Oteklá nebo tlustá?

4328
21.5.14 18:11

Oteklá nebo tlustá?

Ahoj holky, jsem v 31tt a dnes jsem se hned dvakrát zhrozila tím jak vypadám a co ukazuje ručička na váze.

Oteklé kotníky a lýtka poznám ty mě bolí, ale není to nic extremního, ale stehna s kolenama se mi zdají neuvěřitelně zvětšené dokonce ze předu stehen mám jakoby celulitidu :zed: ovšem nikdy v životě jsem jí neměla a nebyla jsem před těhu nějak hubená. přibrala jsem zhruba 7kg do 28tt a teď mám z níčeho nic o dalších 5kg nahoru. Chtěla bych vědět jestli je možné, že jsem tak ztlousta a jsem prostě tlustá nebo zavodněná - oteklá???

Neumím to rozeznat jde to nějak poznat bez přístrojů atd.?

Mě totiž strašně mate, že se zvětšili stehna a kolena a ne lýtka a kotníky :nevim:

Jestli jsem teda taková velryba tlustá nevím jak to zvládnu zhubnout a ráda bych hned teď začala něco stím dělat aspoň něco na ty nohy než porodím ať jsou zvyklé, ale nevím jestli to má smysl se trápit pokud nejde o tučnost atd. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17630
21.5.14 18:14

To jsi těhotná počtvrté? Tak to už zhruba musíš vědět jak a kolik přibíráš, ne? Tohle je strašně individuální, to ti nikdo neřekne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
21.5.14 18:16

Otok se prý pozná, tak že zmáčkneš to místo na chvilku prstem a pak pustíš apokud tam chvíli zůstane důlek, tak je to otok. Jinak náhle vzniklé výrazné otoky by asi měl vidět doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
21.5.14 18:21

@Antonie Bolavá no to bych měla jenže u kluků jsem přibrala pokaždé jinak, ale hlavně teda na začátku a pak nic a oteklá jsem nebyla nikdy teda vlastně u prvního, ale až po porodu. Teď čekám holčičku a celé těhotenství je jiné i břicho mám o 100% menší tak jsem z toho jak Alenka v říši divů :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
21.5.14 18:25
@marguaret píše:
@Antonie Bolavá no to bych měla jenže u kluků jsem přibrala pokaždé jinak, ale hlavně teda na začátku a pak nic a oteklá jsem nebyla nikdy teda vlastně u prvního, ale až po porodu. Teď čekám holčičku a celé těhotenství je jiné i břicho mám o 100% menší tak jsem z toho jak Alenka v říši divů :mrgreen: :zed:

to je zajímavý, já to měla třikrát jak přes kopírák. Akorát při posledních dvou ma pár kilo zůstalo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
21.5.14 18:27

No z většíma otokama určitě k doktorovi, někde jsem četla, že pokud váha vzroste v těhotenství rychleji než 4kg za měsíc, tak by se to mělo probrat s dr…může se jednat o jeden z příznaků preeklampsie :nevim: to je rychlý nárůst hmotnosti, otoky, další jsou bílkovina v močí a vysoký krevní tlak, což tě nechci strašit, ono spoustu těhulí oteče takhle hodně a spoustu jich takhle přibírá :nevim: ale jen by dr. měz zkontolovat tu moč a tlak…ať máš jistotu, že je to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
21.5.14 18:28

Koukám, že píšu jak prase :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
21.5.14 18:39

@marguaret já měla oteklý úplně všechno…dle dr. jsem v sobě měla cca. 15kilo vody…radši bych kontrolovala tlak a nechala si u doktorky zkontrolovat bílkovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
21.5.14 18:46
@marguaret píše:
Ahoj holky, jsem v 31tt a dnes jsem se hned dvakrát zhrozila tím jak vypadám a co ukazuje ručička na váze.

Oteklé kotníky a lýtka poznám ty mě bolí, ale není to nic extremního, ale stehna s kolenama se mi zdají neuvěřitelně zvětšené dokonce ze předu stehen mám jakoby celulitidu :zed: ovšem nikdy v životě jsem jí neměla a nebyla jsem před těhu nějak hubená. přibrala jsem zhruba 7kg do 28tt a teď mám z níčeho nic o dalších 5kg nahoru. Chtěla bych vědět jestli je možné, že jsem tak ztlousta a jsem prostě tlustá nebo zavodněná - oteklá???

Neumím to rozeznat jde to nějak poznat bez přístrojů atd.?
ja pribrala 22 kg.jinak mam 57-58 na170cm..bala jsem se vlizt na vahu/)jedla jsem normalne..nastigrl sklro 23 jsemnechala na sale a zbytek do dvou mes.dole takze tl byla hlavne voda…

Mě totiž strašně mate, že se zvětšili stehna a kolena a ne lýtka a kotníky :nevim:

Jestli jsem teda taková velryba tlustá nevím jak to zvládnu zhubnout a ráda bych hned teď začala něco stím dělat aspoň něco na ty nohy než porodím ať jsou zvyklé, ale nevím jestli to má smysl se trápit pokud nejde o tučnost atd. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
21.5.14 19:07

@marguaret ja pribrala behem tehotenstvi nekolikrat a „skokove“, najednou pet kilo nahore z niceho nic, ale to te asi nepotesim :lol: :kytka:

Edit. preklep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.5.14 19:12

@marguaret preeklamsie? Nemám s tím zkušenosti, jen čtu a vnímám zkušenosti jiných. Asi bych zašla za gynekologem a nechala si změřit tlak a problrala to s ním. Nejspíš tělo drží vodu, nebo bílkovina v moči, lepší nechat vyšetřit, než se trápit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85334
21.5.14 20:04

@marguaret jak píše Tarinka, zajdi si raději k doktorovi, ten to pozná hned, mohlo by se jednat i o něco závažnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
21.5.14 20:08

Ja myslim, ze otekly nohy bys musela poznat, zvlast u kotniku.Ja je mela otekly tak, ze kuze byla napnuta, hladka, leskla. Zmackni prstem, pokud zustane dulek, je to otok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
21.5.14 21:55

Díky za příspěvky, bylo mi jasné, že to asi nevyřešíme a návštěva doktora bude jistější v pátek jdu do poradny, tak se uvidí snad to bude vše ok. Oteklé nohy jako kotníky poznám jako klasika při delším stání, chůze horko atd tak udělají své, ale mě úplně matou ty stehna s kolenema, prostě jsem se lekla, že jsem se tak vyžrala a to během 14dnů :zed: No a všude na netu jen čtu otoky dolních končetin atd. nic o stehnech, tak jsem si říkala možná tady někdo bude vědět zda se to nějak odlišuje, jde rozeznat. Ale asi těžko no a důlek se mi asi neudělal :zed:

Tak v poradně mi snad poví co a jak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky