Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky..
Jdu pro radu..bydlíme s tchýni u které se objevil pásový opar..zítra to je 14 dní, co byla u dr. ktery ji ho potvrdil..říkala, že už to má tak týden než šla k dr. takze zítra 3 týdny cca.. když jsem ji na to koukala než šla k dr.tak to byly takový puchýřky, který ještě nebyly stroupkovity..
A jde mi o to jaká je šance, že by se děti mohly nakazit neštovicemi? zítra máme jít s dcerou na 4.hexu..a u syna se včera objevila teplota 39..srážíme úspěšně, začíná pokaslavat
Jinak mu vůbec nic není jen je prý hrozně unavený ![]()
Ockovani budu muset asi odložit, protože nevím, co se z toho vyklube..brala sem, že zítra to je 21.den od objevení prvních pupínků u tchýně, tak sem nás objednala..
@gargamelinka A ty děti jí na to nějak sahaly? Tohle se vzduchem nepřenáší jako neštovice. Já prodělala pásový opar dvakrát a nikdy to ode mě žádné dítě nechytlo.
@Amys měla to na zádech bliz k ramenu, nosila tílka, ale myslím, že ji na to nesahly..těžko říct, dcera je malá a na ruce ji má furt..ale syn ne, ten ji na to nesahl vůbec..když byla u dr.tak ji právě říkal, že máme neštovice ocekavat
tak nevím..
Kdyz pominu pasovy opar, neockovala bych ani kdyz ma druhe ditko horecku.
Na ctvrtou hexu mate cas do tri let.
@Halamka jj to odlozim..ale co sem cetla, tak by ro mela mit doockovane do roka od 3.hexy,to je v rijnu, takze cas..dcera ma epilepsii, tim se vse protahlo, meli jsme zakaz ockovat..
@gargamelinka Ahoj, tak jak to s neštovicema dopadlo, objevily se?
@Amys dekuji za optani neobjevily..na jednu stranu bohuzel
tak cekame dal..ockovani jsme o tyden odlozili kvuli nemoci syna, ale uz ho mame 14 dni za sebou a mela jen zvysenou teplotu, takze vse ok..