Červené skvrny na kůži

18.6.22 21:07

Červené skvrny

Ahoj maminky, malýmu je 19m, už od minulého týdne se mu dělají červené fleky uprostřed bílé. Nesvědí, neškrábe a teplotu taky nemá. Nezměnila jsem prací gel, sprchový gel, aviváž nic jinýho. Předtím měl fleky malé a teď se mu zvětšují. Byli jsme u dr a říkala, že je to alergická reakce na ovoce a zeleninu, dáváme fenistil kapky denně 3×8 kapek. Už týden nejí ovoce a zeleninu. Pořád ho tam má a udělal se mu další, už jsem zoufalá, fenistil kapky nezabírají. Nevíte co by to mohlo být? Přikládám foto. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7021
18.6.22 21:34

A je to jen flek nebo má uvnitř štípnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
18.6.22 21:48

Měli jsme v souvislosti s covidem a teď zase, možná po chřipce. Myslela jsem, že by to mohla být pytyriasis rosea Gibert. Neví se přesně příčina, údajně možná nějaký herpes virus. Ty fleky se postupně roztahují a pak v řádu týdnů mizí. Nic se s tím nedělá. Tolik moje laická zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.22 21:48

@KamisB Jenom flek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
18.6.22 23:00
@Sedmnactnulajedna píše:
Měli jsme v souvislosti s covidem a teď zase, možná po chřipce. Myslela jsem, že by to mohla být pytyriasis rosea Gibert. Neví se přesně příčina, údajně možná nějaký herpes virus. Ty fleky se postupně roztahují a pak v řádu týdnů mizí. Nic se s tím nedělá. Tolik moje laická zkušenost.

Pytyriasis to myslim nevypada, ja ji prodelala a fleky vypadaji jinak…Mela jsem ucebnicovy priklad, krome obliceje fleky vsude, male, velke, malinko vystouple a sussi… Napred se mi udelal jeden veliky, jakoby hlavni a pak jsem se vysypavala okolo. Chytla jsem to u detske doktorky….Docela dlouho to mizelo…
Pry se prodela jen jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
18.6.22 23:34
@Petája píše:
Pytyriasis to myslim nevypada, ja ji prodelala a fleky vypadaji jinak…Mela jsem ucebnicovy priklad, krome obliceje fleky vsude, male, velke, malinko vystouple a sussi… Napred se mi udelal jeden veliky, jakoby hlavni a pak jsem se vysypavala okolo. Chytla jsem to u detske doktorky….Docela dlouho to mizelo…
Pry se prodela jen jednou…

Je to možné, že to je něco jiného. Ale našla jsem k tomu právě i takovéhle fotky. V každé případě my jsme měli přesně to, co ukazuje zakladatelka, jako doprovodný jev při oslabení organismu. Nebylo třeba to nijak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.22 21:32

Ty fleky nejsou šupinaté a ani suché ale hladké na dotek. Pytyriasis to určitě nebude. Teď se mu udělal další flek na předloktí. :/ Zkusím zajít ke kožní nebo na alergologii, jestli by mu nezjistili z čeho to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
20.6.22 08:33
@Christine.lawrence píše:
Ty fleky nejsou šupinaté a ani suché ale hladké na dotek. Pytyriasis to určitě nebude. Teď se mu udělal další flek na předloktí. :/ Zkusím zajít ke kožní nebo na alergologii, jestli by mu nezjistili z čeho to má.

Ja se vysypavala u Phytyriasi pak hodne fleku najednou…Urcite bych s nim zasla a pokud muzete, dejte nam vedet jak jste dopadli. Docela by me zajimalo, co to je…
Drzim palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.8.22 15:12

Ahoj,
moje dcera měla prakticky stejné kruhy u boreliózy. Byl to širší červený kruh s bílým středem.
Při klíštěti se udělal jeden. A jak se dostala borelióza do krve, tak se po týdnu objevil další kruh a potom ještě dva. Žádné jiné příznaky neměla.

Držím palce, ať se to brzy objasní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.24 14:08

Červený flek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co to může být za skvrnu? Vypadá to jak odřenina, ale mám to na ruce několik měsíců a je to jakoby pod kůží. Není to vystouplé na povrchu. Nezvětšuje se to, je to pořád červené, má to nepravidelný tvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.1.25 13:20

Červený flek

@Christine.lawrence Dobrý den, jakou jste tehdy měli diagnózu? Neprodělal předtím covid apod.? Můj malý má teď to samé - stěhovavé mapy na kůži - už podruhé. Když se objevily poprvé, byli jsme na odběrech, borelióza zjištěna (nechápu, kde ji vzal…), ale už dávná, neaktivní. Tak by mne zajímalo, co to může být… Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek