Práce v MŠ při studiu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
55
10.3.15 15:25

Práce v MŠ při studiu

Ahoj holky, chci se zeptat jestli některá náhodou nevíte jak to je. Bohužel mi letos nevyšla škola, kterou jsem si přála. Šla jsem tedy na obor sociální prace a sociální pedagogika, zjistila jsem, že mě to opravdu nebaví a dělat to nechci. Nicméně pro mě ztracený rok - jsem ten typ člověka pro kterého je prioritní rodina, kterou bych chtěla brzy založit. Chtěla bych tedy zkusit tuto variantu: máme příbuznou, která je ředitelkou MŠ v blízké vesnici, napadlo mě tedy, že bych jí zkusila požádat od září o místo s tím, že bych si dala dálkově studium předškolní a mimoškolní pedagogiky, ale nevím, jestli to je možné. Znám slečnu, která nastoupila do školky a pak až se hlásila na VŠ, ale už je to také rok zpátky.
Dekuji za vaše reakce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
10.3.15 15:42

U nás v MŠ tak minimálně 2 učitelky studují. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.3.15 16:09

Jinak mám gymnázium, takže vlastně nic. :D
Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
10.3.15 16:44

@nimitka No nevím…od roku 2014 musí všechny nekvalifikované učitelky studovat a tím pádem nesmí ředitelka žádné mš přijmout učitelku, která je nekvalifikovaná (i ta studující je risk, nemusí školu dodělat, že jo?) Pokud by to ředitelka udělala, třeba ze známosti…riskuje, že jí někdo udá…a s tím počítej, neznám člověka, kterému by někdo nezáviděl nebo ho neměl rád. Napráší to zřizovateli nebo ČŠI a má problémy. Být tebou, podám si přihlášku ještě letos na pajdák…dálkově…pokud tě vezmou, máš šanci o 100% vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
10.3.15 16:44

@nimitka pokud nemas treba stredni pajdak nebo zadnou praxi v oboru, tak se tam ani nemusis dostat. Asi by sis musela udelat nejake pedagogicke minimum, zvlast pokud je to statni skolka. Pocitej ale a tim ze si tam budou ty ucitelky co tam delaji ted, drzet misto zuby, nehty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
10.3.15 16:45

Mluvím o školkách zapsaných v rejstříku škol…tedy obecní školky a ty soukromé, co jsou v rejstříku. Soukromé, které tam nejsou zapsané, mohou přijímat koho chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.3.15 17:13

Aha, já si právě chci podat přihlášku teď, že bych v září nastoupila jak do školy, tak do té práce. Studovala bych prezenční, jenže to ja zase ten rok navic + je to škola v Praze, kde teď přechodně bydlím, ale upřímně chci domů. A pochybuju, že by mamka zkousla jen dálkové studium :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
10.3.15 17:17
@nimitka píše:
Aha, já si právě chci podat přihlášku teď, že bych v září nastoupila jak do školy, tak do té práce. Studovala bych prezenční, jenže to ja zase ten rok navic + je to škola v Praze, kde teď přechodně bydlím, ale upřímně chci domů. A pochybuju, že by mamka zkousla jen dálkové studium :(

Prezenční…??? 8o 8o 8o A jak chceš proboha u toho pracovat? Já myslela, že chceš kombinované…abys mohla studovat i pracovat. Když budeš celý den ve škole, tak kdy budeš ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
10.3.15 17:22

Poskoka tam asi dělat můžeš, zvlášť pokud je to známost, ale rozhodně by tě neměli nechat s dětmi samotnou a podobně. Nemáš na to vzdělání. Ale když tam budeš někde zametat, sedět u kreslení nebo pomáhat u zpívání, bez nároku na honorář, pak by to třeba šlo. Aspoň se koukneš za běhu, zda by ti to vyhovovalo. Spíš se zeptej té ředitelky, stejně bude záležet na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.3.15 17:27

Nene, chci to kombinované, aby tenhle rok nebyl zas tak ztracený. O tom prezenčním jsem mluvila, že tu ta možnost (samozřejmě bez práce) je, ale nechci.
Já s dětmi už pár let pracuji, co se týče táborů, různých dětských akcí apod. a také jsem byla „učitelka“ ve firmě na hlídání dětí. ;)
vím, že záleží hlavně na ní, už mi nabízela 0,8 uvazek, ale to kvůli škole neklaplo. Ptala jsem se spíš, jestli to mám vůbec zkoušet, jestli to není zákonem nějak dané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
10.3.15 17:29

@nimitka Aha, tak to by nemělo jít, to by tam pak mohl fakt každý, což by byl průšvih, kdyby se něco stalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
10.3.15 17:35

@nimitka Tak u dětí bys mohla „dohlídávat“…ne jako učitelka, ale jako nepedagogický zaměstnanec…u nás třeba dohlídává občas školnice. To jde…
Jinak dálkové studium v Praze je třeba VOŠ Evropská, Praha 6 (je tu i diskuze) Je to na 3 roky, studium je jeden den v týdnu ve škole, ostatní dny jsi v práci. Končíš Absolutoriem, máš titul DiS za jménem. Pro kvalifikaci to stačí, jsi defakto ve stejné skupině co Střední peďák s maturitou. (platově)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.3.15 17:41

Jj, to přesně ta škola, na které momentálně jsem a kde chci přejít na ty předškolky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
10.3.15 17:59
@nimitka píše:
Jj, to přesně ta škola, na které momentálně jsem a kde chci přejít na ty předškolky :)

No a co hodit řeč s říďou :mrgreen:…udělat nějaké rozdílové zkoušky by nešly???A přejít na předškolní peďák… Já nevím…já to studovala dálkově a rovnou předškolní a mimoškolní pedagogiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.3.15 18:08

Dobrý nápad, určitě to zkusím. Slyšela jsem, že je spoustu holek, které mezi těmi obory „skáčou“. :) tak uvidíme co mi poví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat