Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Maminky, nemáte zkušenost s některými z fota?
Děkuji.
Měli jsme od Demaru minulou zimu a byly super letos kupujem zase a oboum klukům sice jsme neměli ani jedny z fota ale podobné byly.
Měli jsme ty první a po pár měsících jedna bota začala propouštět vodu někde ve spoji, ale jinak si je všichni chválí, tak asi jsme měli zrovna nějaký vadný kousek. Letos jim dám ještě jednu šanci, chtěla bych zkusit ty čtvrté.
My meli ty prvni a byla jsem spokojena. Jedine co mi trosku „vadilo“, ze byly tak teple, ze mel malej po dvou hodinach spocene nohy.Ale jinak teda teple, nepromoknou, zadna vada u nich za celou zimu nebyla.
@jakuve píše:
My meli ty prvni a byla jsem spokojena. Jedine co mi trosku „vadilo“, ze byly tak teple, ze mel malej po dvou hodinach spocene nohy.Ale jinak teda teple, nepromoknou, zadna vada u nich za celou zimu nebyla.
Troufám si říct, že jsou teplé, ale zrovna tak neprodyšné - zrovna ty první (je to trošku jak holínka), proto ta zpocená nožka.
My jsme měli ty první a taky nám do nich teklo.Dali jsme je i na reklamaci a tam nic nezjistily a do bot teklo dál takže je dcera ani nenosila
Neprodysne jsou diky tomu, ze jsou fakt po kotniky pogumovane, to mas pravdu.Ale rok predtim jsem mela nejake snehule, znacku nevim, no a ty byly sice prodysne, ale po dvou hodinach radeni ve snehu proste promokly ![]()
@jakuve To bylo jen pravděpodobné vysvětlení zpocené nožky. Aby sněhule nepromokly, tak musí mít jisté vlastnosti. I v tomto platí není sněhule jako sněhule. Nicméně potom i cena bude jinde. Například malá měla na zimu jen jedny boty. Značka Superfit a nestalo se ani jednou, že by promokly. Do těchto bot nepatří ani 100% bavlněné ponožky.
@Trojlístek píše:
@jakuve To bylo jen pravděpodobné vysvětlení zpocené nožky. Aby sněhule nepromokly, tak musí mít jisté vlastnosti. I v tomto platí není sněhule jako sněhule. Nicméně potom i cena bude jinde. Například malá měla na zimu jen jedny boty. Značka Superfit a nestalo se ani jednou, že by promokly. Do těchto bot nepatří ani 100% bavlněné ponožky.
A muzes mne tedy trochu poucit, co maji snehule splnovat a proc vlastne nema byt bavlena ponozka v nich? Je to aktualni tema a ja tomu rozumim jak koza petrzeli. Vzdycky si necham poradit prodavackou a krome snehuli teda vzdy poradila dobre.
@jakuve
http://www.detskeboty.cz/…00044-63.htm
Malá měla tyto, jen jinou barvu. Pokud by malému vyhovovaly vyšší, tak existují i s více suchými zipy. Nepsala jsi velikost, takže se ti pochopitelně nemusí líbit cena jen na pár měsíců, ale jak jsem psala malá měla jen tyhle jedny. Více bot jsem kupovat nemuseli.
Důležitá je i vhodná impregnace. Vhodnosti materiálů jsou zrovna v tomto obchodě taky popsány. V závěru je psáno i o těch ponožkách.
Prostě 100% bavlněná ponožka neodvede pot. Ona ho vcucne. Napsáno velmi zjednodušeně.
@Trojlístek dekuju za odkaz a tip, ty boty jsou fantasticke
Moc se mi libi a cena je na zimni obuv asi odpovidajici, i kdyz kdyby byla nizsi, tak budu jen rada
A jsem rada, za objektivni nazor a zkusenost ![]()
@jakuve Není zač ![]()
Někdy lze sehnat i vhodné boty ve výprodeji ve velikosti, které malý zrovna potřebuje. My s malou takhle měly štěstí skoro na každé boty. Nemusím mít pro ni aktuální sezonu (většinou se stejně jedná jen o barevné provedení, nebo jiný detail ve vzhledu), prostě stačí i dřívější kolekce a hned je to op pár stovek levnější.
Jinak co se týká klasických sněhulí, tak na malých dětech to vidím hrozně nerada. Si pamatuji jak jsem je jako malá měla a hrozně špatně se mi v takových botách chodilo. Jen jsem to neuměla definovat a říct, proč to nebylo ono, prostě jsem si asi myslela, že jiné boty neexistují. Jenže jsem měla úzkou nožku, byly hrozně těžké, necítila jsem v tom pohyb nohy - nevodná bota. Klasické sněhule i jakkoliv módní bych si nekoupila ani jako dospělá.
Nám do nich také teklo, měli jsme ty první a dcera měla pořád ledové nožičky ![]()