Sociální dávky a dokládání

28
4.4.13 10:37

Soc. dávky a dokládání

Dobrý den :mavam:,
byla bych ráda za Vaši radu. Jsem mladá maminka, s dítětem žiji sama. Výše mého RP byla 7600 Kč, píši byla - ted jen 3800 Kč. (Nešlo jinak, otěhotněla jsem na SŠ). Z toho se opravdu horko těžko žije :( Otec platí na syna 500 Kč - také žije z dávek :( Jde mi o to, že bych ráda zažádala o příspěvek na bydlení ale žiji se synem v bytě pronajatém od mého otce, a udělala jsem asi tu blbost že jsem nájmy platila přímo jemu do ruky (přišlo mi hloupé posílat to z účtu apod. když žijeme ve stejné bytovce :? ) a ted mám problém v tom, jak to na sociálce doložit…dokládá se 3 měs. zpětně, já nemám žádný doklad o tom že jsem platila a já ted prostě na ten nájem nemám z těch 3800 :,( jak byste to řešily? Děkuji všem kdo mi odpoví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartickaNela
4.4.13 10:40

Zkušenosti s tím tedy nemám, ale nestačilo by kdyby ti otec napsal nějaké potrvrzení o placení? A o přídavky zažádané máš?

• Citovat
  • Upravit
15811
4.4.13 10:40

@Apotheqa a co sepsat něco s tvým otcem, kde by on vlastnoručním podpisem ztvrdil že od tebe peníze opravdu přijímal, to by mělo stačit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
4.4.13 10:46

@MartickaNela @pvmr… No s tím sepsáním jsme to chtěli tak udělat, ale ženská na úřadě mi tvrdí, že to musím mít doloženo bud nejakým útržkem od složenky anebo výpisem z účtu :-/ (znáte to jsou tam děsně „příjemní“ a „ochotně vám poradí“ :zed: )…pokud příspěvky je myšleno těch 500 příspěvek na dítě nebo tak nějak, tak na něj nemám právo když nemám malého ve své péči (zatím, minulý týden jsem byla podat na podatelně návrh)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
4.4.13 11:01

Tak to nevím jak z toho jinak vybruslit :nevim:… možná poradí někdo jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
4.4.13 11:03

@pvmr i tak děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
4.4.13 11:04
@Apotheqa píše:
No s tím sepsáním jsme to chtěli tak udělat, ale ženská na úřadě mi tvrdí, že to musím mít doloženo bud nejakým útržkem od složenky anebo výpisem z účtu :-/

No a kdyby si tvůj otec normálně v papírnictví koupil pro podnikatele Příjmové doklady a vyplnil příjem peněz do něj, to by snad mělo na úřadě jako doklad o zaplacení stačit, ne? Jako ono teoreticky je jedno, jestli to sepíšete na papír nebo do formuláře, jenom že v tom formuláři to vypadá tak nějak „oficiálněji“, třeba pak dají pokoj :nevim:

vzory příjmových dokladů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
4.4.13 11:07

A příjmový doklad by jim nestačil? Vždyť spoustu lidí platí hotově…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alen83
4.4.13 11:09

Akorát pak bacha - aby tvůj otec příjmy z pronájmu uváděl v daňovém přiznání - když někde odevzdáš doklady o tom, že mu platíš

• Citovat
  • Upravit
28
4.4.13 11:10

@Les2311 @lokynka Děkuji, to jsem nezkoušela a ani mě to nenapadlo… :dance: Zítra to zajdu koupit a s otcem to vyplníme, uvidí se, akorát tedy otec není podnikatel a já nejsem firma snad to nebude vadit, neorientuji se v tom :D :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
4.4.13 11:22

@Apotheqa To, že otec není podnikatel nevadí, ale pokud ty příjmy z nájmu neuvedl do daňového přiznání, tak to by vadit mohlo… resp. mohl by si ho dohledat finančák, nevím jak moc si instituce předávají údaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.4.13 13:41

@Apotheqa stačí, pokud Ti otec podepíše papír, že od Tebe peníze převzal, ideálně daňový doklad - dá se koupit v papírnictví za pár kaček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat