Sociální bydlení - co čekat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sociální bydlení - co čekat?
Zůstala jsem sama s dětmi a budu se muset vystěhovat z bytu a napadlo mě, požádat o sociální bydlení.
Co mám čekat?
Mám trochu strach, že to bude nějaký vybydlený byt se strašnými sousedy. Máte někdo zkušenosti?
Liší se to?
Mám dvě děti a mladší je ještě miminko, bude mít rok a tak do práce nemůžu, ale pokud bych nám mohla zajistit něco klidnějšího, tak budu třeba v noci lepit obálky.
Chtěla bych ale mu dát možnost být v roce ještě s maminkou, postarat se o něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@allien12 v Ostravě bylo sociální bydlení normální panelák
ale jako jo, sousedi nebyli asi úplně ideální. Je tak někomu to nedali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Velmi často obec má ty sociální byty rozhozené v jiných domech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak sociální bydlení samozřejmě není Buckinghamský palác, ale na druhou stranu to může být úplně normální byt s nízkým nájmem. Taky záleží, kdo tam bydlel před tím a jak moc se tam podepsal. Nemělo by to být v sociálně vyloučené lokalitě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to jak kde. U nás býval i vyloženě dům plný bytů pro matky s dětmi. Za sousedy bych je teda nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@allien12 tady je spíš na místě přemýšlet jestli vůbec takové bydlení dostaneš než jaké a kde to bude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@allien12 píše: Více
nebudu psát odkud jsem, ale upřímně nemáš šanci jsou obsazené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No… U nas to byla jedna mistnost a kuchynsky kout s vanou na chodbe.
Zadat musis co 9mesicu - rok. A poradnik byl sakra dlouhy.
Doporucila bych ti azylovy dum a pak si podat zadost. Muze se to protahnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@allien12 píše: Více
Sociální bydlení má mnoho podob. Od azylového domu, přes startovací byty, byty nižší kategorie, až po běžné panelákové byty či byty v novostavbě. Záleží v jaké situaci přesně jsi a jak přidělování funguje ve vaší obci. Jsou obce, kde je vysoký podíl obecních - sociálních bytů a jsou obce, ve kterých není jediný volný sociální byt. Některé obce s nedostatkem vlastních bytu pronajimaji běžné byty od vlastníků a dávají je do podnájmu potřebným. Možnosti je spousta. Ale doporučuji postavit se co nejdříve na vlastní nohy. Dítě může ve 2 letech do školky a ty do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII ano, určitě chci do práce, ale než mu budou dva roky tak musíme někde bydlet a něco to stojí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII paní píše že decku bude teprve rok, tak kde jako ten rok budou bydlet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady jsou sociální byty takové 1+1 v docela hezkých domech. Ty domy i byty byly původně pěkné, ale co se tam pár let protáčí sociálně slabé obyvatelstvo, tak je to na nich znát.
Bydlet bych tam nechtěla, sousedi tam žádná elita opravdu nejsou. Ale pokud nemáš na výběr a rozhazovani, tak na překlenutí nejhorší doby se to dá.
Záleží, kolik takových bytů je ve tvém městě, většinou neberou lidi odjinud. Někdy se čeká roky, někde pár týdnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit