Sleva na dani z příjmu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To je přesně ona, tedy za letošek ji budeš celkem uplatňovat pouze jednou… ale klidně to můžeš podepsat a uplatňovat ji v zaměstnání průběžně, akorát pak budeš doplácet daň za podnikání, pokud nebudeš mít jiné odečitatelné položky. Letos tedy ještě ne, neb za část roku si slevu „nevyužila“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka diskuze.
Zaměstnaná jsem byla souběžně s podnikáním i loni v období 05-12/2015. Ve smlouvě na úvazek 20 hodin týdně/8 000,– Kč měsíčně. Nemám schované výplatní pásky, ale v Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti 05-12/2015 mám vyčíslený pouze základ daně, úhrn pojistného, ale žádné zálohy na daň? Je proto možné, že mi uplatňovali slevu na poplatníka již v tomto zaměstnání a potom na konci roku jsem neměla nárok odečíst si v daňovém přiznání těch 24 840,– Kč??
- Citovat
- Upravit
Ano, to bylo díky podepsanému prohlášení a uplatněné slevě na dani. Do daňového přiznání uvádíte všechny příjmy za celý rok a tedy i všechny slevy za celý rok. Takže těch 24840,– sleva na dani byla uvedena správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji mnohokrát, už jsem v obraze. Přeji pohodové a daněmi nerušené léto ![]()
- Citovat
- Upravit
Sleva na dani_děti
Ahoj, třeba mi tady někdo poradí ![]()
Když byla uplatňována měsíční sleva na dani na dítě,
tak v ročním daňovém přiznání FO v Tabulce číslo 2 bude u počtu měsíců NULA? a pak Daňové zvýhodnění na vyživované dítě také NULA?
Děkuji za info ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, maminky, prosím, můžete mi vysvětlit pojem sleva na dani z příjmu? Mám živnostenský list souběžně se zaměstnáním. Zaměstnaná jsem od konce minulého měsíce a pro mzdovou účetní musím vyplnit růžové Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, kde uvádím, zda uplatňuji základní slevu na poplatníka? A co je potom sleva, kterou jsem si uplatnila v daňovém přiznání z podnikání za rok 2015 ve výši 24 840? Předem děkuji!