě moc mrzelo.
Jinak, mě nic nenapadá, čím by to mohlo jít dolů. Ale, asi záleží od čeho ta skvrna bude. :think:
Možná to zkus vyčistit technickým benzínem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.24 03:34

Někde jsem četla že jde tukem nějak odstranit i asfalt, tak bych zkusila pohledat na netu

• Citovat
  • Upravit
Asta135
16.8.24 07:02

Zatím se mi nikdy nestalo, že bych něco nevyprala. Kup si DM OxiPower, napust do kyble vodu, na každý 1/2 litr vody dej lžičku toho oxipoweru a nech tam triko tak 2/3 dny namočený a pak běžně vyper. Vyprala jsem tak i fleky od vyjetýho oleje z dílný nebo fleky na teplákách, když mi dítě v dílně spadlo. Nikdy se mi nestalo, že by někde zůstal flek 🙏 🙏 Zároveň vypere i staré zaprené fleky od kakaa, make upu. Všechno.

• Citovat
  • Upravit
1165
16.8.24 08:38

Čistírna? Čistí to nějakým tím perchlorem nebo čím. Šmír mi vycistili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný