Smlouva o díle a těhotná

Anonymní
18.2.13 15:08

Smlouva o díle a těhotná

Ahojte, předem mockrát děkuju všem, kdo poradí a teď k věci.. Dva roky pracuji na Smlouvu o díle, což znamená, že soc. a zdrav. si poplácím sama. Bohužel se mi nejspíše tato smlouva nebude započítavat jako zaměstnání v případě těhotenství a tak nyní končím a hledám práci, což není v našem městě nic jednoduchého. Přítel je zaměstaný a do toho má ještě takovou menší agenturu a tak nás napadlo, jestli by nebyla možnost, že by mě zaměstnal, tři měsíce za mě odváděl sociální a zdravotní a v případě, že bych otěhotněla a dostala od doktora napsané rizikové těhotenství bych odešla na neschopenku. Vyplácí mě poté nemocenskou stát? Jde to vůbec? Počítalo by se mi to jako odpracovaný rok? Za jakoukoliv radu budu opravdu neskutečně vděčná! Předem všem moc děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
18.2.13 15:14

Ono nejde ani tak o to, mít zaplacené sociální a zdravotní pojištění, důležité je hlavně nemocenské. Abys měla nárok na mateřskou a potom na volbu rodičáku, musíš mít nemocenské pojištění zaplacené alespoň 270 dní v posledních 2 letech, takže 3 měsíce opravdu nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.13 15:26

Od známé jsem se dozvěděla, že když se nahlásí na mateřskou chlap, který má odpracováno a po měsící se to přehodí na ženu, tak zůstává výše a i doba zvolená právě chlapem.. ale nevím teda co je na tom pravdy :nevim: každopádně děkuju za odpověď.. evidentně to tedy nepůjde?

• Citovat
  • Upravit
9090
18.2.13 16:11

Tak to bylo dřív, že chlap musel nastoupit alespoň na nějakou dobu ale loni v tom byly změny a stačí, když má chlap splněny podmínky a pak jde volba rodičáku provést přes něj a ani na něj nemusí fyzicky nastoupit, takže pokud tvůj přítel splňuje podmínky, můžeš to takhle vyřešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.13 17:01

Děkuju moc, Verčo ;)

• Citovat
  • Upravit
9090
18.2.13 19:02
:kytka:
  • načítám...