Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky,
jsem na těchto stránkách poprvé, takže ani nevím, jestli se mi povede tento příspěvek odeslat. Už se snažíme s manželem přes půl roku o mimčo, zatím bez úspěchu. Doktor mi předepsal Duphaston, protože jsem nedostávala pravidelně menstruaci. Manžel je po operaci varlete, má jen jedno, byl na spermiogramu a doktor říkal, že je u něj vše v poho, sice by to mohlo být lepší, ale jsou i horší případy. Řekl mu, aby bral Selzink. Poradíte mi, co bych popřípadě mohla brát já za vitamíny nebo pít nějaké čajíky?Zatím si neměřím ani baz.teplotu. Začínám na to mimi asi moc myslet a vím, že to pro mou psychiku není nic moc.
Díky za odpověď. Leník
Ahoj Leníku.
Nemyslet na to je nemožný. Osobně bych Ti poradila brát nějaký vitamínky pro těhulky - Calibrum Babyplan nebo Femibion, přinejmenšim určitě kyselinu listovou. Pokud máš problémy s cyklem, tak mě pomohlo, aspoň si to myslim, taková tinktura, černý rybíz-maliník. Objednala jsem si to přes net na stránkách http://www.r-web.cz/nadeje/ . Držim Ti palce, aby vám to vyšlo, co nejdřív.
Bára
Ahoj Leníku,
pokud chceš, tak se přidej do Nových snažilek (teď máme deníček č.
, je nás tam ještě hodně, co se snažíme nebo začínáme snažit o mimi. Určitě bych doporučovala kys listovou a na vitamíny bych se asi zeptala doktorky, protože já např. začínala s Calibrum Baby plan a pak mi doktorka řekla, že mám brát buď Femibion nebo Mamavit, protože to má víc vitamínů, které já potřebuju.
V Nových snažilkách Tě rády přivítáme!:-)
Jankaa
Ahoj Leni,
pokial si snažilka tak aj ja doporučujem deníček Nových snažilek, sú tam super holky ![]()
A čo sa týka vitamínov, mne v lekárni doporučili Femibion, vraj má najlepšie zloženie . Včera som sa na to pýtala doktora, ten asi zástancom vitamínov velmi nieje, vraj keď mám vyváženú stravu zbytočne sa budem napchávať umelými vitamínami. Ale kúpila som si Femibion a beriem ho aspon každý druhý deň.
Majki.
Ahojky,
jste všichni moc milý, že jste mi odepsaly. Na ty snažilky jsem se dívala, ale nějak nemůžu přijít na to, jak tam mám odpovídat nebo napsat nový příspěvek. Jinak já jsem začala brát Mamavit, můj manžel se snaží brát Selzink.
Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli někdo nevíte, zda je normální, že mě během ovulace pobolívá v pravém podbřišku (ale je to právě vždy jen na pravé straně, na levé to nebylo zatím ani jednou), většinou je to mezi 14-21 dnem a pak to na chvíli přestane a potom se to vrací, tak 3-4 dny před menstruací, jestli je to normální.
Díky Lenča
Ahoj Leni,
když si otevřeš náš poslední deníček, tak hned pod deníčkem, než začnou příspěvky ostatních snažilek, je okénko „Nový komentář“, tak na ten klikni a můžeš nám napsat. Rády Tě přivítáme.
Jinak k Tvému dotazu. To píchání je celkem běžné. Omlouvám se za stručnost, ale zjistila jsem, kolik je hodin, tak musím končit. Snad si tedy pokecáme zítra u snažilek:-) Hezký večer. Jankaa
A prosim Tě můžeš mi napsat, kde mám najít ten „poslední deníček“, jestli u deníčků snažilek, ty jo vážně jsem asi natvrdlá. Díky moc, asi do toho budu muset zainteresovat někoho chytřejšího.
A díky za radu s tím pícháním v podbřišku, pořád si říkám, že je to nějaké divné, když mě píchá jen v pravém podbřišku, že by se to mělo střídat, tak snad bude vše OK.
Díky Lenča
LENCA-tu je ten dennicek-
Nové snažilky:)) díl.8-Jaká budou Zimní miminka 2005/2006???
Ahoj tulipanku,ja jsem taky z novych snazilek a taky bych te rada u nas privitala. Juliska ti napsala presne o tech bolestech na vajescnikach,takze neni co dodat.Jen treba,ze ja mam taky bolesti na vajecnikach.Vetsinou je to na pravem,ale sem tam i na levem.Preju ti,aby jsi rychle otehotnela a jinak krasne snazilkovske dny.Kaila ![]()
Ahoj, vsechny vas zdravim snazime se o mimi uz pul roku a porad to nejde. Koupila jsem si kyselinu listovou tak ji poctive beru, ale porad nic.Na miminko uz ani tolik nemyslim. A rada bych se dozvedela i jine rady co delat.Po sexu davam i nohy nahoru nebo polstar pod zadek a treba i pul hodiny po jeste lezim.Co bych tedy mohla jeste skusit.Diky za rady. Petra-kudlanka158
Ahoj, jsem tady poprvé a tak trochu doufám že se tu setkám s nějakou podporou a třeba i dobrou radou. Je mi 23 a už 3 roky se snažíme s přítelem o miminko a stále nic. Každý měsíc si říkám že už to třeba vyjde a pokaždé mě čeká zklamání. jsem z toho už zoufalá. Máte nikdo podobný problém? ![]()
@Luciášekkovy Ahoj, mate nejaka vysetreni, my uz rok chodime do CAR a jinak se snazime 2,5 roku ![]()