Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jasně, za 15litrů se tvým zadáním se klidně dostaneš letecky do Egypta (ale hledej 5*), možná i do Řecka na last-minute, případně chorvatský hotel taky není špatnej jižní Dalmácie a celkově jih je prostě nádherný… šlo by i busem? Itoška-Chorvatsko s Českým kormidlem dáš taky do této ceny.. nebo přes Booking…
15tisíc je na týdenní dovču v ČR i v těchto lokalitách tak akorát, když pořádně pohledáš…
ale já za stejný peníz rozhodně preferuju moře, i když to mělo být v Caorle
(ovšem pláže v severní Itálii důrazně nedoporučuji - je to tam jak sardinková výrobna - každý pro sebe 2metry čtvereční a klid žádnej)
@Lucy75 díky, právě jsem koukala na Turecko a moc se mi to líbilo až do chvíle, kdy mi došlo, že nemám pas ![]()
Možná ještě Bulharsko?
@Anonymní píše: Více
bez pasu jen na OP můžeš sem :
https://fly-away.cz/…ym-prukazem/
zrovna Turecko smolík, no…
Možná by nejzajímavější bylo udělat přesný opak - vystavit se nepohodlí. Vzít baťoh a jít třeba kus stezky Českem.
Ale pokud na své preferenci trváš, tak bych prostě hledal nějaký last minute dle tvých parametrů a vybral vyloženě podle toho, co se ti zalíbí.
Případně se podívat na dálkové vlakové spoje a vyjet někam na Slovensko, do Polska, do Maďarska.
@Premek_Orac píše: Více
o „pouti“ jsem taky uvažovala, akorát ten batoh ne, mám problémy s krční páteří a to bych po jednom dni odpadla s migrénami
Přes to riziko to někdy zkus. Vždy mi přišlo, že jsem se sám o sobě nejvíce dozvěděl, když se život zúžil na co nejméně potřeb. Na poutích na mít co pít, mít co jíst, mít kde přespat a udělat správně další krok. A nakonec zjistíš, že i dvě věci z toho jsou dočasně postradatelné.
Zkus pohledatbna Čedoku, Eximu třeba
Vidím to spíš na last-minute Turecko, Bulharsko a možná Tunis s Egyptem a když budeš hodně štěstí, tak na tebe vyjde i nějaké to Řecko. Částka se zdá vysoká, ale bohužel pokud budeš volit cestovku a ještě hotel aspoň s plnou penzí, tak pro 1 osobu se extrémně zúží výběr, drtivá většina počítá totiž s 2 osobami, navíc evropské destinace nejsou s cestovkou tak výhodné a kor s jídlem, to už bude lepší sehnat letenku a ubytování zvlášt.
Dospívám k názoru, že na Řecko je to málo, takže na to si zkusím našetřit některý další rok
Bulharsko bych asi nějaké našla, koukala jsem zatím na Kormidle
No a pak jsem si řekla, že tam bude vedro, a našla jsem jako vždycky české hory ![]()
Jela bych klidně do hor do zahraničí, ale to už asi za tu částku nepořídím (i s cestou a jídlem).
Tak Rakousko Salcbursko se přímo nabízí a tam klidně seženeš přes Invii hotely s jídlem. I na booking by se našlo, ale bohužel doprava bude stejně vlastní.
Jestli opravdu někam chceš vypadnout, tak bych volila letenku - Řecko Rhodos i Skiathos seženeš v srpnu levně a holt ubytování se snídaní. Záleží, jak moc ti o to jídlo jde ![]()
No jestli ti nevadí polní kuchyně, tak doporučuji adventure cestovky. My takhle jezdíme s Alpinou. My takhle byli třeba i na Korsice - turistika i koupání.
Není to podmínkou, většinou naopak se skupina roztrhala. Mají to super zorganizované - v Mapách. cz mají naklikané trasy, každému to pošlou a podle toho jdeš, takže klidně sama. Byli jsme několikrát i na kole a tam jsme jezdili s manželem sami.
@Magda124 píše: Více
tak jsem koukla, líbí se mi to moc, akorát turistika je se spaním ve stanech a to už fakt ne
ale vyhlídla jsem si tam ferraty, to se spí v penzionu, tak třeba výhledově ![]()
Ono někdy tam lze spát v mobilhomech. My to tak měli v Norsku a to byla pěší turistika. Tak to chce omrknout.
Ahoj, rada jezdim na dovolenou sama, postesti se mi to ale vyjimecne. Aktualne mam cas (tyden) a cca 15k. Preferuju klid, sluzby v plnem rozsahu (nemuset varit, idealne ani ridit). Rada chodim, ale umim si predstavit i tyden nekde s bazenem/morem, knihou a prochazkami. Uvazuju tentokrat vyjet mimo CR, meli byste nekdo tip?
omlouvam se za anonym, kvuli ex