Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím nemáte někdo osobní zkušenost s SM mudr. Smíšek při léčbě skuliozy u dítěte? děkuju moc za rady
Není to skolioza.? Vidím tady několikátou diskuzi se skuliozou, to je vždy vaše?
Mudr. smíšek je určitě dobrá volba. taky se podle něj občas protahuji. Jinak chce to zpevnit záda celkově. U mladého kluka by to mělo jít o dost rychleji. Mě se podařilo spravit záda zvedáním těžkých činek. Bohužel jsem na dva roky přestal a skolioza se vrátila a teď už jí stejnými cviky nesrovnám:) Ale měl jsem bolesti, že jsem se nemohl nadechnout a úplně jsem se jich zbavil. Cvičím hlavně shyby na hrazdě. První měsíc to bolelo, podle mě ty svaly trochu tlačili páteř do původní rovné polohy. Dva týdny mě bolela vrchní polovina, pak dva týdny spodní. Teď mám malé bolesti sporadicky..
@sobesin Dobrý den, začali jsme prosím cvičit? Syn má také náběh na skoliozu a uvažuji o tomto cvičení. Děkuji.
TERKA 85: zatím necvičíme, dostali jsme cviky s pružnou gumou a dcera se pomalinku lepší…
@sobesin píše:
TERKA 85: zatím necvičíme, dostali jsme cviky s pružnou gumou a dcera se pomalinku lepší…
Urcite, zkuste pravidelne cvicit. Prave pri cvicich SM systemu se zpevnuje ale zaroven i protahuje svalstvo zad. Skoleni jsem absolvovala primo u Mudr. Smiska a on prave zminoval, ze ty cviky jsou velmi dobre pri ruznych vadach patere vcetne skoliozy;-)