Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Poradí někdo prosím jak dostat dolu fleky z oblečení z bublifuku? Mám hodně zničeného prádla.
Co si pamatuju z dětství, tak na to nezabíralo nic
Proto si teď na to doma dávám pozor a doma vůbec nepoužíváme, dělá to i fleky na plovoučce a zdech. A když jdeme ven s bublifukem, tak máme jen dvě trička „bublifukový“ a syn chodí jen v těch, jinak bubulifuk nedávám
Co vyzkoušet potřít to šamponem, kdysi mi to pomohlo, jen to nebylo ještě úplně zaschlé, malý to tehdy na sebe celé vylil
Přímo na bublifuku píší namočit minimálně přes noc a pak vyprat.
Přísadou bublifuku je glycerin, což je mastnota, takže použít něco na mastné skvrny ![]()
Me se povedlo skvrnu z bublifuku sdelat tekutym mydlem. namocila jsem to pres noc, na skvrnu dala tekute mydlo, pak premachla v ruce a dala vyprat do pracky.
@KPKristy A co funguje na mastné skvrny? Potřebuju vyprat mastnou skvrnu, ale ne z bublifuku, zatím nepomohlo nic ![]()
@Janka123 píše:
@KPKristy A co funguje na mastné skvrny? Potřebuju vyprat mastnou skvrnu, ale ne z bublifuku, zatím nepomohlo nic
Jar. Ale je potřeba tu skvrnu potřít nejlépe hned, jak se udělá. Promnout, nechat působit a vyprat. Na starší a už třeba zaprané skvrny nezabere nejspíš nic ![]()
Zkouším žlučové mýdlo ale děkuji vám moc za tipy vyzkouším snad vše co půjde. já o tom vůbec nevěděla, že tohle bublifuk dělá a než jsem na to přišla tak mám spoustu zničených věcí
jak já tak i malá
Zkousela jsem snad vse…nakonec pomohl sanytol do kuchyne na mastnotu!!! Vydrhla kartackem…snad se tricka nerozpadnou.
Tak holky, jsem už fakt nas…,takže obnovuju diskuzi.
Už máme zničených několik kusů oblečení. Než já na to vůbec před rokem přišla, že to dělá bublifuk. Nejdřív jsem podezírala pračku ![]()
Vím jen to, že to nedělají všechny, ale zatím se mi nepodařilo vysledovat který jsou ty nebezpečný. Nejhorší je, že dcera bublifuky miluje a pořád jí je někdo dává.
Nepřišli jste už někdo na to, který bublifuky jsou v pohodě nebo čím by to šlo vyprat? Moc díky ![]()