Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den
Mám doma 10.týdenní miminko. Po každé po jídle má škytavku a to takovou že až blinká. K jídlu má UM Beba hypoalergenní 1. Škytavku má cca 15minut…
Poradíte co s tím?
@jjosef já mám 3 týdenní mimčo a taky mi po kojení dostane škytavku, a to takovou že se bojím že že jí zastaví srdíčko. Když jsem to říkala mudr. tak prej jí přepíjím. Tak ji dávám míň a stejně škytá, tak nevím ![]()
@jjosef Se škytavkou asi nic moc nenaděláš. V porodnici mi tvrdili, že miminko má škytavku, když je přejezené, možná bude problém tady ![]()
Mně obě děti škytali ze tří důvodů - počůrané, přejezené nebo ospalé. Na zastavení škytání pomáhalo znovu vrazit prs, sáním škytání přestalo. Dala jsem odříhnout, přepité vyblili a dobrý.
Ahoj, mám chlapečka 4 mesíce a škytavku mel ze zacatku taky temer porad..dala jsem ho vzdy do zvysene polohy ze jsem si sedla a polozila ho na sebe…ale neni to nic spatneho. moje mamka mi rikala ze muze skytat i kdyz je mu zima tak zkontroluj jestli ma teple nozky ![]()
@jjosef my máme 3 měsíční a taky „vesele“ škytá - ale už méně než na začátku
a i blinkání je lepší.. Ty taky škytáš - je to podrážděním jícnu - s tím se nic neudělá - max dát ještě napít..
My také máme škytavku, ale jen někdy…a vždycky pomohlo se znova trochu napít.
Malý má pokaždém kojení škytavku a někdy i hodinu po kojení..jediný co mu pomůže je trošku se napít
jinak doktor říkal, že je to v pořádku, někdo prostě škytá a někdo né ![]()
Skytavka pry muze byt ze zimy nebo nadmerneho tlaku na branici, coz je prejezeni, zmacknuti briska, u nas vytvareni hodnot;-D
Tak můj chlapeček (10m) má škytavku denně, buď mu zabyde chladno, nebo když se přepije a myslím že se s tím krom napít trochu vody nic nedá dělat.
Ahoj, my taky skytame snad po kazdem jidle. To me male kure nevi kdy ma dost:-) doktorka rikala ze je to normalni. Ma podrazdeny jicen z prejezeni, nebo jak se hodne pohne a vrati se ji mliko zpatky. Dam ji do vyvysene polohy a cekam az ji to prejde… Obcas staci vcas odtrhnout od prsku, kdyz uz vim ze jen duda a nepapa.