SLING RING na šátek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1371
5.8.10 10:40

SLING RING na šátek?

Má někdo zkušenost s použitím Sling Ringu na šátku? Koupila bych si jen kruhy a použila s naším šátkem. Někdy bych tenhle " rychlopopones " využila, hlavně ještě neumím vázat venku (bez postele a zrcadla to nedám) :oops: tohle by mohlo být třeba venkovní řešení třeba do krámu.
Používáte to někdo nebo zkusil to někdo a zklamalo ho to? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
5.8.10 10:46

Zkušenost s kroužky nemám. Takže zde budou nejspíš připomínky, že neodpovídám přímo na dotaz. :wink:

Jen mi přijde při pohledu na obrázky, které jsi vložila, že už je jedno, jestli budeš navlékat venku kroužky nebo vázat uzel: :nevim:

Zrovna v tomhle bočním úvazu jsem to dělala tak, že uzel jsem měla uvázaný. I několik dní. Dokud jsem nepoužila jiný typ nošení a šátek jsem prostě nerozvazovala. Jen jsem ho ze sebe sundala a později zase nandala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
5.8.10 10:48

Aladina - a jak se to utahuje ten uzel? Jsem si právě říkala, že s tima kruhama to pak šikovně zatáhnu … to s uzlem asi nebudu umět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.8.10 10:55

No já jsem nosila dvě děti. Uzel nevím - já prostě udělala dva uzly, co dělám vždycky na všem, utáhla a nikdy to nepovolilo.
Sem tam probíhají v mateřských centrech kurzy vázání šátků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
5.8.10 12:07

Pokud jde o uzel, ten se pak uz nijak nedotahuje, jen se muze vnejsi okraj na rameni podtahnou dovnitr, tim se uvaz dotahne. Ale i tak ho musis mit predem uvazany na miru.

Krouzky mam a pro velky uspech si s nima akorat hraje Mates. Satek mi nejak nesel dotahovat, mam i sity RS a taky nevyhovuje. Na rychle poponasecky mam nositko, nebo jsem vazala klokana na bok (pod pohledem meho manzela jsem ho ale jednou uvazala uplne naopak a pak mi tam Mates divne visel :lol: )

Na rychle poponasky se hodi na zada batoh, na bok konik, na bricho klokan. Vsechny tyhle uvazy se daji navazat s jednim kratsim pevnejsim satkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
5.8.10 13:51

Možná by sis to celé mohla nejdřív vyzkoušet jen se šátkem.

Existuje úvaz koník na bok, je to vlastně jen jedno kolo kolem člověka a uzel. A uzel můžeš uvázat posuvný, takže to celé pak funguje skoro jako RS, místo kroužků je posuvný uzel, na dítěti se pak dotahuje stejně, používá se to stejně.

Snažila jsem se najít videa, třeba tady
posuvný uzel pro úvaz na bok
A jde to uvázat i tak, že se bude uzlem protahovat ten vodorovný pruh před tebou (ne ten z ramene dolů jako na videu), takže budeš dotahovat stejně jako v RS.

Uzel můžeš mít už předvázaný předem a stažený zhruba na délku od krku k protější kyčelní kosti na boku, když bude potřeba venku použít, nahodíš tak na sebe, nasuneš dítě a jen lehce si ho podle potřeby k sobě přitáhneš, porovnáš si látku na rameni.

No a ta vůbec nejjenodušší šátková verze je pak koník s obyčejným uzlem, ale protože to jde na mimču mizerně dotáhnout, je to fakt jen poponášedlo na nejkratší přesuny + jištění rukou.
koník na bok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
5.8.10 20:08

Děkuju moc za názory a VeruskaK za použitelnou radu, díky!
O nosítku tak jako tak uvažujeme, protože manžel se šátku strááášně bojí :roll: Dneska jsem se na něj snažila malýho „instalovat“, ale v půlce začal hystericky mávat rukama, že tomu nevěří … no samo že se malej rozeřval leknutím :zed:
Mno, tak já jdu lustrovat nosítka a rozbít prasátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
5.8.10 21:12

Já na manželovi vázala dvojitý kříž, tomu sice taky nevěřil, ale je to jednoduché a rychlé, nemusí vůbec pomáhat, maximálně přidrží na chvíli mimčo trošku výš, abys pod zadečkem roztáhla pruhy :wink: To pro je pro něj stejně „náročné“ jako dát si dítě do nosítka.
No ale jinak tedy u nás nosítka nakonec zvítězily taky, mají jakési kouzlo normálnosti, chlapi ho snáší líp než alternativní indiánské šátky. A je fakt, že nosidlo ani venku nikoho extra nezaujme tak jako šátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
5.8.10 21:38

Hahaa, nezaujme. Stredem pozornosti kolemjdoucich jsem nebyla jen ve chvili, kdy kolem me sla slecna a u nohy ji cupalo prase. V Praze, u vlezu do metra :lol:

Uznavam, ze nejhorsi je to s miminky, ale i tak jsem ted v nasem batolecim nositku zazila, ze Mates spal, mel pretazenou kapucu prec hlavu a nekdo spatril nohy, chvili civel a pak vykriknul Jezismarja, vona tam ma dite! :evil:

Ja priznavam, ze jsem neprisla na chut ani ringslingu sitemu, nesitemu, uvazu s pevnym i posuvnym uzlem na konika, zkratka porad to tahlo na to jedno rameno, v klokanovi na bok jsem mela aspon pocit, ze ho odspodu jisti ten uzel pod zadkem a vaha se trochu rozklada.

Pokud bys zkousela konika na bok s obyc uzlem, je lepsi ambulantni, netlaci na rozdil od klasickeho do zad :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí