Soud mi brzdí rodičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Byla jsem tam 3× ho podat, ale vždy me poslali domu s tim, ze nemam dolozku pravni moci na rozsudku o jmene. a ze nemam ani RL se jmenem, proste to na tomhle stoji celej problem.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, obracím se na vás pro radu, jak dál postupovat, protoze uz vazne nevim, co mam delat…A prosim o zachovani anonymity…Jsem od 12/2013 rozvedená, žiji s přítelem s nímž mám 7 měs. kluka. Jelikož se syn narodil v zákonné lhůtě rozvodu-má příjmení po exmanželovi. A jelikož mi ex. nepodepsal dohodu o jmene, krestni jmeno ma „neurceno“.
Soud o křestním jméně proběhl ted v unoru, kdy nebyl zadnej problem a soud mu pridelil jmeno, tak jak mu rikame doma.
Jenze rozsudek jeste doted nenabyl pravni moci, a tak se malej oficilane porad jmenuje „neurceno“.Navrh na popreni otcovstvi je podane uz od rijna minuleho roku, ale zatim se nic nedeje. Neprislo od soudu nic.
A ted muj problem:
3.unora mi koncila PPM a ja nemam „ZATIM“ narok na rodicovsky prispevek- protoze mi nenabyl rozsudek o jmene pravni moci-bylo mi receno ze do te doby pokud nemam razitko, mam proste smulu.
Nevim co mam delat, sve financni rezervy uz pomalu docerpavam a pritel je ted dlouhodobe nemocny, tudiz i on financne neni na tom nejlip.
Mam aspon narok na jednorazovou pomoc v hmotne nouzi, nebo co mam delat?
Jsem zoufala
U dávek hmotné nouze se posuzuje příjem za poslední 3 měsíce před měsícem, kdy o ně bylo požádáno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:žádost bych podala, do kolonky křestního jména napsala nezjištěno, nechala to na podatelně a ať se na úřadu snaží, alespoň by ses měla od čeho odrazit a měla se proti čemu odvolat.
Byla jsem tam 3× ho podat, ale vždy me poslali domu s tim, ze nemam dolozku pravni moci na rozsudku o jmene. a ze nemam ani RL se jmenem, proste to na tomhle stoji celej problem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zjišťovala jsi si, jestli postupují správně na Ministerstvu práce a sociálních věcí? Pokud ne, napiš sitam, popiš situaci, odpovídají během pár dnů. Měla jsem problém s úplně obyč čtyřletým rodičákem, protože po mě referentka chtěla dokládat věci, na které neměla právo. Oni velmi často dělají věci po svém…
Jak to, že nenabyl rozsudek moci, na odvolání se dává snad měsíc, ne? Nebo kdy nabude právní moci? Neříkej mi, že se ex odvolal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obrat se na sociální pracovnici a všechno jí řekni, tak jak je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se v podobném případu obrátila na soud s tím, že nemám z čeho žít a ať mi dají kontakt ja soudkyni, která to má na starosti. Dostala jsem číslo, soudkyně sice nebyla nadšená, ale vyřešilo se to během týdne. Prostě mluv a nenech se odbýt. Hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela jsi na ten soud zajít ať ti na rozsudek dají razítko že nabyl právní moci? Pokud se nikdo z vás neodvolal tak už by měl být pravomocný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik píše:
Zkoušela jsi na ten soud zajít ať ti na rozsudek dají razítko že nabyl právní moci? Pokud se nikdo z vás neodvolal tak už by měl být pravomocný
Jo, byla jsem tam 2× a od te doby je volam. Nikdo se neodvolal, a presto to jeste nenabylo pravni moci.Bez toho mi to razitko nedaj.Mam tuseni ze se to brzdi kuli popreni otcovstvi-ktery je podany taky a ma se resit.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jo, byla jsem tam 2× a od te doby je volam. Nikdo se neodvolal, a presto to jeste nenabylo pravni moci.Bez toho mi to razitko nedaj.Mam tuseni ze se to brzdi kuli popreni otcovstvi-ktery je podany taky a ma se resit.
to je divné pokud soud vydal rozsudek tak v něm musíš mít napsáno jaké je odvolací lhůta, pokud odvolací lhůta uplyne a nikdo se neodvolá tak rozsudek automaticky nabyde právní moci
nějak nevím co by na tom mělo trvat dva měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik píše:
to je divné pokud soud vydal rozsudek tak v něm musíš mít napsáno jaké je odvolací lhůta, pokud odvolací lhůta uplyne a nikdo se neodvolá tak rozsudek automaticky nabyde právní moci![]()
![]()
nějak nevím co by na tom mělo trvat dva měsíce
nenabyde, musí být ta doložka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Makin píše:
nenabyde, musí být ta doložka
Jasně, že nabude a pak se označí doložkou.
@anickadomnik Může tam být problém s doručováním druhé straně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag jj, máš pravdu, nabude, ale bez doložky je rozsudek k ničemu. jedná se sice o jiný soud, ale obě strany jsme se vzdaly práva na odvolání hned v soudní síni, ale stejně jsme na tu doložku čekali skoro dva měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Makin tak my když jsme se vzdali prává na odvolání tak nám to razítko prdli hned na místě, když jsme se práva na odvolání nevzdali tak jsem 14 dní po doručení rozsudku jela na soud a nechala si orazítkovat rozsudek a bylo to ok
@mag to by mohlo ale předpokládám že když volala na soud tak by jí to řekli proč to nenabylo právní moci ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, obracím se na vás pro radu, jak dál postupovat, protoze uz vazne nevim, co mam delat…A prosim o zachovani anonymity…
Jsem od 12/2013 rozvedená, žiji s přítelem s nímž mám 7 měs. kluka. Jelikož se syn narodil v zákonné lhůtě rozvodu-má příjmení po exmanželovi. A jelikož mi ex. nepodepsal dohodu o jmene, krestni jmeno ma „neurceno“.
Soud o křestním jméně proběhl ted v unoru, kdy nebyl zadnej problem a soud mu pridelil jmeno, tak jak mu rikame doma.
Jenze rozsudek jeste doted nenabyl pravni moci, a tak se malej oficilane porad jmenuje „neurceno“.Navrh na popreni otcovstvi je podane uz od rijna minuleho roku, ale zatim se nic nedeje. Neprislo od soudu nic.
A ted muj problem:
3.unora mi koncila PPM a ja nemam „ZATIM“ narok na rodicovsky prispevek- protoze mi nenabyl rozsudek o jmene pravni moci-bylo mi receno ze do te doby pokud nemam razitko, mam proste smulu.
Nevim co mam delat, sve financni rezervy uz pomalu docerpavam a pritel je ted dlouhodobe nemocny, tudiz i on financne neni na tom nejlip.
Mam aspon narok na jednorazovou pomoc v hmotne nouzi, nebo co mam delat?
Jsem zoufala