Odolné softshellové kalhoty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4243
3.10.13 20:55

Softshellové kalhoty

Prosím, nevíte, jak jsou odolné. Syn má neustále díry na šusťácích. Sletí z kola a je tam díra. Kamarádka má tyto kalhoty, hrozně si je chválí, jenže má klidné dítě a říká, že neví, jak je to odolné vůči betónu. Prý super do mokra, bahna - setře a je. Nevíte jak je to choulostivé na prodření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13711
3.10.13 21:01

Softshell je dost tlustý, takže po prvním pádu se neprodře. Navíc se většinou dělají dvojitá kolena. Ale samozřejmě neprotrhnutelné to není, pokud bude neustále lézt po štěrku, tak se jednou prodřou. Ale občasné pády by to mělo nějakou dobu vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
3.10.13 21:04

@AnastazieB Odolnější než šusťák? On neleze, je mu 5let - jen lítá na kole jako divous, nebo hraje fotbal a každou chvíli sletí. A na betónu je prostě propálí, natrhne po 3pádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.10.13 21:08

Co mám doma softshell bundu a co jsem držela v ruce kalhoty na holku, tak jsem přesvědčená, že je to rozhodně pevnější než šusťák. Zkus si to pořádně ohmatat někde v krámě, uvidíš, že rozdíl je dost patrný, ale jak dlouho to vydrží takové zacházení, to zase nevím :think: Ale určitě déle než šusťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
3.10.13 21:18

@Osmanka určitě je to pevnější než šusťák, je to vrstva tkaniny s membránou, podlepená flísem, takže cca 1mm tlustá. Jako po prvním pádu se to neprodře, to určitě ne. Max. trochu poškrábe a zatrhají vnější nitky, ale to ničemu nevadí. Je to ale spíš do chladného počasí (vzhledem k tloušťce a flísu uvnitř), v teplém se v tom uvaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
3.10.13 21:20

@Kakika
To jsem ošahala u kamarádky, ale právě nevím, jak se materiál chová na batónu. Může to být jen optické. Třeba se někdo ozve, kdo má raubíře a má z těmato kalhotama zkušenost.
Ale díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada
3.10.13 21:36

Rozhodně odolný, šusťák je proti tomu dost náchylný k protržení.
Existuje i tenčí „letní“ verze softshellu, takže se tovdá i na podzim/jaro, ale ten je tenčí, není podlepený flísem.
Ale i pogumovaný kvalitní šusťák je celkem odolný, máme bláťáky z Lidla a přijdou mi dobré, mimino v nich lozí po hřišti povčtyřech a jsou zatím jen špinavé, šusťáky co jsme měli kdysi rupli při prvním pádu.
Asi takhle, neznám žádný odolnější materiál s nepromokavými vlastnostmi než softshell ;) Rozhodně neuděláš chybu při koupi

• Citovat
  • Upravit
51750
3.10.13 21:42

Odolný je, sama jsem z něj už pár kalhot našila. Mám teda klidné dítě, ale i přesto se dcerce podařilo udělat dírku po jednom pádu, spadla blbě na kamínek a dírka se udělala. Je teda ale x krát odolnější než šusťák. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
3.10.13 22:10

Tak díky. Protože jsme měli 3 šusťáky bez podšívky a 2šusťáky mají z toho díru za měsíc. Ach jo. Syn prostě nemůže jezdit na kole kulturně nebo při fotbale lítat normálně. Tam děti koukají, ale my jsme věčně na zemi. Syn nastoupil do školky od září a z toho tam týden nebyl a to nastoupilo s ním 70dětí a už ho zná ředitelka školky se 130dětma. Všude středem pozornosti :-). Byl ředitelce totiž ukázat slípky, když měli být v barvě třídy, tak že je komplet v té barvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5754
3.10.13 22:13

Souhlasím s předchozími, rozhodně je odolnější než šusťák :) a nevím, jestli mu jej chceš dávat na lítání na kole nebo na fotbal, tak v tom podlepeném fleecem by mohlo být dost horko :nevim: Dělá se ještě letní varianta softshellu, který má spodní vrstvu z úpletu.
Taky jsem už pár softek našila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.10.13 09:05

@Osmanka osobně jsem zjistila, že neexistuje materiál, který se nedá prorvat. Kluk (7), má všechny „školní“ kalhoty děravé na kolenou - džíny, softsheel, outdoorky.. už jsem rezignovala, vybavila se horou záplat. Zrovna včera jsem záplatovala manžestráky a džíny.. Pokud máš stejného ďábla, jako já, je to marný, je to marný, je to marný.. čím dražší a „lepší“ kalhoty koupíš, tím budeš akorát naštvanější, protože je stejně prorve :zed: Nové kalhoty - jakékoliv, mu vydrží max měsíc… Nejodolnější jsou kupodivu džíny od větví :mrgreen: značkové rozerval za týden, jsem myslela, že ho zastřelil.. Když chodil do školky, bylo to to samé s teplákama, asi neexistovaly žádné, které by neprorval..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
4.10.13 09:23

@martina.se
To jsi mě nepotěšila. Ano, je asi stejný ďábel. By měli vyrábět kalhoty z nějaké oceli :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.10.13 09:28
@Osmanka píše:
@martina.se
To jsi mě nepotěšila. Ano, je asi stejný ďábel. By měli vyrábět kalhoty z nějaké oceli :-).

taky stále doufám, že bude nějaký nerozervatelný prototyp a pořád houby. V srpnu jsem mu koupila 3 nové kalhoty do školy, co myslíš? jediné jsou v cajku a to proto, že jsou dost lehké, u nás zima, tak je měl zatím jen asi 3× na sobě. Ostatní jsou na dranc :pocitac: někdy mám fakt chuť ho zastřelit… Utěšuje mě fakt, že ve třídě rozhodně není jediný a jen se směju, jak jsou mamky, babičky kreativní, aby ty děravý kolena zakryly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
4.10.13 09:31

Mám takové kalhoty, ale neřekla bych, že jsou úplně nej. Pro dítě jsem objevila v Lindexu nepromokavé podšité kalhoty. http://www.lindex.com/…%A1t%C4%9B-/?… Dají se koupit větsí, jsou dražší, ale mají dole gumu, která délku reguluje. Máme je už od jara a není na nich ani dírka. Hlavně je malej v suchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
4.10.13 09:41

@martina.se
No to je právě to, že naše babičky jsou spíš jen na parádu. Max. pár hodin pohlídají. Neustále mají svoji zábavu. Někdy koukám. Jedna byla letos 5krát v zahranicí-seberou auto s dědou a jedou autem někam a spí klidně i v autě, aby je to moc nestálo, ale věčně pryč. A já jsem levá na šití. Toho si važ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat