Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@llida to by ten náš cíťa nezvládl, honila jsem ho tu s mokrym kapesníkem, že mu dám obklad a přes to nejel vlak
nechtěl si to na ramenech nechat za žádnou cenu, že ho to studí
nojo, chlapi ![]()
@llida já jsem teď pro jistotu koukla, co mám a spletla jsem se, není to Ladival, ale Lavera. Ten Ladival vadil taky, i když je tam napsáno, že je na Mallorka -akné. A ještě jsem měla toto, taky dobrý.
https://www.zdravoslav.cz/…-bio--100ml/?…(0-1)&utm_term=eco+cosmetics+opalovaci+kremy
@Kerstinn85 píše:
@Flyingfrog to je hrozný, že se s tím nedá nic moc dělat. A to se syn rozhodně nijak neopaluje, stačí i procházka ráno nebo dopoledne, kdy to ještě nepálí. Já mám pocit, že stačí, aby se mu udělal malý flek a pak už se to šíří bez ohledu na to, že na sluníčku skoro neni
Jo, je to tak. Mně se šíří už na ramena a záda. Raději jsem si ten chlorofyl gel objednala. ![]()
Může to být reakce na kombinaci slun. záření, tuku a emulgátorů z opal. krému. Takže vyzkoušet nějaký hypoallergenní opal. gel bez tuku, s co nejméně chemie.
Na ekzém mi pomohly obklady ze studeného tvarohu nebo aloe vera.
Já to mám vždycky když to přeženu, chce to jakoby postupně otužovat s prvním jarním sluníčkem, ale ne přes poledne.
Řeším to už 20 let, OF krémy mi moc nepomáhají.
Na tu akutní fázi jsem mazala Locoid, ne moc často, třeba 10× do roka, plus je nutné si vzít oblečení, které to zakryje.
Dál zkus třeba UV oblečení místo mazání krémů. Ty krémy to docela dráždí.
Holky děkuji za tipy
zkusím ještě jiný opalovací krém. Syn byl právě doteď na sluníčku víceméně normálně, rozjelo se mu to v pátek, kdy ho zároveň štíplo pár komárů, tak nevím, zda je možné, že má tak citlivou kůži, že po těch štípancích ta pleť reaguje takhle přecitlivěle.