Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dcerka rýmovala od soboty, v pondělí byla doma, ale protože smrkala už sporadicky a v podstatě nekašlala, dneska byla ve školce. Učitelka říkala, že nekašlala, smrkala jen jednou, ale nazelenale. Mně se vysmrkala, sopel čirý. Odpoledne byla veselá, smrkala sporadicky čirou rýmu, jen jednou nazelenalou. Jsem z toho zmatená, protože vím, že zelená rýma je špatná, ale jinak s tím nemám zkušenosti. V noci nekašle, dýchá v pohodě nosem. Můžu ji poslat do školky nebo radši k doktorce
? Díky ![]()
Malá to má teď taky, po prvním týdnu ve školce
Má trochu ucpanej nos, občas smrkne, sem tam zeleno. Jinak je v pohodě. Normálně chodí do školky, klasická rýma to není tak co ![]()
@Genovesa já ti nevím, ale mně přijde, že se tím moc zabýváš…k doktorce určitě né, ta by ti asi nic moc na rýmu neřekla. Poslala bych do školky…
Já bych neřešila, poslala do školky. Pokud je to vážné, lehne, pokud ne, rozchodí to. Stejně někde ty viry děti potkat musejí - pokud to nepřinese Tvoje dcera, přinese jiný, pokud nepřinese do školky, přinese do školy.
S rýmou k doktorovi je zárukou, že chytnete v čekárně něco výživnějšího. Děcka posílám do školky s rýmou běžně, učitelky ví, že pracuji, tudíž s rýmečkou doma zůstat nemůžu.
Dala bych do školky. Buď si jistá, že do školky chodí děti mnohem více nemocné. Bohužel tedy, musí se tam trápit a taky nakazí ostatní. Ale s rýmou bych si hlavu nelámala.
@Genovesa takovou přesně měl teď můj syn (po prvních 3 dnech ve školce), první den ho tedy bolelo i v krku a měl teplotu, takže jsem ho nechala 2 dny doma, pak přišel víkend a to měl právě tuhle rýmu, jak popisuješ, byla jsem na vážkách, zda ho do školky dát, protože krom té zeleno-čiré rýmy na střídačku, byl úplně v poho a co jsem věděla od kámošky, tak prý děti se zelenou rýmou ze školky posílají domů.
Riskla jsem to a dala ho do školky a už je jen čirá a hodně slabá, nejspíš končí. Tak teď jen, kdy zase něco chytí ![]()
@Genovesa a jinak o doktorce jsem teda fakt nepřemýšlela, příjde mi to zbytečný. To by musela být ta rýma fakt pořádná a trvat dlouhou dobu, abych s tím šla k Mudře.
@Boudice23 píše:
@Genovesa já ti nevím, ale mně přijde, že se tím moc zabýváš…k doktorce určitě né, ta by ti asi nic moc na rýmu neřekla. Poslala bych do školky…
No jo no, matka na plný úvazek
![]()
Děkuju, tak ji pošlu. Přijde mi v podstatě zdravá, to by tam toho asi moc nenachodila. A uvidím, ale přijde mi, že je jí líp a líp spíš. Teda ono jí vlastně až na tu rýmu ani blbě nebylo
. Ale tak když jsem doma…Jenže ona se do školky těší. A to se musí podporovat
.
Mně se při zadní rýmě taky dobře dýchá. Vepředu je sliznice jen podrážděná, dělá čirý hlen, který teče i dozadu, kde rozpustí trochu zadní rýmy a ta se tedy dostane občas ven v podobě zeleného hlenu. Zelená rýma je bakteriálního původu a často na antibiotický kapky, já bych té doktorce alespoň zavolala a popsala čirou rýmu s kousky zeleného, co řekne.
@Bibi239 Jj, dobře, tak to udělám. O atb kapkách jsem nevěděla a na celkové atb mi to zas přišlo zbytečné. Díky
@Genovesa píše:
No jo no, matka na plný úvazek![]()
já když jsme viděla dneska ve školce s čím vším chodí do školky a hlavně v pondělí jsme poslouchala dvě maminky jak se baví(nechávají prý děti promořit, posílají i s kašlem),tak oproti tomu je rýma úplná prkotina, dcera teď taky chodí se zadní, nesmrká, nekašle, nemá teploty..byla doma jen v pátek…
@Boudice23 No, teď mi tohle vykládala sousedka. Je mi těch dětí líto. Jako když člověk chodí do práce, tak je to těžký, ale teda kecy o promoření… Takovej blud a furt tomu lidi věří.
![]()
Volala jsem doktorce a mile mi oznámila něco ve smyslu ať se hodím do klidu, že dcerka má jen normální rýmu s klasickým průběhem
. Přijít máme, jen kdyby se sopel táhnul
.
@Genovesa no je to volovina, ale nedá se svítit, pokud nekašle, nemá nudle jako opratě, je bez teploty tak budu posílat..jinak ne, jsem doma..ale rýma teď u nás bude určitě každou chvilku, to by se tam nemusela podívat vůbec do té školky…u nás to byl v pátek boj…plakala že nemůže do školky…
![]()