Smetánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10459
20.12.04 23:17

Smetánek

Ahoj, nevíte odkdy může miminko jíst smetánek? Moje kamarádka má šestiměsíčního chlapečka plně kojeného + zeleninové příkrmy a ráda by zkusila i smetánek. Já tvrdím, že stravu z kravského mléka by měl dostat až po prvním roce života, ne-li později. :?:
Silvie + Anetka 4 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1255
20.12.04 23:24

Ahojky,

souhlasím s tebou. Taky jsme ho zařadili až po prvním roce. Není kam spěchat.

AJKA, Lenička 27 měs a Lukášek 3,5 měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
20.12.04 23:34

No, já bych to s těma smetnovajma pacholíkama a lipánkama taky nepřeháněla. ono to pro miminko neni nic moc. Můj 15 měsíční chlapeček jí od 8. měsíce jogurty, ale jen bílý, hollandia. Když neví, že takový pribinák existuje, tak mu fakt nechybí. Zato mně moc moc chutná :-)

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.12.04 15:08

Ahoj, já jsem také toho názoru, že pacholíky a smetánky a vůbec krémy podobného typu mimískům nedávat. Obsahují řepný cukr a určitě nějaká éčka. Také jsem dávala jen bílý živý jogurt nebo žervé (bez příchutě a netermizované!!!) a to zhruba do 16 měsíců. Také jsem dávala tvaroh, ale jen ve dnech, kdy nebylo masíčko. To proto, že obsahuje velké množství bílkovin. Za měsíc začnu u druhého dítěte také s příkrmy a určitě to budu dělat stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
21.12.04 18:12

Ahojky,
nejde asi ani tak o to, že je to z kravského mléka (všechny formule a potažmo i kašičky obsahují upravenou bílkovinu kravského mléka a i v bílém jogurtu prostě je), ale ty smetánky jsou pro miminka zbytečně!!!! tučné. Tvaroh taky nedávat do konce prvního roku, obsahuje moc bílkovin, které zatěžují ledviny, které se stále vyvíjejí.
Hlavně - dokud to děťátko neochutná, tak to nezná a nemusí mít.
Takže z mléčných „výrobků“ je nejlepší mateřské mléko, do roku se toleruje bílý jogurt (až po osmém měsíci), ev. formule (lepší je dávat ty označené jedničkou, ne dvojkové od ukončeného 4. měsíce, protože ty se obsahem lépe přibližují mateřině).
Jana+Ema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
21.12.04 18:25

Ahoj,
smetanek, pribynacek, zrovna tak jako cokoliv jineho vyrobeneho z tvarohu se nema miminku davat nikoliv z duvodu, ze jsou prilis tucne, ani protoze jsou z kravskeho mleka, ale protoze je to velmi „koncetrovana“ bilkovina. Nevim to presne, ale zhruba na vyrobu 250ml tvarohu je treba myslim 10l mleka nebo tak neco. Organismus maleho miminka neni na takovou naloz bilkovin pripraven. Tyto vyrobky se mohou davat nejdrive od 1 roku. Jinak pokud dite nema alergii, nebo rodice, ci sourozenci nemaji alerg. onemocneni, muze se davat od 8.mesice ten zminovany bily jogurt. Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
21.12.04 18:41

Souhlasím s holkama.

U nás se konzumpoval první pribináček až kolem roku a půl a to byl ještě půl na půl s bílým jogurtem. Je dost jiných věcí, které se dají dávat.

Důvody, proč počkat: obsahuje kravské mléko, příliš mnoho řepného cukru, chemické aroma, je tučný a má velký obsah bílkovin. Navíc je čímsi šlehaný, zase chemie a zhoršená stravitelnost.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky