Smlouva vs. skutečnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47
11.3.15 13:15

smlouva vs. skutečnost

Dobrý den v Lednu jsem nastoupila do práce tento měsíc mi končí záučka. Jsem poměrně spokojená s prací, ale ne se smlouvou a výplatou. K věci poradte mi prosím jak to?
Na smlouvě mám 10 200kč mám domluvené, že dělám pouze noční, kvůli dítěti a na výplatní pásce mám 9 078kč (MINIMÁLKA?)tudíž mi vychází 50kč na hod. na noční i SO, NE 8o?
Jsem sice agenturní zaměstanec, ale tohle mi přijde šílený.
Počítala jsem si čistou mzdu a ta mi vychází 10 195 je to možné? jak se bránit? Nevím zda s nimi bude dohoda. :roll:
 http://www.penize.cz/…t-ciste-mzdy#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
11.3.15 13:17
@Nikoletas píše:
Dobrý den v Lednu jsem nastoupila do práce tento měsíc mi končí záučka. Jsem poměrně spokojená s prací, ale ne se smlouvou a výplatou. K věci poradte mi prosím jak to?
Na smlouvě mám 10 200kč mám domluvené, že dělám pouze noční, kvůli dítěti a na výplatní pásce mám 9 078kč (MINIMÁLKA?)tudíž mi vychází 50kč na hod. na noční i SO, NE 8o?
Jsem sice agenturní zaměstanec, ale tohle mi přijde šílený.
Počítala jsem si čistou mzdu a ta mi vychází 10 195 je to možné? jak se bránit? Nevím zda s nimi bude dohoda. :roll:
http://www.penize.cz/…t-ciste-mzdy#…

když do té kalkulačky zadám hrubou mzdu 10200 Kč, vyjde mi čistá mzda 9078 Kč… co ti na tom nesedí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.3.15 13:17

@Nikoletas sráží Ti soc a zdrav, popř minimální daně - i když z tohoto asi těžko.. ve smlouvě máš hrubou mzdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
11.3.15 13:19

Předpokládám, že chceš uplatnit slevu na 1 dítě? Vyplňovala jsi to růžové prohlášení a dodala kopii rodného listu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.3.15 13:19

@Nikoletas jo a ty uplatňuješ slevu na dítě? To by pak bylo těch 10195 korun… tak ti asi nezapočítali slevu na dítě, doložila jsi rodný list a podepsala to v růžovém prohlášení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
11.3.15 13:22

Možná se pletu je to mé první zaměstání do té doby jsem měla vše brigádně.
Ale když do kalkulačky zadám nezaop. dítě 1 tak mi 10 195.
A už jen minimálka je 9 200kč pokud vím( je to pár korun co by nesedělo), a příplatek za noc SO, NE také nikde 8o..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.3.15 13:35
@Nikoletas píše:
Možná se pletu je to mé první zaměstání do té doby jsem měla vše brigádně.
Ale když do kalkulačky zadám nezaop. dítě 1 tak mi 10 195.
A už jen minimálka je 9 200kč pokud vím( je to pár korun co by nesedělo), a příplatek za noc SO, NE také nikde 8o..

minimální mzda je v hrubém, ne v čistém… ty máš o tisícovku víc, nesrovnávej tvůj čistý příjem a minimální mzdu, to spolu nemá nic společného…

A jak jsem už psala - uváděla jsi dítě do toho růžového prohlášení? Doložila jsi rodný list? A neuplatňuje si už slevu na dítě otec dítěte? Ještě bys měla dodat jeho čestné prohlášení nebo potvrzení z jeho zaměstnání… Co se týká těch příplatků - to musíš zjistit u mzdovky, jestli měla správně vyčíslené podklady ohledně odpracovaných hodin a jestli jsi měla ve výkazu označené ty soboty, neděle a noční… nevím, kdo vám to vyplňuje a odevzdává, ale prvně bych se obrátila tam, jestli to třeba jen blbě nevyplnili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16100
11.3.15 13:58

Jak už je psáno výše, minimální mzda je 9200,–Kč HRUBÉHO, tedy bez uplatnění dětí 8188,–Kč čistého. Pokud máš smluvní mzdu 10200,–Kč, jedná se o hrubou mzdu. To nic nemění na tom, že za noční a za víkendy bys měla mít příplatky ve výši 10% mzdy. Pokud děláš pouze noční (opravdu čas 22-6), tvoje hrubá měsíční mzda by tak měla být 11220,–Kč. Pokud děláš noční ze soboty na neděli, příplatky se sčítají, a za tu směnu by mzda měla být vyšší o 20%. Ovšem záleží na tom, jakou docházku ti v práci vykazují. Pokud pracuješ přes agenturu, reklamuj v agentuře špatné vyúčtování práce v noci a o víkendech, dolož reálnou docházku. A dále se zeptej, co vše máš dodat k tomu, aby ti poskytli daňovou slevu (bonus) na dítě.
Nenech se odbýt, ale na druhou stranu nemotej hrubou a čistou mzdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat