Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, od včerejška mám bolesti jako při menstruaci. Včera ještě nebyli tak hrozné jako dneska. Nevíte čím to může být? Docela se o to malé i bojím
![]()
Tak to nevím čím to může být. Já jsem v těhotenství žádné bolesti neměla.
Zkus si zajít k doktorovi. Třeba ti nějak poradí a hlavně tě vyšetří.
@nickko bolesti jako na ms jsou v tehu normalni, dokonce vetsi bolest nez kdyz nejsi tehu. Nesmi byt krece a krvaceni ![]()
Já měla takhle na začátku taky velký bolesti jako bych měla dostat MS. Potom to ulevilo. Jestli máš obavy, zavolej doktorovi a zeptej se na to, popř. tě prohlédne. Myslím si ale, že v takovém počátku by s tím doktor stejně nic neudělal. Buď a nebo.
@nickko ahoj, bylo by lepší zavolat na gyndu, že potřebuješ prohlídku, případně večer na pohotovost - pro jistotu, nemusí to být nic, ale pro jistotu. Drž se a držím palce
Já tyhle pobolívání měla taky - prý je to tím, jak se prokrvuje a protahuje děloha, později můžeš mít i větší bolesti, to jak se natahují vazy a svaly, jak poroste bříško.
Pokud to není bodavá ostrá bolest a nekrvácíš, tak to bývá zpravidla naprosto v pořádku ![]()
Mně doktor říkal, že by to neměly být bolesti jako při menstruaci, že to může tahat, píchat, zabolet, ale nijak výrazně a soustavně. Takže být tebou, jedu na UZV.
@Mar__tanka1983 bodavou bolest mám jenom když rychle stoupnu, a nebo prudký pohyb
@nickko na to si moc dobře pamatuju, jak sem se kácela, když sem se rychle zvedla, jak mi bodlo jakoby z boku v podbřišku - to už klidně můžou být ty vazy…pokud by se tam dělo něco blbého, tak tě to bude nejspíš píchat i bez námahy v klidu…
prostě se hod do klidu a dokud nebudeš krvácet, tak je vše ok ![]()
Já měla po 2 dny taky bolesti, nevím zda jako na menzes protože já to nezažila, ale u mě to znamenalo ZT.
Myslím si, že to bude tím, že se ti plůdek uhnizďuje
Ale raděj bych si zašla na kontrolu, nemusí to nic znamenat. Já kdysik jsem otěhotněla byla jsem nějak už v 7tt, začala jsem mít opravdu velké bolesti podbřišku ALE to jsem i krvácela, tak jsem jela do nemocnice a tam mi řekli, že to je bohužel zamlklé těhotenství a musela jsem jít na revizi
takže kdybych šla ještě dřív, než jsem začala krvácet, tak by jsme to ještě možná zachránili. Ale u tebe si myslím, že to tak nebude
hodně síly