Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj a nekoukali, kde máš placentu? Já ji mám nízko a takhle se to projevovalo. Pomohl ascorutin a klidový režim.
Tak to nevim s tou placentou, u prvniho ditete jsem zadne problemy nemela. jen jsem ho cekala v druho deloze, mam dve delohy a dva cipky…
takze jsem jako zase prvorodicka. ten ascorutin jsme uzivala od zacatku spineni. Minuly mesic jsem taky jeden den spinila a zvracela, tak mi daly i nejakou injkci. pomohlo to a mela jsem klid. miminko je zdrave a vse je vporadku jen se bojim toho slabeno spineni, ale tak snad to nebude nic vazneho, nehrozi neco mimcu?
Mi tohle dělala vcestná placenta, ale věděla jsem to už dřív - dr by Tě nejspíš upozornil. Je možné, že je špinění po vyšetření /pokud ale bylo jen sono přes břicho, tak ni/. Pro klid duše můžeš zajet za dr, ale spíš bych zvolila klidový režim ![]()
Pokud to je JENOM hnědé a JENOM slabé, tak bych se jen šetřila, nic nezvedala. Já jsem měla nízko položenou placentu (ne úplně vcestnou, ale zasahující k hrdlu) a krvácela jsem o něco víc, pak se placenta vytáhla a jen jsem hnědě špinila, dr. říkala, že to může být i z čípku a v tom případě to není nic vážného.
Pokud by to ale trvalo déle nebo se to zhoršovalo, tak si na kontrolu zase zajdi.
Ale kdybys měla vcestnou nebo nízko položenou placentu, tak by se na to přišlo už dřív, dr. by tě určitě upozornil.
Zdravim maminky. asi od 10. do 16. týdne jsme špinila (nahnedlý výtok. Pred dvema dny jsem byla na sono vyšetreni, vse bylo ok, ale vcera jsem zase trochu mela vytok hodne slabe nahnedly. Prosim mate take nejako zkusenosti? mam jezdit za doktorkou? co to muze znamenat? jeste mam takovou jednu vec-mam dve delohy, mozna je to tim a z te druhe se muze stat ze bych mela klasicky mesicky, ale to je takova nezvykla vec, nevim, zda ma nekdo stejny problem…