Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
V první řadě alimenty na tebe a na dítě. Potom bydlení, které utáhneš i bez dávek. V nedaleké době se systém dávek má měnit, tak je dost možné, že pak už nedostaneš níc nebo minimum. Přídavky jsou myslím pár stovek. To tě nevytrhne.
Pokud na to nemáš, tak buď k rodičům, do práce nebo do azyláku.
Už jste to spolu vydrželi dlouho, tak bych se asi kousla a vydržela to ještě ten rok, pak do práce + odchod od partnera
. Bydlení v tvé situaci teď nebude lehké najít, možná spolubydlení s nějakou jinou ženou s malý dítětem, můžete si případně vzájemně hlídat, bude-li jedna v práci.
Na odchod je třeba mít aspoň nějaké peníze.
Pokud to tedy není nějaký tyran, alkoholik nebo tak.
Ale proč bychom měli skoro každý odchod sponzorovat z našich daní?
Dneska najít nějaké slušné bydlení, pokud člověk nemá našetřeno, je dost těžké.
Ano, můžeš žádat o příspěvek na bydlení, přídavky na dítě a dávky pěstounské péče (pokud budeš sama pečovatelka). Alimenty řeš přes soud – podáš návrh na určení výživného. Doporučuji návštěvu Úřadu práce a sociální poradny. ![]()
@ruzzicka píše: Více
Pěstounská péče na vlastní dítě? Jsi spadla z višně, ne? ![]()
Nejdříve si našetři a poté si odejdi…teď každá druhá si myslí, že každý další chlap bude lepší a lepší a pokud to není násilník a tyran, tak na tom můžete pracovat…s 11tis těžko můžeš někde bydlet sama s dítětem
nebo se vrať k rodičům…
@ruzzicka píše: Více
Zrovna jsem přemýšlela, jestli je právo na štěstí nové zakotveno v ústavě a jsme povinni se na něj každému skládat.
Nasetreno mám, jenom nevím na jak dlouho mi ty úspory vyjdou.. holou zadnici nemám. K rodičům se vrátit nemůžu, není kam..
A vy co máte problém „skládat se někomu na něco, že platíte to z daní atd“.. nevím jak by se žilo vám, každý den snášet urážky, vědět že má profil na seznamce a podvádí vas…
Někdy je potřeba si taky něco zažít..
A ano jsme spolu 7 let, takže to není, že jsem vlezla do postele nekomu…
Ono se říká že dítě ženu změní a ukáže pravý charakter muže… No ale podle vás radsi ať snasim nadávky, nechám se podvádět, delat že sebe blbku, hlavněto přece vydržet…
Ahojte, moc prosím o radu. Chci odejít od partnera, mám 9m syna. Když si najdu bydlení, o jaké příspěvky pak mohu zažádat?
Příspěvek na bydlení, pridavky na dítě a pak to někde nahlásit skrz alimenty, svěření do péče atd? RP mám 11000kc.
Děkuji za rady