Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já vím, že je na větší autosedačku ještě malá
. Ale chci se pomalu poohlídnout po nějaké, abych jí už měla pro jistotu doma. Má 11 měsíců a 74cm.
Mohu se zeptat ještě na názor tohoto typu autosedačky, děkuji vám všem
. Cybex Aura-fix CBXC 2016
@renča30 určitě nechoďte do 9-36 jako je Aura fix a podobné, ta sedačka se nedá moc polohovat, dítě tam musí vzpřímeně sedět, a pro dítě které teprve začne sedět to není dobré, teď to možná nepoznáte, ale ve 30 letech bude mít problémy se zády, po vajíčku by mělo jít do polohovací 9-18, kde je stále prohnutá poloha a ne do 9-36 kde je vzpřímená poloha.
@renča30 Aha, já jsem si to asi spojila s tím SOS, pochopila jsem, že na to taky nějak moc spěcháte. Také bych ve vašem případě tuhle nebrala, nedá se polohovat vůbec, ta naše Pallas se dá alespoň trochu podsunout, protože je na takovém jakoby podstavci. Ale celkově ty 9-36 jsou vhodné tak pro prarodiče, co mají jeden týden na hlídání dvouleté vnouče a druhý týden pětileté vnouče. Sama už bych hned po vajíčku nešla ani do té Pallas. Vzhledem k tomu, že naše cesty autem trvají běžně hodinu a více, opravdu je pro dítě vhodnější sedačka s pořadným polohováním. Pokud chcete investovat méně, tak co třeba nějaká Zopa, nemají něco takového?
Tak to se omlouvám, napsala jsem to tedy ke špatnýmu tématu
.
Možná se ptám hloupě, ale dá se pořídit i nějaká lacinější značka, která by měla podobné úrovně ochrany a pohodlí. Vím, říká se, že JE Reomer skvělý. Moc děkuju
@renča30 dá se pořídit levnější varianta, upusťte od isofixu, když zatím auto s isofixem nemáte a můžete koupit dobrou sedačku 9-18 za polovinu i míň, třeba Chicco X-Pace: http://autosedacky.mimishop.cz/…-x-pace-2015
ale i třeba od Römeru levnější varianta bez isofixu je King II : http://autosedacky.mimishop.cz/…king-ii-2016
@Šmušmu No, upřímně, my tedy polohování zrovna moc nevyužili ani u té 9-18… ale je fakt, že mám malé děti, takže do ní nešli v 9 měsících, ale o dost později.