Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Měli jsme to stejně, dohoda nás rodičů i s výší alimentů.
Přečetli, zeptali se, zda to stále takto platí, jestli není změna
Tak jsme to odsouhlasili a hotovo.
Za 10 minut venku
Neboj, pokud jste se dohodli, soud vám do toho vůbec krafat nebude.
Nezamítnou nic, to by musel být nějaký sakra závažný důvod. Pokud jste domluveni, je to jen formalita.
@veria a kdyby si to ex u soudu rozmyslel. Můžu se proti tomu odvolat?
@Anonymní píše: Více
A jsme doma co?
To bohužel ne, pokud si to rozmyslí a bude například požadovat střídavku, soud na to bude brát zřetel. Úplně stejně, jako kdyby už jsi tu výhradní péči měla soudem posvěcenou a on přesto chtěl dítě mít víc.
@Anonymní píše: Více
No dokud neni dohoda schvalena, tak neni vymahatelna. Takze soud by rozhodl sam. Pak, pokud by se ti rozsudek nelibil, by ses mohla odvolat. Ale uzavreni dohody se domahat nemuzes.
Ja bych tedy na dohodu " dite u matky a otec muze dite videt " kdokoliv" " nepristupoval, pribehy tisicu otcu varuji…
@ondrej190 píše: Více
Souhlasím, jako otec bych tam chtěla mít minimálně každý druhý víkend a zbytek klidně dohodou.
@ondrej190 píše: Více
No kdyby to nefungovalo, muze otec kdykoliv pozadat soud o stanoveni styku.
@veria píše: Více
To jistě, jen víme, jak jsou ty soudy na dlouhé lokty a pokud neuvidí dítě xx měsíců, může to napáchat nevratné škody.
Taky jsme měli dohodu, nejlepší varianta pro dítě.
Začínali jsme když mu bylo 7 - teď už je mu 18. Dohoda totiž znamená - že musí chtít i dítě, takže neeee, že ho posadím k telce, nebo strčím bábě a hlavně, že jsem vyhrál nad ex. Musí se oba snažit, a udělat si s dítětem vztah. A ne, že stejně ke mně dítě musí, tak co bych se snažil/a.
Teď už si to kluci domlouvají delší dobu spolu, volejbal, kolo, hory…, ani kolikrát nevím co mají - ale co vím, že jel dobrovolně a těší se.
Já držím tu jistotu, domov a zázemí, žádné stěhování s batůžkem.
@unuděná píše: Více
Ja bych to chtela mit formou střídavé péče, i kdyby to mel byt vikend za 14 dnu a 1 den v tydnu
@j.a.n.i1 píše: Více
Jako střídavá péče v poměru 4:27? To asi ne, ne? V čem je výhoda?
Ahojte
Brzo nás čeká soud o dítě ( 5 let ) s Ex jsme se dohodli že dítě budu mít ve výhradní péči já - a on že si ji bude brát ( jak se domluvíme )
Návrh jsem podala že jí budu mít ve své péči.
Ale chtěla bych se zeptat, zda to soud může zamítnout ( i když je to takhle dohodou ) a co můžu očekávat.
Děkuji