Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim, ne imjestli tu je nekdo s podobnou zkusenosti, ale nasi fence zjistili lymfom. Do pondelka cekame na presnejsi vysledky podle kterych bude probihat lecba-pokudnneni pozde na chemku a snasela by ji dobre tak ji odhadem zbyva 3-6 mesicu, pokud je na chemku pozde tak bude jen na nejakych steroidech a s odhadem par tydnu zivota. A ja vubec nevim jak to stravit, skoro kazdy vecer u ni brecim jakoby uz rano nemela byt s nami. Ta predstava je proste hrozna, to ze vime ze brzo bude konec… a nevim jak se s tim vyrovnat…
Promiň, jestli budu tvrdá, ale ten pes vám dělal radost po celý jeho život, v podstatě tu byl jen jako klubíčko štěstí celý jeho život. Teď je na vás mu to vrátit a to bezbolestným odchodem ve chvíli, kdy to potřebuje. Týrat ho chemoterapií, aby se mu prodloužil život o tři měsíce? Jen proto, že jeho páníček se neumí smířit s jeho odchodem? Zažila jsi chemoterapii? Víš, co to je? Jak hnusná je léčba konkrétně lymfomu? Nedělej mu to, to nejmilosrdnější, co pro něj můžeš udělat je se vzchopit a nenechat ho trápit se.
Vyrovnej se s tim tak, ze jste s nim a hlavne on s vami meli pekny zivot. Kdyby se mohl uzdravit, bojovala bych jak lev, pokud se ma jednat o prodlouzeni zivota o par mesicu za cenu trapeni psa, nechala bych ho uspat a usetrila ho bolesti. Se psem mate oproti lidem jednu velkou vyhodu, jeho ztratu jde celkem snadno zmirnit ci vyresit koupi noveho psa.
@spiky01 píše:
Zdravim, ne imjestli tu je nekdo s podobnou zkusenosti, ale nasi fence zjistili lymfom. Do pondelka cekame na presnejsi vysledky podle kterych bude probihat lecba-pokudnneni pozde na chemku a snasela by ji dobre tak ji odhadem zbyva 3-6 mesicu, pokud je na chemku pozde tak bude jen na nejakych steroidech a s odhadem par tydnu zivota. A ja vubec nevim jak to stravit, skoro kazdy vecer u ni brecim jakoby uz rano nemela byt s nami. Ta predstava je proste hrozna, to ze vime ze brzo bude konec… a nevim jak se s tim vyrovnat…
Z osobní zkušenosti vím, jak moc je to těžké
Ale netrap psa chemoterapií, když už mu stejně nepomůže a nech ho bezbolestně odejít, zaslouží si to…
Netrapte ji chemoterapií, to si nezaslouží. Je to těžký, ale pro ni to bude stoprocentně lepší ![]()
Musím souhlasit s @terinka4444 - fenka byla leta tvůj parťák v dobrém i zlém, zaslouží si odejít důstojně a bez trápení… můj první pes měl epilepsii a nádor na mozku a naši se taky bránili ho nechat uspat. Nakonec dostal záchvat, ze kterého se už nedostal, a já si dodnes vyčítám, že jsem ho nenechala odejít včas…
Souhlasím s @terinka4444 . Držet jí tady za každou cenu? Proč? Já bych si domluvila termín na veterině, pořádně bych se s ní pomazlila, rozloučila se a do poslední vteřiny byla u ní. Zní to asi hrozně, ale pes na tebe spoléhá. Nenech jí se trápit. Vím, že je to těžké ![]()
Jak stará je fenka? Nevím jak snáší pejskové chemoterapii, ale pokud jako lidi, tak bych jí kvůli pár měsícům netrápila… vím jak se cítíš, smířit se s odchodem milovaného mazlíčka je hrozně těžké
![]()
@Etcetera78 mně zemřela fenka, měla jsem ji téměř 16let, když jsem byla v pátém měsíci těhotenství. Taky rakovina, taky nádory, už je měla viditelné, jenže vypadala spokojeně, žrala, bylo léto, to ona milovala, chodila si po zahradě, vrtěla ocáskem, muselo se na ni opatrně…pak se to během dvou dnů zhouplo tak, že jsem ji musela nechat utratit v neděli, do pondělí nešlo čekat, taky si vyčítám, že jsem ji nenechala o týden dřív, že musela pár hodin před smrtí trpět. Neměli bychom být natolik sobečtí a dovolit jejich bolest, když to není nutné.
Psi chemo snaseji vetsinou dobre, narozdil od lidi-maji jiny protokoly atd. Trapit ji nenecham, to vim, uz jsem musela nechat utrati dva psy. Ale tam to bylo rychly, bez nejakyho „vymerenyho“ casu. Krom zdurelych uzlin zatim zadny problem nema, prisli jsme na to vicemene nahodou
Jsem rozhodnuta nechat ji uspat az bude cas, jde mi spis o to jak se srovnat s tim ze mame „zdravyho“ psa ale vim ze za par tydnu uz tu nebude…
@spiky01 Jinak je mne tveho trapeni moc lito. Bohuzel jsme takto uspavali 2 psy. Snad nevypadam jak necita, ktery pri prvni potizi uspi jednoho psa a koupi druheho, ale uspani opravdu nemocneho psa a koupeni noveho mne prijde nejsetrnejsi reseni pro vsechny zucastnene.
Ja jsem toho nazoru taky. Uz ke starsimu osovi je super poridit stene, starsi pes ozije a jeho odchod pitom neni tak bolestivy. Ale my uz dalsiho psa mit nebudem. Rikam, netesim jestli uspat nebo ne, v tom mam jasno. Ono asi poradit nejde, jen jsem mozna potrebovala vykecat…
@spiky01 S tím se srovnat prostě nejde. Taky jsme věděli, že půjdeme na uspani dlouho předem a dalšího pejska mít nebudeme a je to hrozné. Clověk se snaží si užít poslední chvilky s ním, ale ono to nejde, když Ví a vidí, že pejsek už taky radost ze života nemá. Za mě radim: Vzít jakoukoli léčbu, která pejskovi prodlouzi pohodu, jakmile uvidis rapidní zhoršení a že se trápí, nečekat a uspat. Hodně sil.
@spiky01 píše:
Mám naprosto stejnou zkušenost
…vím, že to bude znít pro tebe v tuto chvíli hrozně ale nech jí uspinkat a důstojně odejít
Já tu svojí berušku nechala uspinkat, byla jsem u ní až do konce a,,usnula,, mě v náručí. Drž se, vím co cítíš, já dodnes(v srpnu to bude rok) na ní myslím každý den a nemohu se s tím vyrovnat ale vím, že berušce je už dobře, nic jí netrápí a nebolí a tím se utěšuji…ale víš, bolet to nepřestane nikdy, jen se člověk musí naučit s tou bolestí žít. Posílám tímto mnoho sil, budu na vás myslet…nemáš a nebudeš to mít lehké…pokud chceš, kdykoliv mě napiš zprávu
![]()