Průjem u 19měsíčního chlapečka

302
7.9.14 21:23

prujem u 19ti mesicniho chlapecka

Ahoj maminky potrebuju radu nebo vase zkusenosti se svyma detma, muj maly syn /19mes/,ma ted posledni dobou furt prujem, uz jsme byly i u dr, a zadne nejake zvlastni znaky nejake nemoci nezaznamenal delaly nam i testy ze stolice a nic tam nenasly. kazdy den to ma ale jinak jednou kadi 3× denne, nekdy 5× denne, nekdy vubec, vesmes je to vzdycky po jidle, zitra chci zkusit vyradit mlecne vyrobky, sama nevim co mu mam davat jist protoze je uz hodne nauceny jist ochucene jidla tudis nejakou suchou ryzi s mrkvi do nej nejspis nedostanu, mozna brambor.zuby nam chybi posledni petky vzadu a co jsem cetla tak ty rostou az kolem 2,5roku. davam i kapsle enterol sypu mu to do jidla jinak bych to do nej nedostala dnes prvni den rano a vecer. pokud mate s tim nekdo zkusenosti cim by to mohlo byt prosim poradte.je potom strasne opruzeny a place nechce ani chodit jak ho to boli, dnes jsem teda vyradila vlhcene ubrousky a hned s nim jdu do sprchy jemne omyju a natiram bud Sudocremem, rybilkou nebo aviril mast. a je to dnes lepsi. a snazim se ho nechavat hodne navolno litat a casto davat na nocnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35
7.9.14 21:38

Ahoj, malé rostou špičáky, má průjmy a je taky děsně opruzelá. Hodně pomáhá potírat černým čajem, mazat sudocremem a nechat na volno. Jinak neporadím, možná, že už porostou ty poslední zoubky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
7.9.14 21:54

@hanulinkaC diky za pravu, my prave nikdy problem se zuby nemely ale klidne to muze byt, neni to vyloucene.nema to zas tak casto ten prujem ale to opruzeni je fakt hrozne, nato jsme taky nikdy netrpely a ted najednou tohle, tak doufam ze bude brzo lip a prejde to!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrejka88
7.9.14 21:56

My jsme meli v 19ti mesicich to stejne, ale bez opruzenin. Bylo to tim, ze nam rostly 3 spicaky zaroven. Vic jak 3 tydny porad prujem, uz to bylo desny! Ja jsem omezila mlecne vyrobky, k piti davala cerny caj a zacala davat probiotika. Hned jak se zoubky prorizly, tak byl klid… Ale my jsme meli prujmy u vsech zoubku… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1533
7.9.14 22:00

Taky doporucuju probiotika nejlepe biogaia kapicky. ty bych rekla jsou nejlepsi. a vynechat ze stravy mleko. muze mit intoleranci na laktozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.9.14 22:16

@30anet Taky nám nikdy zoubky problémy nedělaly, průjmy má až teď u těch špičáků. Třeba 5 dní a pak je klid 14 dní a nanovo. Může takhle reagovat třeba 3 měsíce dopředu než se vůbec začne něco dít s těma posledníma zoubkama. Ten černý čaj je zázrak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
7.9.14 23:17

@hanulinkaC aha a ten cerny caj staci obyc. koupeny ve varnych saccich a nebo se musi koupit nejaky specialni?? A ted nevim co s cajem v jake souvislosti. davat mu pit nebo mu tim namacet zadecek? Cetla jsem ze na opruzeniny bud hermanek a nebo dubova kura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
7.9.14 23:19

@vonbrizon s probiotiky nemam vubec zadnou zkusenost. nikdy nebyly potreba.to maji volne prodejne v lekarne? Nebo predpis a jak se to uziva? A kolik to stoji.diky za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
8.9.14 01:50

Malá (taktéž 19m) teď takto kadí taky. Jeden den 4×, pak vůbec, pak zas 2× za sebou ráno a ještě večer, dnes se oprudila a zjistila jsem, že jí rostou taky poslední pětky, tak se jen modlím, ať jsou co nejdřív venku, protože u nás od 4.měsíců co zub, to katastrofa :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
8.9.14 09:29

@luca241 no ja si porad rikam ze to zubama nebude. vysadim mlecne vyrobky a uvidim pac dr.mi rikal ze pokud nevysadimsunar (ten mame rano a kadi nejvic dopoledne odpol uz je to lepsi)tak se to bude furt vracet.ale stejnak co mi rekl i kdyby tam byly rotaviry coz teda nejsou tak se to pry leci jen dietou.my se zubama docela dobry alekdyz mu lezli jednicky nahore tak akorat horsi spani ale prujem nikdy.ani u tech spicaku to nebyla takova hruza. alena druhou stranu vsecko je mozny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.9.14 13:35

@30anet Stačí obyčejný pigi černý čaj, normálně ho uvař, dej do nějaké nádobky a pak potírej zadeček, nech pořádně uschnout a pak teprve namaž. Fakt to pomáhá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
8.9.14 14:36

@30anet jo jsou volne prodejne cena zalezi na vyrobci a na slozeni. ja pouzivam biogaia, ktere jako jedine obsahuji lactobacilus reuteri http://www.lekarna.cz/…-kapky-10ml/. ale jsou drahe. cca 400 kc. ostatni stoji cca 150 kc jako treba tytohttp://www.lekarna.cz/swiss-laktobacilky-baby-cps-30/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
8.9.14 20:40

Dneska jsem zkusila vysadit sunar a zadne mlecne vyrobky kakal dnes jednou a tuhe uvidime zitra to zase muze byt jina situace. u dr mi rekli ze bysme pak jedine jeste udelali vyter pry na nejake bakterie typu salmonelozy pry je to z masa tak nevim jestli ze syroveho. dneska to bylo ok opruzeniny jsou pryc tak se budu modlit aby zitra bylo taky dobre, ale ji ted teda hodne malo. a pak teda po tech trech dnech kdyz bude dobrej myslite holky ze uz mu muzu zase dat sunar??a treba i trochu syru???jinak diky za tipy ten cerny caj urcite vyzkousim pokud se situace vrati, a ty probiotika jeste zvazim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
9.9.14 10:19

To ale vypada, ze mu to mleko nesedi. nas maly to mel taky tak potom pil ryzove mleko pozdeji i mlecne vyrobky bylz ok a ted i mleko vypije a je to ok. muzes zkusit a pokud se prujem vrati budes mit jistotu, ze to to mleko dela neplechu. jinak temi probiotiky nic nezkazis muzou se i preventivne, ale pokud je to intolerance na laktozu tak v kombinaci s mlekem nepomuzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
9.9.14 12:30

@vonbrizon ale sunar davame uz jak dlouho, a to ochucene, normalni obyc by mi asi nepil, pry existuje od nutrilonu nejake mliko bez laktozy asi je to nejake nemlcne ale nikdo mi nezaruci ze ho pit bude, tak ja doufam ze jak se to uklidni tak snad se k sunaru jeste vratime nebo myslis ze uz bysme meli se Sunarem utrum uplne???jinak dnes druhy den bez sunaru a mlecnych vyrobku a zatim dobry kakal jednou a tuhe. chtela bych se pak k sunaru jeste vratit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí