Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Já trpím na pavouky a hmyz celkové fakt nemám ráda. Pro mě je skleník za trest.
Každopádně pomáhá na slepyse je předat třeba do kompostu…ale bude to muset udělat někdo jinej…
@ALIPELI píše: Více
Ano posílám pro ně manžela, vždycky ho vezme a odnese na takovou hroudu kamení co máme na zahradě… ale jsem z toho šílená!! Já jsem ve stádiu, když vidím uprostřed uličky slepýše, tak prostě zavřu a ani nezaleju… nedám to. Pocit že se začne plazit mě vyvádí z míry. Myslela jsem třeba i nějaký posyp něco ve stylu jako na slimáky a mravence 🙈
Radu nemám, ale soucítím, mám stejnou fóbii a několik se nám jich zabydlelo na naší skalce za domem, tudíž tam od jara do podzimu nechodím, o tuhle část se stará chlap, za 5 let jsme nebyli úspěšní v jejich vyhnání ![]()
tak ať je manžel neodnáší k vám na zahradu, ale někam dál do přírody, tak se vám zase do toho skleníku přece vrátí,
nějaký jed proti slepýšům nevím, jestli existuje a jestli to není nezákonné - nejsou chránění? ale to nevím, jen myšlenky,
slepýši ve skleníku by mě teda vadili také a to velmi, asi bych tam vůbec nechtěla vkročit
Hlavně je prosím nezabíjej, jsou chráněni a je jich málo. Můžeš třeba poprosit manžela, aby je zkusil opatrně přemístit
@MartinaIrena píše: Více
také jsem si myslela, že jsou chránění, takže mám pravdu,
on jí je manžel přemísťuje, ale na jejich zahradu, což je o ničem
Nezabíjím, to by mě nenapadlo. Mám tak nahnáno, že nejsem schopná se na něj ani dívat.. ale manžel nemá v tomhle moc pochopení pro mě. Že jsem dospělá atd…
To je moje smrt a já mám tak ráda zahrádku a zahradničení.. ale tohle mě dostalo.
taky máme plnou zahradu slepýšů, zrovna dnes jednoho čapla kočka, tak dostala „vynadáno“ a mazala domů, chodí jen na chvíli na zahradu vždy. Ale díky nim jsem já odbourala strach z plazů, zvykla jsem si na ně, pozorujeme je, jednou se pářili, pak jsme viděli samičku, byla pěkně tlustá a pak malé… vlastně je to hezké. Žádné granule ani nic podobného na ně nejsou a nic takového prosím nedělej, jsou chránění, třeba si na ně zvykneš taky, jako já ![]()
Copak se bojíte ještěrek? Slepýš není had.
Kdysi jsem si vyjel do lesa na procházku a na cestě slepýš (s brýlemi mám zrak jako vetchý ostříž). Sice to byla málo frekventní komunikace, ale zastavil jsem, slepýše přenesl do bezpečí. Jakýsi kolař si klepal na čelo, asi zkoušel, zda nemá zánět čelních dutin.
Jinak slepýš je chráněný. A je to takový drobek. V Chorvatsku můžete narazit na jeho většího vzdáleného příbuzného – blavora. Ten už klidně může mít i 150 cm.
Tak ten skleník nějak zabezpeč, aby se tam nedostali. Slepýš není zase moc obratný, pokud dobře zahradíš dveře, tak se tam nedostane. Manžel ať ho prohledá, ty to uzavři a mělo by to být vyřešeno. Pokud to není nějaký chatrný fóliovník.
Pořiď si na zahradu kočku ![]()
Manžel ať prohledá skleník a odnosí je mimo pozemek. A před vchod si dej nějaké větší prkno.
Slepýše i žabky zachraňuju.. a nejsem schopná zabít ani slimáka. ale zkoušim kam až se snima dá dohodit
hlavní nepřátelé jdou housenky a třeba mandelinky, ty modrý plavaly i 7 dní v sudu a nešly utopit. Ve slaným roztoku už jo, nedalo se nic dělat, sežraly veškerou mátu, potvory. Záleží na míře neúnosnosti soužití s daným tvorem, pak holt musim v zájmu přežití jednat ![]()
Zahradka je kus prirody a bez ohladu na to ako malo alebo vela sa o nu staras tak sa tam mozu vyskytovat zvieratka ako v prirode.
Zrovna v sklenniku by som slepuchov tiez nechcel (teda obecne tam kde je uzitkova zahrada). Ale inak je pozemok dost velky tak nech sa ubytuju inde. Nijako mi nevadia.
Co skusit to zobrat ako moznost pracovat zo svojou fobiou? Svet sa ti neprisposobi a ked vidis potom pred sebou skutocneho (potencialne nebezpecneho) hada tak bude lepsie ked nebudes paralyzovana.
Nech ich manžel zoberie do vedra a odnesie za dedinu, niekam na lúku. Nosiť ich pár metrov preč je úplne zbytočné. My sme tu mali jašteričky, potom sa tu nasťahoval ježko a už jašteričky nemáme. Teraz posledné dva roky tu máme dve žabky, dúfam, že ešte dlho tu budú.. raz k nám zablúdil slepúch, vzala som ho ukázať deťom, asi mu to stačilo, viac sa tu neukázal..
Ahojky, neřešila bych to, kdybych od mala neměla opravdu extrémní fobii až panickou hrůzu z plazů a hadů obecně.. nemůžu to vidět ani na fotce, tv.. mám pak děsný sny a mám pocit že skáču do vzduchu. Nezvládám to.
Když jsem plela ve skleníku, jeden tam na mě vykoukl… byla jsem zpocená až na zadku. A od té doby každý den vidím jednoho až dva a já jsem vyřízená. Opravdu mám problém tam už i chodit… já vím, že mohou být i prospěšní, ale jak proti tomu zakročit?
Asi někdo, kdo netrpěl nějakou fobií moc nepochopí.