Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Jsem v desátém tydnu těhotenství a posledni týden mě po každém jídle obtěžuje škytavka. Dále škytnu i několik krát za den. Nejím velké porce a ani mastné a těžké jídla, mám ale pocit, že mám nafouklé břicho, připadá mi jakoby bych byla v 5 měsíci. Prosím nevíte mi poradit čím to muže být zpusobeno?
Předem moc děkuji za každou odpověď!!!
Katarína
Castym problemem v tehotenstvi je reflux a paleni zahy, obsah zaludku se ti vraci, drazdi jicen a vyvola skytavku.Leky bych nezkousela, zkus mleko po troskach, jist casteji mensi porce
Moc děkuji za radu uz takhle jenom zobu, pac po vsem co snim, se citim jakobych snedla koně. Zkusim tedy into mliko, budu doufat, že pomuže…
Casem to prejde a prijdou zas jine obtize, mne se to porad menilo, vystridala jsem snad vsechno ![]()
Co na škytavku nevím, ale na pálení žáhy jsou kromě mléka prý dobré i neloupané mandle (slyšela jsem od sestřičky na gyndě - nemůžu ale potvrdit, žáha mě nepálila a zatím ani nepálí, mně zase celou první půlku těhotenství denně tekla krev z nosu). A nafouklé břicho jsem měla taky hned ze začátku, připadala jsem si jako v reklamě na Activii. Někdo holt má bříško hned a někdo ne ![]()
Ahojky, mám ten samý problém, jsem ve 13 týdnu a už od počátku mám škytavku, a to že se cítím jako balón, o tom ani mluvit nebudu… Stačí, abych se třeba jen špatně pohnula a nebo něco fakt malinkého snědla a škytám. Kdybych jen škytla a víc nic, tak mě to nezaráží, ale trvá to třeba pět minut a pak klid, někdy mi pomůže, že se napiji a tak.. Nevíte proč to tak je? Nemá to třeba spojitost s miminkem? Děkuji
@arres82 ajoj, ja jen mohu skonstatovat, ze jsem to mela cely tehotenstvi:))) ![]()