Snižování xanaxu - zkušenosti

31
16.2.26 04:35

Snižování xanaxu

Dobry den,
beru 5 let klasicky AD + Xanax, ted ho vsazuji, ale je mi spatne od žaludku, nemam chut k jídlu, zvracela jsem jednou, mate nekdo podobnou zkusenost?

Vše delam pod dohledem lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9189
16.2.26 05:27

5 let Xanax? To se nediv, ze je ti blbe pri vysazovani. Xanax je urcen pri nasazovani AD na max nejakych cca 6 tydnu. A pak se da brat narazove, jako sos prasek. Ale po 5ti letech jsi zavisla. Jakou beres davku? Alespon, ze pod dohledem lekare, chce to snizovat opeavdu pomalu, pokud by to neslo, tak pak leda nejaky detox.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.26 06:26

@Lollitka brala jsem původně 2mg, uz asi 3 roky beru 1mg a ted snižuji, 3 tydny na 0,75mg a ted 0,5 a to mi nedělá dobře..
Chtela jsem vysazovat hned co jsem snížila z 2mg na 1mg to bylo ve stacionáři v NUDZ, ale psychiatr to neřešil, sama jsem mu to připomínala, tak mi napsal 0,5mg ale to bylo moc, po těch 0,25mg se snižuje mnohem lépe

• Citovat
  • Upravit
282
17.2.26 10:11

Snizit prave tu nejnizssi davku byva nejtěžší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.26 14:00

@takamine je to hrozny, z toho 1mg na 0,75mg to jeste šlo, ale ted mam 0,5mg, desátý den..nemam chut k jídlu, v noci nespim :roll:

• Citovat
  • Upravit
6228
17.2.26 14:05
@Anonymní píše: Více
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
17.2.26 14:06

To už jsi brala docela dost a 5 let je fakt dlouho, ale je to většinou vina lékařů, že to pořád předepisují a neřeší, že pak mají závislé pacienty a blbě se vysazuje. Ale chce to fakt co nejpomaleji a podle mě prostě na té dávce nižší pak vydržet, ono to časem přejde, ty příznaky z vysazení, ale je to nepříjemné. Kdyby to nepřecházelo, tak pak asi jedině vysazovat v nemocnici, někdy se převádí na diazepam, má delší poločas a ten se pak pomalu vysazuje. Já tedy Xanax brala 4 mg denně, ale já absolutně nemám problém vysazovat, nikdy jsem neměla žádné příznaky z vysazení, absťáky. Ale jsem asi v tomhle hodně výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.26 18:55

Ve čtvrtek jdu k psychiatričce, tak se i doptám jestli je nechuť k jídlu normální :roll:

• Citovat
  • Upravit
1147
17.2.26 19:05

Kdysi jsem narazila na nějakou americkou studii, kde tvrdili, že dlouhodobě užívané psychiatrické léky se mají vysazovat po 10 % dávky za měsíc, že tak je nejvyšší pravděpodobnost trvalého vysazení. Prostě metabolismu to trvá delší dobu, než se přenastaví. Asi bude problém ten lék dávkovat, ale za pokus nic nedáš. Zeptej se doktorky. Oni psychiatři někdy radí vysazovat příliš rychle a když to nejde, pošlou tě buď na detox, nebo řeknou, že tělo ten lék potřebuje a vysadit se tudíž nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.