Navaluje se mi při zápachu. Praktikuji jako praktická sestra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14376
23.4.24 17:04

@lilith1 Práce zdravotní sestry je i základní hygiena pacienta. To k tomu oboru prostě patří. Kdy jindy by měla sestra odhadnout jeho zdravotní stav, pozorovat zlepšení či zhoršení? Zažila jsem v praxi pár holek, které přece proto nestudovaly, aby utíraly zadky. Většinou to byly ty nejhorší sestřičky, které to s pacienty absolutně neuměly. Když pacientovi přijdeš píchnout injekci, tak o něm moc nevíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
23.4.24 17:16
@Černá Madonna píše: Více

Dělám ve zdravotnictví, a můžu tě ujistit že to pacienti fakt neberou jako odpor k nim. A už vůbec to s nějakou etiketou nemá co společného. :kytka:
Jinak rovnou dodám že rouska ani respirator zápachu nepomůžou, vlastne naopak, ten zápach se dostane pod roušku a je to mnohem horší než bez ní. My je bezne nosíme v období chřipek, a k některým pacientům co jsou třeba infekční. A opravdu si pacienti nepřijdou že se jich stitime. Kolikrát se diví proč tu roušku nemáme. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
23.4.24 17:16

@Aduš8 Přesně, u nás sestry normalne dělají hygienu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
23.4.24 18:34
@Aduš8 píše: Více

Aha, no byla jsem v nemocnici na operaci, a holeni, prevlekani delaly sanitarky. Sestry jen leky, tlak, teplomery leky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16328
23.4.24 19:10
@Tajemnadama píše: Více

Tak jasně, že sestry dělají věci, které by dělat nemusely, ale je to jejích součást povolání, kterou si samy zvolily. :srdce:
Musí brát pacienta celkově se vším všudy a zdaleka to není jen o odborných výkonech.
Ve špitálu se zkrátka dělá co je zapotřebí…protože nemocného člověka, který je plně odkázán na péči personálu, nebude zajímat jestli mu dá i odnese podložní mísu sanitárka nebo sestra.
A zdaleka nejde jen o to, protože je řada výkonů, které je třeba udělat i bez nějaké větší odbornosti.
A nehledě na to, že sanitárka na oddělení bývá jen jedna či dvě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149494
23.4.24 19:16

Asi záleží na pracovišti a lidech. Byla jsem na oddělení kde se neštítila nejhorší práce ani staniční a sama mi šla vyndat cévku a jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149494
23.4.24 19:19
@Tajemnadama píše: Více

Berou si rukavice, to je automatika roušku jak kde, třeba když měla sestra trochu rýmu a nechtěla nakazit pacienty. Beru to jako normální. Chrání tím pacienta i sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
23.4.24 19:31
@Anna766 píše: Více

Přesně tak. Rukavice si taky bereme automaticky. Ja si je beru i když je krmim. Proste nechci jim sahat na jídlo holyma rukama, a pak dalsi pripad když ty lidi třeba plivou… :nevim:
My jsme ldn +paliativní, a každýho příchozího pacienta bereme jako potencionalne infekčního. Obcas k nám přeložili někoho s covidem, clostridiemi, svrabem, a poslední případ kdy měla paní v raně zlatého stafylokoka. A nemocnice na to neupozornila, nebo to pacient nevěděl. :roll: Jako žádná sranda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.4.24 20:36

@lilith1 dost záleží na složení personálu na daném oddělení. Tam, kde je více nemohoucích pacientů je ošek více, ale třeba na gyndě by neměla ta jedna do čeho píchnout, protože velká většina pacientek je samostatných. Proto pak musí přebrat práci sester. Já mám zkušenosti z úrazové chirurgie, sestry jsou o víkendu ve třech na 24 pacientů, půlka z nich většinou ležících důchodců z LDNek nebo domovů pro seniory. Jsou fakt rády, když tam mají praktikanty. V týdnu mají jednu ošku k ruce, která chodí na osmou, je to máma samoživitelka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
23.4.24 21:15
@Aduš8 píše: Více

To ale není pravda. U nas je na 20 lidi 1oska a 1 sestra výkon. Pak je ještě 1 sestra počítačova. A to máme více jak polovinu ležícich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.4.24 21:46

@Tajemnadama Píšu,že záleží na složení personálu na daném oddělení. Nikde netvrdím, že to musí být všude stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3741
23.4.24 22:32

Tady nejde jen o maturitu. Je otázkou co s tím budeš dělat dál. Před tím na praxi jsi to řešila jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16328
23.4.24 22:37

Tak zrovna vyndání cévky beru jako úplně to nejmenší a za nic zvláštního to nepovažuju. :D :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149494
23.4.24 22:49
@Černá Madonna píše: Více

Staniční by to dělat nemusela. Jsou i takové které že sesterny mezi pacienty pomalu ani nevylezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16328
23.4.24 22:59

Možná, že někde opravdu jo.
Ale, pokud se na oddělení při takovém ranním frmolu kolikrát nestíhá, tak i taková ruka staniční sestry je dobrá. :kytka:
Protože ona i mj. zodpovídá za úspěšný chod celého oddělení. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty