Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj! Mě flicky po akné vždycky po solarku naopak ztmavnou, ale jinak se stav pleti na chvilku zlepší. Solarko má ale i své nevýhody, hlavně to neprehanet ![]()
Na flíčky mi spíš pomáhá enzymatický peeling než solárko nebo opalovaní..
@NoFear o tom slysim prvně, co to je za typ peelingu, jak často se používá a jak moc zbaví flíčku po akné?
@NataliSt já mam problem s tím, ze v lete většinou si dam u třeba trochu korekturu nebo pudru a i když ho mam nebo nemam, čelo se mi pres nej hezky opálí, ale se zbytkem obličeje to je těžší…je zarudlej a neopali se, taky je mozny, ze je to tím ze to ničím nemažu(myslím jakoze žádným ochranným faktorem), kožní mi řekl, ze je to divny
@Teri18 píše:
Dobry vecer všem,
Je tu někdo, kdo chodí do solárka a má akné?
Smějí přispívat jen ti, kdo chodí do solárka a mají akné?
@NataliSt píše:
Ahoj! Mě flicky po akné vždycky po solarku naopak ztmavnou, ale jinak se stav pleti na chvilku zlepší.
Protože se komedony zamaskují. Zároveň ale UV záření podporuje keratinizaci a tvorbu mazu.
Mě solarko na pleť vždycky pomáhalo,ne jen na obličeji i na kůži celkově…dělaj se mi v zimě pupínky i různě na některých částích těla.Nemám teda od akné flíčky ale šílený jizvičky
Make-up nosím už od 13let a nedokážu si bez něj představit vyjít ven,teď je mi třicet a od puberty mám z mojí pleti dost komplex.Nejdřív šílený akné,teď jizvy a kané,no a o rozšířených pórech ani radši nemluvím
Dost se mi pleť pořád i mastí a stále hledám dobrý make-up,když mi sedí odstín tak zas né konzistence,a když je make-up super tak zas na mě neni vhodná barva.....no prostě můj ěčný boj s obličejem ![]()
@Teri18 jsou různé druhy - třeba ananasová od Freeman
https://pletove-masky.heureka.cz/…asem-150-ml/
Nebo má taky Havlíkova apotéka
https://pripravky-na-cisteni-pleti.heureka.cz/…enka-100-ml/
Ale je jich na internetu mraky. V podstatě si to nanaseš na vyčištěnou pleť a necháš působit. Pak smyješ. Může to trochu štipkat na pleti, to je normální, mají v sobě ovocné kyseliny.
Časově Ti neporadím, na každého to asi bude fungovat jinak, ale postupně ty flíčky mizí.
Ahoj holky, solárium na akné opravdu pomáhá.Po zimě mám záda plné bolaku a to samé i obličej a můžu říct,že po pár návštěvach solária se mi akné hezky zahojí.Takze jsem určitě pro ![]()
@Petula03 ja si to tez myslím, kamarádka chodí často do solarka a i když se ji dělají pupinky,takový malý, já bych řekla spis ze to je taková “krupička”, tak ji to solarka vysusi, navic proste má oblicej cely opálený,takže když se ji udělá pupinek, nevypadá červené proste
každopádně jsem tam ještě nebyla, já mam par boláčků, ale pomáhá mi na ne Duac gel, ale spis mam fleky po pupincich a kvůli tomu bych si chtěla sjednotit plet, ale nevim zda mi ty fleky pak vic nevylezou, navíc se mi oblicej proste špatně opaluje, tak nevim jestli mi spis nezrudne než opali ve solarku, jinak se každé leto perfektně opalim telo, jsem úplně černá ale oblicej mi proste od ty doby co trpím na akné neopali, nevim proc ![]()
Ahojky chci se podelit o svuj problem a zaroven se zeptat na radu …;)
Mam tmavé az do fialova malinke jizvy po zarustani chloupků či po pupínkach. Mam je na nohach a na zadečku, obliceji po akné… 😖Jsem snědší typ. V mládí jsem trpela na Atopicky ekzem,ale nyní uz tolik ne.
Jizvyček mam hodne ;(
Mazu je kokosovym olejem s citrónovou šťávou. Pomaha mi je zesvětlit ale i kůži okolo ;(
Brzy me čeká dovolená a chtela jsem se zeptat zda tu ma nekdo podobne problemy či zkušenosti ?_
Nevim jestli by pomohl nejaky samoopalovaci přípravek, nebo solárium.
![]()
Akné je hlavně vnitřní boj. Stejně jako atopický ekzém. Je nutné to řešit prvně zevnitř, pak z venku.
@Simič to je jasné, já to řešila po všech těch mastičkách stravou, začala jsem jist ruzny vitaminy apod, přestala jist hodne mléčných výrobku, jen zitny pečivo, vodu, čaj běh cukru a žádný sladkosti a smazeny jidlo, změna po 4 měsících nebyla snad žádná, čímž nechci rict ze v tom nepokračuje, ale pomáhá mi teď momentálně duac gel..ani jidlo a ani HA mi nepomohlo