Snížení stupňů skoliozy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.11.18 16:57

Snížení stupňů skoliozy

Prosím maminky dětí se skoliózou páteře…o kolik stupňů se Vám děti lepší za půl rok léčby korzetem a cvičením? děkuji moc za cenné zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.11.18 16:58

pardon vložila jsem omylem 2×

• Citovat
  • Upravit
19.2.19 14:47

léčba skoliózy

Za půl roku je možno cvičením Sm systému odstranit cca.10° ,záleží na přístupu,cvičení předchází ošetření Dornovou metodou-srovnají se klouby a obratle a následně se cíleným cvičením dosáhne svalové rovnováhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.19 15:39

Nemate prosim kontakt na dobreho fyzioterapeuta v Praze?dekuji

• Citovat
  • Upravit
19.2.19 16:29

Sama jsem se léčila korzetem a cvičením. Dokror mi sám řekl, že už jen to, že se stav nezhoršuje je pozitivní výsledek. V patnácti při prvním korzetu jsem měla 25 stupňů a v osmnácti po sundání 27. Doktoři s tím byli spokojeni, já jsem byla ráda, že se to více méně stabilizovalo. Teď po poslední kontrole ve 27 letech jsem na tom plus mínus stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
10.5.19 13:29

Ahoj, obnovim tema.

14-lety syn ma skoliozu, pry max 15st. Ceka nas rtg, pak rehab cviceni.

Prosim, dokazete doporucit, kam na rehabku v Praze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
10.5.19 13:38

@J_Doe najděte si centrum doktora Smíška. https://www.spiralstabilization.com/cz/ je to velmi dobré cvičení. Jen je třeba ho provádět pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
10.5.19 13:46

@J_Doe 15°neni moc, já měla 17 a napravila sem si to doma, stačilo cvičit na fitballu, dělat nějaký sport, fajn je třeba plavání. Taky je dobré zdravé sezení, třeba u počítače, televize atak, prostě se nekroutit na židli jak paragraf. Jenom se musí chtít no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
10.5.19 14:37

@Katˇula @Kriss Tina
Holky, moc dekuji, kouknu na to doma.

@Kriss Tina Syn prave dela sport - veslovani, cez az na neparove lode je symetricka zatez, prave proto me skolioza prekvapila… Asi to ma po manzelovi.

Ty jsi v kolika letech zacala cvicit? Mam strach, aby ted, skoro v 15 nebylo jiz pozde, i kdyz ortoped rikal, ze jeste poroste (dle vysky manzela)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
10.5.19 14:57

@J_Doe poroste. Ale musí cvičit. Ona je skolioza mrcha…nebolí. A když bolet začne je pozdě. Fajn je i pilates. Ale to ho asi bavit nebude. Sama dělám kompenzační cvičení pro děti co hrajou tenis. Tam má skoliozu každý. Ale je potřeba to hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
10.5.19 15:03

@J_Doe mě na ni přišli v 16 letech náhodou, takže sem to měla ještě pozdeji než tvůj syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
10.5.19 15:22

Holky děkuji!

@Katˇula Ty si fyzioterapeut?

Ještě se chci zeptat, ony ty cviky se liší podle stupňů skoliozy? Jde mi o to, že rtg (celkově 4 velké snímky) je dost velká zátěž, a sprvu se pediatrička sdráhala nám doporučení na rtg vůbec vypsat… Protože pokud (kromě přesného zjištění stupňů skoliozy), by ty cviky pak byly stejné, či už má 10 st nebo 15, jaký by byl další přínos toho rtg?

@Kriss Tina Díky za tip na to sezení - předpokládám, že gymnastický balon by byl na sezení i cvičení ideální? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
10.5.19 15:28

@J_Doe ono se to dělá aby to bylo důkladně vidět. RTG bych se tolik nebála.
Nejsem Fyzio jen lektorka SM systému, pilates a jógy.

Cvičení je opravdu důležité. Bez toho to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
10.5.19 15:38

@Katˇula Právě si procházím stránky, a je to opravdu hodně zajímavé! Překvapilo mě, že plavání nedoporučují! Ale asi to dává smysl, ono to opravdu může být asymetrické, když nadechuje vlastně vždy na tu samou stranu u kraula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
10.5.19 15:45

@J_Doe gymnastický balón je super na tom cvičím nejraději, na sezení je taky fajn ale člověk na něm nevydrží sedět věcně, takze k počítači třeba radši nějakou ergonomickou zidli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí