Solární ekzém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
459
20.6.22 14:29

@llida to by ten náš cíťa nezvládl, honila jsem ho tu s mokrym kapesníkem, že mu dám obklad a přes to nejel vlak :lol: nechtěl si to na ramenech nechat za žádnou cenu, že ho to studí :roll: nojo, chlapi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
20.6.22 14:32

@llida já jsem teď pro jistotu koukla, co mám a spletla jsem se, není to Ladival, ale Lavera. Ten Ladival vadil taky, i když je tam napsáno, že je na Mallorka -akné. A ještě jsem měla toto, taky dobrý.
https://www.zdravoslav.cz/…-bio--100ml/?…(0-1)&utm_term=eco+cosmetics+opalovaci+kremy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
20.6.22 18:02
@Kerstinn85 píše:
@Flyingfrog to je hrozný, že se s tím nedá nic moc dělat. A to se syn rozhodně nijak neopaluje, stačí i procházka ráno nebo dopoledne, kdy to ještě nepálí. Já mám pocit, že stačí, aby se mu udělal malý flek a pak už se to šíří bez ohledu na to, že na sluníčku skoro neni :think:

Jo, je to tak. Mně se šíří už na ramena a záda. Raději jsem si ten chlorofyl gel objednala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
20.6.22 18:57

Může to být reakce na kombinaci slun. záření, tuku a emulgátorů z opal. krému. Takže vyzkoušet nějaký hypoallergenní opal. gel bez tuku, s co nejméně chemie.
Na ekzém mi pomohly obklady ze studeného tvarohu nebo aloe vera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
20.6.22 19:31

Já to mám vždycky když to přeženu, chce to jakoby postupně otužovat s prvním jarním sluníčkem, ale ne přes poledne.

Řeším to už 20 let, OF krémy mi moc nepomáhají.

Na tu akutní fázi jsem mazala Locoid, ne moc často, třeba 10× do roka, plus je nutné si vzít oblečení, které to zakryje.

Dál zkus třeba UV oblečení místo mazání krémů. Ty krémy to docela dráždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
21.6.22 12:36

Holky děkuji za tipy :hug: zkusím ještě jiný opalovací krém. Syn byl právě doteď na sluníčku víceméně normálně, rozjelo se mu to v pátek, kdy ho zároveň štíplo pár komárů, tak nevím, zda je možné, že má tak citlivou kůži, že po těch štípancích ta pleť reaguje takhle přecitlivěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek