Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den. Není zde kategorie, kam by zapadl můj dotaz, ale snad se najde někdo, kdo mi poradí. Chtěla bych vědět, zda tu někdo nemá zkušenost se sloučením dvou různých pozemků, které spolu sousedí a jsou ve vlastnictví stejné osoby. Jeden pozemek je veden jako stavební parcela- nachází se zde rodinný dům, druhý pozemek je vedený jako orná půda. Každý z těchto pozemků má svoje parcelní číslo. Dnes jsem se radila s jednou úřednicí, podle ní je na základě účinnosti nového stavebního zákonu možné oba pozemky sloučit (pod tu stavební parcelu) pouze se souhlasem městského úřadu. Nemá tu někdo jiné informace, nebo neexistuje možnost jak potřebný souhlas obejít? Jsem přesvědčená, že případnou žádost mi úřad zamítne, protože jsem městu před dvěma lety odmítla pozemek- ornou půdu prodat.
To schvaluje katastrální úřad ne? A není lepší to mít jako ornou pudu, aspoň z hlediska dani z nemoviosti, není to levnější?
@Lucie_Sx píše:
Jaky je duvod to slucovat…?
Nech to zvlast.
Asi chce stavět ![]()
Zítra na Katastr jedu skrz jeden zápis do KN, tak se zeptám.
Ano, chceme tam postavit dílnu.
@elena.78 píše:
@JancaS84 @Lucie_Sx @jita22Zítra na Katastr jedu skrz jeden zápis do KN, tak se zeptám.
A v územním plánu obce to je vedený jako co?
@elena.78 píše:
@JancaS84 @Lucie_Sx @jita22Zítra na Katastr jedu skrz jeden zápis do KN, tak se zeptám.
Ale stavba s katastrem nesouvisi, ta se ridi uzemnim planem.
Na tu dilnu proste vyjmes pudu ze zemedel. fondu a je to.
Spis jde o to, ze na pozemku, kde uz stoji dum, muzes bez povoleni postavit stavbu do 25 m2.
Takze spis zjistit na urade toto, jestli tomu nebrani to, ze jde vlastne o dva pozemky vedle sebe (sama nevim).