Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
A proč to tajit? Samozřejmě nemusíš nikomu nic vysvětlovat co se stalo apod., jen prostě řekneš, že ho pozdravovat nebudeš/nebo mu nic nepředáš za zprávu, protože už spolu nejste.
Já asi nějak netuším, v čem má být problém? „Čau Jani, tak co, jak se má Petr, daří se mu dobře?“ „Díky za optání, myslím, že se má fajn, ale my dva už spolu nejsme.“
Pokud se budou lidi moc vyptávat, prostě řekneš, že je to ještě čerstvé a řešit to nechceš.
Normálně, to se děje běžně. Jestli se ti o tom blbě mluví, tak to neříkej, ono se to časem samo roznese (a asi to lidem dojde, když on povýšil a je v zahraničí - teda předpokládám, z toho, co píšeš, že se přesunul na centrálu - a ty tady). A pozdravování je spíš symbolické, jde zahrát do autu, že prostě, až se uvidíte, vyřídíš… Ve skutečnosti to je lidem fuk.
Aneb když problém nemám, tak si ho vyrobím - nevím co je tak složitého na odpovědi “už spolu nejsme” ![]()
@markytka3 píše: Více
No přesně… taky nevím, kde je problém…
@Heduš Homolková píše: Více
Tady rád připomenu, že tohle je ženská specialita, kterou nechápou ani ostatní ženy.
@Anonymní píše: Více
Rozchod k zivotu patri a neni treba se citit trapne. Mnohem trapnejsi by bylo vystupovat i nadale v roli jeho partnerky. Taky v tom nevidim raketovou vedu ![]()
@Anonymní píše: Více
Když neumíš říct obyčejnou větu, jako je : Nevím jak se má, protože už spolu nejsme … Tak bys měla dát výpověď a jít jinam.
Tam se tě určitě ptát nebudou. ![]()
Mne tehda jeden kolega, který už u nás nepracuje řekl ať pozdravuji Honzu. Nevěděl že už s ním nejsem. Řekla jsem:„já už s ním nežijí, ale pozdravovat ho budu “
Tak buď poděkujte, nebo řekněte, že už spolu nejste, pokud budete mít potřebu něco vysvětlovat. Potřeba to ale není. Ale upřímně si myslím, že pro ostatní to vůbec nebude tak podstatná a světoborná informace, jak předpokládáte.
My taky s bývalým chodili na různá místa, tam nás brali jako pár. Po rozchodu jsme to neříkali každýmu na potkani. Když se někdo od známých zeptal, jak se má on nebo já (záleží, s kým se potkal), tak jen informace, že už spolu nejsme. Většinou byl každý překvapený, protože už byly úvahy i o svatbě a dětech, ale nikdo nezjišťoval okolnosti a detaily
Prostě už spolu nejsme. Tečka. Vždyť to nebyl první ani poslední rozchod, co je svět světem.
Ahoj. Po 15 letech jsme se rozešli s partnerem. Společný majetek, dům, zájmy. Bez dětí. Práce poslední roky také společná, dost lidí to u nás vědělo, že patříme k sobě. A já teď nevím… Partner změnil místo, protože povýšil, ale za pár let se má vrátit a dost lidí mě přes něj pozdravuje + se mě na něj ptá. Nevím, zda jim říct pravdu, že už jsme od sebe nebo jak dál…