Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, mam na vas prosbicku jelikoz kamaradka sem nechodi tak se ptam ja.Maji v rodine holcicku ktera bohuzel ma vadu na srdicku, jsou cizinci ale maji moznost nechat operovat dite a tak shani informace kde v CR provadi neco podobneho, pripadne jestli nevite na kolik prijde operace? Jakou vadu ma mala zatim jeste nenapsala cekam na odpoved ale napadlo me napsat sem treba nekdo ma nejake zkusenosti tak budu rada za kazdou zpravu ![]()
Ahojky, já budu za pár dní rodit holčičku se srdeční vadou a co jsem tak slyšela, stojí okolo půl milionu korun. A operuje se v Praze-Motol. A to budou jistě i drahší operace plus vyšetření, záleží na závažnosti, takže to by se asi nedoplatili ![]()
@irenakovarova píše:
Moc diky, oni s tim pocitaji ze levny to nebude
Ano, jen jestli maji realnou predstavu o tom, jak drahe to muze byt. Nejde jen ciste o operaci, ale i o pobyt v nemocnici, leky, dalsi vysetreni, naslednou lecbu. Byt jimi, zeptam se rovnou v Motole, ne tady.
Nejsou pojisteni nekde jinde?
No tak hlavně jde o to, z kterou jsou země, jestli máme nějaké smlouvy s tou zemí, jestli je to EU, podle toho teprve si může udělat představu o ceně… taky jestli jí její pojišťovna něco uhradí…
Mám dceru po 2 operacích srdce.
jedna malá „obyčejná“ - uzavření dučeje chirurgicky (je to hodně častá vada, dělá se i katetrizačně, když to jde), druhá dá se říct, že taky malá (trvala cca 2 hodiny i s uspáním). V obojím případem žádné velké zákroky na srdci (dělají se i několikahodinové operace s mimotělním okruhem).
A při výjezdu z pojišťovny se mi protočily panenky.
Nechci lovit pro konkrétné informace (jsem už dneska líná), ale každý z těch pobytů (cca 10 dné hospitalizace ) stál kolem 300 tisíc.
Celkem mé předškolní stvoření stálo pojišťovnu kolem 3/4 milionu…
Jo a rozhodně být kamarádkou tak volí jedině Motol
Jinam bych s dítětem (tak do 15-ti let) nešla, u staršího bych brala jako alternativu IKEM.
Omlouvám se za anonym.
Ještě odkaz…
http://www.fnmotol.cz/…rdiocentrum/
a napsala bych možná klidně rovnou přimářovi…
http://www.fnmotol.cz/…-a-personal/
Ať už Janouškovi nebo Chalupeckýmu.
Oni jsou zvyklí, že se na ně rodiče obrací.
My jsme taky volali a naháněni, když jsme potřebovali znát termín operace, který musel být pro nemoc odsunut a náhradní byl „v nedohlednu“. A nikdo nám neřekl, že nemáme votravovat, či něco podobnýho.
Takže zkusila bych poslat mejl. Popsala bych situaci (napsala vadu, věk dítěte, možná i váhu a výšku), doplnila informacemi, co máte za vyšetření a na tvrdo se zeptala na cenu v případě samoplátce (doplnila ze které země…)
An. z 23.08
@irenakovarova
Jedine motol.
Jinak cena za operaci tak vysoka nebude, draha je ta dalsi pece, den na pooperacni jipce je za 30000, k tomu jeste dalsi veci - vysetreni krve, rth, echa atp. Pobyt na JIP uz mene, pobyt na normalnim oddeleni uz je proti tomu nic. Pokud by meli opravdu nekomplikovany prubeh a dite by slo ten 7 den domu stejne to pod 200000 nebude. A to beru ceny, co plati ceske pojistovny, oni by mohli platit vice pokud jspu cizinci ![]()
Moc dekuji vsem za rady a za odkaz, zkusim napsat primo do nemocnice az budu vedet o jakou presne vadu jedna ![]()