Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holčičky, chtěla bych se zeptat zda mate nějaká zkušenost…
Včera mi zacla alergicka reakce nejspíš na rybíz, hned jsem měla rýmu a pálili mě oci, ale to je ještě dobrý ….. Pak mi ale slezly rty a ja nevím co s tím.. Pokud víte co použit a co by to mohlo být, tak budu rada za pomoc. dekuji ![]()
Proč nejdeš k doktorce?
Pusu bych si namazala vazelínou nebo jakýmkoli výživným balzámem.
@unuděná nejsem ten typ co chodí k doktorce, když nemusím nejdu. Chtěla jsem se zeptat jen co pomůže. 😊 a dekuji za radu.😊
Ihned si vezmi zyrtec a na pusu si kup Lipikar balzám - pomůže ti to rychle zahojit.
Nejlepší kombinace.
@Tery917 koupila bych Bepanthen hojivý krém a pro jistotu do sebe lupla Dithiaden nebo cetirizin na alergie
@KokiLokii hned jsem si vzala leky na alergii co mám předepsané což je Desloratadin 5mg, tak snad…
Dekuji za radu😊
@Tery917 A doktorce to minimálně telefonicky nahlas, ať si to zapíše do karty. Třeba ti i na ty rty poradí (nebo napíše) něco efektivnějšího. Ono to skoro vypadá, že by to sneslo kortikoidy, ale třeba to zahojíš v pohodě doma.
@unuděná No ja doufam že na ty kortikoidy to nebude, uplne mám husinu když slyším to slovo 😅 😅
@Tery917 píše:
@unuděná No ja doufam že na ty kortikoidy to nebude, uplne mám husinu když slyším to slovo 😅 😅
Ono lokálně to není až takový dryák.. Já kdysi po silné alergické reakci na penicilín chodila denně na injekci a to bylo žůžo ![]()
@unuděná píše:
Ono lokálně to není až takový dryák.. Já kdysi po silné alergické reakci na penicilín chodila denně na injekci a to bylo žůžo
jejda, měla jsem to stejné - pět dní injekce a mazání od hlavy až k patě. A taky kapačky
neb na moji alergickou reakci na penicilin, mi moje doktorka předepsala další penicilin ![]()
@unuděná no to věřím, ja brala kortikoidy dva roky jako leky a to je něco vlasy mi zacly vypadavat a vlastně vůbec nezabraly možná naopak se mi to všechno zhoršilo. 🫣 🤣
@Keyllah píše:
jejda, měla jsem to stejné - pět dní injekce a mazání od hlavy až k patě. A taky kapačkyneb na moji alergickou reakci na penicilin, mi moje doktorka předepsala další penicilin
OMG, fakt? To je teda kr. áva
Já měla už i problémy s dýcháním, osypaná komplet, mazec.. A přitom jako dítě jsem penicilínová atb měla a vše v pořádku..